...
Satser på streaming: Ferd Capital, eid av det familieeide Ferd-konsernet og investor Johan H. Andresen, går inn i markedet for streaming av musikk. Partnere blir Schibsted og Platekompaniet. Foto: Kampanje/ Morten Brakestad

Schibsted og Ferd i streaming-allianse

Ferd Capital og Platekompaniet blir Schibsted Media Groups partnere i satsingen på streamingtjenesten WiMP. Danner holdingselskapet Streaming Media.

Redaksjonen, Kampanje
Publisert 27.04.2012 kl 08:35 Oppdatert 30.04.2012 kl 07:52

Tips en venn på e-post:

Ferd Capital og Platekompaniet går sammen med Schibsted Media Group for å satse på musikktjenesten WiMP, som er eid av Aspiro, hvor Schibsted nylig kjøpte seg opp til 74,3 prosent eierandel. Ferd Capital og Platekompaniet går nå inn som partnere for å videreutvikle dette eierskapet gjennom et felleseid holdingselskap, Streaming Media.

Ferd Capital ligger under Ferd-konsernet, eid av investor Johan H. Andresen.

- Vi ser fram til å forsterke satsingen på WiMP, og ser en stor verdi i å ha med Ferd Capital og Platekompaniet som partnere i utviklingen av selskapet, sier Trond Berger, konserndirektør i Schibsted, i en melding.

- Det var viktig for oss å finne en finansiell partner som har en stor grad av fleksibilitet, og Ferd Capital passer denne profilen, sier han.

Ferd Capital kommenterer samarbeidet slik:

- Vi har fulgt musikkbransjen og megatrenden at man går fra å eie til å leie musikk i flere år, og ser WiMP som betydelig aktør som ofte tenker annerledes i dette markedet. De fleste markeder konsumerer over 50 prosent lokal musikk, og sammen med sterke eiere som Schibsted og Platekompaniet har WiMP en god posisjon til å utnytte dette, sier Bjørn Erik Reinseth, partner i Ferd Capital.

Platekompaniet har tro på satsingen:

- Vi har fokus på å hjelpe kunder til å finne gamle favoritter og musikk de ikke visste de likte, og vil fortsette å bidra til dette gjennom WiMP, som vi mener er en av verdens beste streamingtjenester, sier Rolf Kristian Presthus, eier og daglig leder i Platekompaniet.

Schibsted vil bidra med distribusjon og markedsføring gjennom sine digitale posisjoner og sin erfaring med internasjonal utrulling av digitale medier. Ferd vil bidra med sin kompetanse knyttet til utvikling av vekstselskaper gjennom aktivt eierskap. Platekompaniet har erfaring fra både digitalt og fysisk salg av musikk.

WiMP hadde ved inngangen til 2012 350.000 betalende kunder i Norge, Sverige, Danmark og Portugal. I tillegg pågår lanseringer i Nederland og Tyskland, og flere andre land vil følge. WiMP vil bli tilført vekstkapital for å videreutvikle tjenesten og støtte den geografiske ekspansjonen.

I Streaming Media eier Schibsted Media Group 73,4 prosent, Ferd Capital 16,6 prosent og Platekompaniet 10,prosent. Valgkomiteen i Aspiro innstiller en representant fra Ferd og en representant fra Platekompaniet til å sitte i syret i Aspiro AB. I tillegg innstilles tre representanter fra Schibsted og en representant som er uavhengig av største eier.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.