...
Foto: Dag Robert Jerijervi

Slik skal hun vinne TV3-seerne tilbake

Fersk programdirektør Åse Bendiksen kjenner på presset foran TV3-høsten. Her er konseptene som skal snu skuta.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 04.05.2012 kl 07:02 Oppdatert 04.05.2012 kl 11:24

Tips en venn på e-post:

I går ettermiddag inviterte TV3 som første av de tre største kommersielle tv-husene presse og mediebyrå til presentasjon av sin høstmeny. Etter flere sesonger med andelstap bak seg, og på tampen av en vår der mye har gått galt, var det viktig for TV3 å bevise at de sitter på programmene som skal bremse fallet og kanskje snu trenden til høsten.

Det var den ferske programdirektøren Åse Bendiksen - som har lang fartstid fra produksjonsmiljøet - som stod for presentasjonen av programkonseptene.

- Det er et veldig stort press og et stort ansvar. Men det er litt kult. Det er en morsom utfordring å få. Vi krysser fingrer og gjør vårt beste for å kvalitetssikre programmene så godt vi kan. Men vi synes i utgangspunktet at vi har en ganske fin bukett klar til høsten, sier hun til Kampanje.

Store forventninger til Ravi
TV3 satser på mye norsk og en god del nytt til høsten. Foruten allerede annonserte «Lines gode hjelpere» med Line Verndal, «Kjendisbarnevakten» med Håvard Lilleheie og «Homsepatruljen», satser TV3 på nysatsingene «Redningsskøyten», «Småbruket» med Ravi, «Landsfareren» med Zahid Ali og «Boligjakten».

- Vi skal være oppløftende, lekne, nyskapende, engasjerende og gjerne også være litt kontroversielle. Til høsten er det kanskje ikke mye typisk kontroversielt, men jeg mener at man ikke burde være redd for å utfordre seerne litt, sier Bendiksen.

Under presentasjonen omtalte hun realitysatsingen «Småbruket», med Ravi som programleder, som «rosinen i pølsen». I «Småbruket» skal fire familier flytte fra byen til landsbygda for å kjempe om å overta et småbruk. Det er bygdefolket som til slutt bestemmer hvem som vinner.

- Det er et program vi har store forventninger til og er spente på, ikke minst fordi det er et nytt norsk konsept som tar tak i selve den norske drømmen, sier hun til Kampanje.

- Har du vært sentral i utformingen av dette konseptet?

- Det er Nordisk Film som har kommet med ideen, men vi har i fellesskap kommet med innspill og knadd det videre, forteller Bendiksen,

- I hvor stor grad har du satt ditt preg på høstprogrammet?

- Veldig mange av høstprogrammene var bestemt lenge før jeg begynte, men jeg er veldig fornøyd med line-upen. I likhet med alle andre i TV3 har jeg store forventninger. Dette er gode formater med godt innhold, som er produsert av gode produksjonsselskap. Det er mulig det er naivt, men jeg tror at når man lager gode programmer med godt innhold, så kommer publikum.

- Hvorfor tror du ikke TV3 har lykkes med alle programmene sine i vår?

- Det er litt vanskelig for meg å svare på, sier Bendiksen og viser til at hun begynte i jobben 1. mars.

Satser på humor
Nytt til høsten er også en større satsing på humor. TVNorge har i stor grad lykkes med å ta opp humorkampen med TV 2 de siste årene. TV3 går ikke like hardt ut, men med Zahid Ali ombord er de likevel klare for sitt første rene humorprogram på lenge,

I «Landsfareren» legger Ali ut på en reise for å finne sin drømmebygd - og kanskje også drømmedame.

- Vi er veldig spente på «Landsfareren». Det er et klart humoristisk konsept som også er nyutviklet. Jeg likte også veldig godt «Kjendisbarnevakten» på NRK, og nå har vi tilført programmet en komiker som programleder. Det gleder jeg meg til, sier Bendiksen.

For første gang på mange år vil ikke en ny sesong av «Robinsonekspedisjonen» prege TV3-høsten.

- Vi kjørte «Robinsonekspedisjonen vinter» i vår. Det blir litt annerledes programmering i år, men det har vært opphold også tidligere, sier Bendiksen.

Derimot blir det nye runder av «Luksusfellen» og «Hellstrøm rydder opp - hjemme».

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.