...
Foto: TVNorge

- Fornøyd med samlede seertall

TVNorge legger sammen seertall på reprisevisningene og sier seg totalt sett fornøyd med satsingen på «NAV».

Publisert 24.04.2012 kl 08:16 Oppdatert 24.04.2012 kl 08:24

Tips en venn på e-post:

Seerne svikter TVNorges «NAV» etter at nærmere 600.000 fikk med seg premieren tidligere i år. Etter seks episoder har serien et snitt på 290.000 seere og en gjennomsnittlig andel på 15,9 prosent blant alle seere over 12 år.

Forrige episode trakk bare 136.000 seere. Det er et fall på 450.000 fra premieren.

Les egen sak: Seerne svikter TVNorge-humor

TVNorge er likevel ikke misfornøyde. Kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen trekker frem seertallene på reprisene som går hver mandag og fredag, og peker på at i snitt 526.000 seere har fått med seg komiserien hver uke.

- Det er vi veldig godt fornøyd med, selv om vi trenger reprisene for å få til det. Sist onsdag var en spesiell dag i Norges viktigste rettssak. Da er det vanskelig å forlange mange seere i konkurranse med nyhetssendinger på samme tidspunkt, sier han til Kampanje.

- «NAV» er en kvalitetsserie med til tider både krevende humor og krevende karakterer. Vi hadde premieretall som vi selv beskrev som «overraskende gode». Vi sa også at alt over 300.000 ville være en suksess. Etter seks episoder er snittet 290.000 på hovedsendingen. Det er slett ikke dårlig, legger han til.

- Hvorfor tror du fallet er så stort?

- «NAV» går i direkte konkurranse med nyheter både på TV 2 og NRK. Slik sett oppstår også den spesielle situasjonen at reprisen på mandag har hatt nesten like mange seere som hovedsendingen. Vi elsker «NAV» , og håpet kanskje enda flere ville følge denne hyllesten av den gode systemtro byråkraten, men er fornøyd med de samlede seertallene.

Bergestuen viser også til at satsingen på mer egenprodusert innhold gjør at tv-gruppen likevel vokser i målgruppen 15 til 49 år.

- Med den veksten vi har hatt de siste årene er vi nå mindre avhengige av enkeltprogrammer. Hittil i år vokser alle våre fire kanaler sammenlignet med samme periode i fjor, og på gruppenivå vokser vi desidert mest med 15 prosent økning i seingen. Vi har aldri vært nærmere TV 2-gruppen enn denne våren. Da får vi tåle at ikke alt vi tar i treffer like bredt. Men vi må tørre å satse på nye formater, og det vil vi fortsette med.

TVNorges har ikke justert ambisjonene når de nå retter øynene mot høsten.

- Vi visste at vårens humorkamp ville bli tøff, og vi er svært stolte av det vi serverer. Thomas Giertsen er rett og slett «Helt perfekt» og i sesong to befester han posisjonen som kongen av pute-tv. «NAV» er som sagt solid, byråkratisk og veldig morsomt. «Bingobanden» holder bra stand og har en fanskare som strekker seg fra fjortiser til de eldste blant oss. Vi er kommet godt i gang med planleggingen av høstens humorsatsning og tror på en svært morsom høst. Vi er fortsatt en utfordrer i det kommersielle tv-markedet. TV 2 er naturligvis storebror, men ambisjonen vår er fortsatt knalltøff: TVNorge skal være norgesmester i humor.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.