...
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Konkurransetilsynet varsler forbud

Konkurransetilsynet mener A-pressens kjøp av Edda Media svekker konkurransen i flere regioner, og kan komme til å gripe inn.

Redaksjonen, Kampanje
Publisert 25.04.2012 kl 15:08 Oppdatert 26.04.2012 kl 17:37

Tips en venn på e-post:

Konkurransetilsynet har varslet partene om at det vurderer å nedlegge forbud mot at A-pressen overtar avisene Varden, Fredriksstad Blad, Drammens Tidende og Tønsbergs blad fra Edda Media. Det kommer frem i en pressemelding i dag.

Meldingen kommer bare timer etter at Medietilsynet varslet om at de står fast på sin foreløpige konklusjon om at kjøpet strider mot de regionale eierskapsbegrensningene i medieeierskapsloven.

Les mer: Kan stoppe Edda-kjøpet

- Våre undersøkelser viser at oppkjøpet vil føre til en vesentlig begrensning av konkurransen i markedet for reklameannonser i papiravis i områdene Telemark, Fredrikstad, Drammensregionen, og regionene Tønsberg og Holmestrand, forteller konkurransedirektør Christine Meyer i meldinget.

Tilsynet har også funnet at oppkjøpet vil føre til en vesentlig begrensning av konkurransen i markedet for nyhetsformidling i Telemark.

Funnene er blant annet basert på en spørreundersøkelse Konkurransetilsynet har gjennomført blant abonnenter og annonsører i seks av partenes papiraviser.

- Vi har derfor varslet partene om at vi vurderer å forby deler av oppkjøpet, sier Meyer.

Dagens varsel fra Konkurransetilsynet om mulig inngrep ikke er et endelig vedtak. Etter konkurranseloven har selskapene nå 15 virkedager på å kommentere tilsynets foreløpige vurderinger. Tilsynet har deretter 15 virkedager til å treffe endelig vedtak i saken.

A-pressen sier i en pressemelding at de er tilfreds med at Konkurransetilsynet gir uttrykk for at de ikke vil nedlegge forbud mot sammenslåingen av A-pressen og Edda Media.

- Konkurransetilsynet har varslet at det ikke er grunnlag for å forby foretakssammenslutningen, men at det er deler av transaksjonen som det er aktuelt å gripe inn mot. Dette er en viktig avklaring for den videre prosessen. Vi vil nå gå i dialog med myndighetene for å finne løsninger på de bekymringer tilsynet har, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen i meldingen.

Eriksen sier videre Konkurransetilsynets varsel er som forventet etter diskusjonene A-pressen har hatt med tilsynet.

- A-pressen mener det ikke er grunnlag for den bekymring Konkurransetilsynet gir uttrykk for, og vil nå utdype dette overfor tilsynet.

På forsiden nå


...

Ber journalistene vurdere egne lønnskrav

Norsk journalistlag (NJ) krever at medielederne utviser moderasjon, men får ingen løfter om det. - Gjør selv det dere ber andre om å gjøre, svarer sjefen i mediekonsernet som gir ut Dagens Næringsliv.

...

Seks nye til Starcom

Seks nyansatte sjekker inn hos Starcom.

...

- TV 2 burde tatt den helt ut

Rune Møklebust i NRK mener det er bra at kommersielle kanaler kaster seg over sjangeren sakte-tv.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.