...
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Konkurransetilsynet varsler forbud

Konkurransetilsynet mener A-pressens kjøp av Edda Media svekker konkurransen i flere regioner, og kan komme til å gripe inn.

Redaksjonen, Kampanje
Publisert 25.04.2012 kl 15:08 Oppdatert 26.04.2012 kl 17:37

Tips en venn på e-post:

Konkurransetilsynet har varslet partene om at det vurderer å nedlegge forbud mot at A-pressen overtar avisene Varden, Fredriksstad Blad, Drammens Tidende og Tønsbergs blad fra Edda Media. Det kommer frem i en pressemelding i dag.

Meldingen kommer bare timer etter at Medietilsynet varslet om at de står fast på sin foreløpige konklusjon om at kjøpet strider mot de regionale eierskapsbegrensningene i medieeierskapsloven.

Les mer: Kan stoppe Edda-kjøpet

- Våre undersøkelser viser at oppkjøpet vil føre til en vesentlig begrensning av konkurransen i markedet for reklameannonser i papiravis i områdene Telemark, Fredrikstad, Drammensregionen, og regionene Tønsberg og Holmestrand, forteller konkurransedirektør Christine Meyer i meldinget.

Tilsynet har også funnet at oppkjøpet vil føre til en vesentlig begrensning av konkurransen i markedet for nyhetsformidling i Telemark.

Funnene er blant annet basert på en spørreundersøkelse Konkurransetilsynet har gjennomført blant abonnenter og annonsører i seks av partenes papiraviser.

- Vi har derfor varslet partene om at vi vurderer å forby deler av oppkjøpet, sier Meyer.

Dagens varsel fra Konkurransetilsynet om mulig inngrep ikke er et endelig vedtak. Etter konkurranseloven har selskapene nå 15 virkedager på å kommentere tilsynets foreløpige vurderinger. Tilsynet har deretter 15 virkedager til å treffe endelig vedtak i saken.

A-pressen sier i en pressemelding at de er tilfreds med at Konkurransetilsynet gir uttrykk for at de ikke vil nedlegge forbud mot sammenslåingen av A-pressen og Edda Media.

- Konkurransetilsynet har varslet at det ikke er grunnlag for å forby foretakssammenslutningen, men at det er deler av transaksjonen som det er aktuelt å gripe inn mot. Dette er en viktig avklaring for den videre prosessen. Vi vil nå gå i dialog med myndighetene for å finne løsninger på de bekymringer tilsynet har, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen i meldingen.

Eriksen sier videre Konkurransetilsynets varsel er som forventet etter diskusjonene A-pressen har hatt med tilsynet.

- A-pressen mener det ikke er grunnlag for den bekymring Konkurransetilsynet gir uttrykk for, og vil nå utdype dette overfor tilsynet.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.