...
Foto: TVNorge

TVNorge seirende ut av reality-duell

TV 2s storsatsing «Amazing Race» mistet seere og måtte se seg slått av «71° nord» i går.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 17.04.2012 kl 12:15 Oppdatert 17.04.2012 kl 15:52

Tips en venn på e-post:

TV 2s storsatsing «The Amazing Race Norge» - som av produsenten omtales som den største norske realitysatsingen noensinne - møtte i går knallhard konkurranse fra «71° nord – Norges tøffeste kjendis» på TVNorge.

«The Amazing Race Norge», som går hver mandag og onsdag, hadde 304.000 seere i snitt og en andel på 19 prosent i sin andre episode. Premieren trakk 435.000 seere og hadde en andel på 27,3 prosent.

- «The Amazing Race Norge» har litt svakere seertall enn premieren på en så ekstremt spesiell fjernsynsdag som i går, sier TV 2s kommunikasjonssjef Aleksander Valestrand i en kommentar til Kampanje.

Slått av kjendiser på tur
Dermed måtte TV 2 se seg slått av TVNorge og «71° nord – Norges tøffeste kjendis». Gårsdagens episode trakk 356.000 seere i snitt.

- Jeg lyver hvis jeg hevder at vi ikke har vært spente på hvordan denne kampen ville ende, sier programsjef i TVNorge, Jarle Nakken i en kommentar.

Nakken mener den tydelige, norske identiteten, sterke prestasjoner og en grunnleggende positiv tone er noen av årsakene til at serien fortsatt går godt og at den nå holder stand mot TV 2s nye storsatsing.

- TV 2 angriper oss på en av våre tradisjonelt sterkeste dager. At «71° nord – Norges tøffeste kjendis» står støtt og tåler konkurransen som «The Amazing Race Norge» representerer, bekrefter hvor bunnsolid konseptet er, sier Nakken.

- Kommer til å øke
TV 2 har ikke mistet kamplysten, selv om konkurrenten tok første stikk.

- Vi er forberedt på å ta opp denne kampen. Jeg er overbevist om at «The Amazing Race Norge» kommer til å øke, sier Valestrand.

- Hvor mye må serien øke før dere er fornøyd?

- Jeg vil ikke gå ut med noen tall, men det er ingen tvil om at de tallene som kom i går skyldes en tv-dag som var totaldominert av rettssaken, og at del tre av «The Amazing Race Norge» måtte flyttes fra det vanlige sendetidspunktet.

Paradise-opptur
På TV3 økte «Paradise Hotel» fra 163.000 seere og 8,3 prosent markedsandel til 204.000 seere og en andel på 12,2 prosent blant alle seere over 12 år i går.

Det er det høyeste seertallet på Paradise Hotel siden premieren 12. mars, kan TV3 opplyse om. Dermed nærmer seersnittet seg 200.000 - det samme som forrige sesong.

På forsiden nå


...

Kan få Carlsen-revansj i Oslo

Millioner av tv-seere kan rette blikket mot Norge i november, hvis Norges Sjakkforbund og store aktører i kommunikasjonsbransjen lykkes i å få returkampen mellom Magnus Carlsen og Vishny Anand hit.

...

- Spence våser

Gunnar Bjørkavåg avviser at han får bedre betalt jo flere han sier opp, og minner om at antall ansatte er doblet i hans periode som konsernsjef i NHST.

...

Fra Dinamo til Schjærven

Ny overgang i reklamebransjen.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.