...

Slutter i SBS Radio Norge

Bente Klemetsdal slutter som administrerende direktør i SBS Radio Norge.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 07.05.2012 kl 10:22 Oppdatert 16.05.2012 kl 09:31

Tips en venn på e-post:

Bente Klemetsdal har vært administrerende direktør og ansvarlig redaktør i SBS Radio Norge i syv år. Nå er det slutt. Det kommer frem i en pressemelding fra SBS Radio Norge i dag.

- Jeg har hatt sju fantastiske år i SBS Radio Norge sammen med dyktige medarbeidere. Det har vært en spennende reise i en bedrift preget av en utrolig sterk kultur og medarbeidere med gode holdninger. Sammen har vi skapt merkevarer og radio som betyr noe i folks hverdag. Vi har også tatt en sterk posisjon både lokalt og nasjonalt, og det er vi veldig stolte av. Jeg ønsker alle i SBS Radio Norge lykke til videre, sier Bente Klemetsdal i meldingen.

Direktør for Multimedia og Teknologi i TVNorge, Bernhard Steen, går inn som konstituert sjef for selskapet, som rommer Radio Norge, Radio 1 og The Voice.

Styreleder i SBS Radio Norge, Harald Strømme, sier i meldingen at Klemetsdal har gjort en formidabel innsats i et svært tøft og konkurransepreget marked.

- Bente har ledet radioen i en krevende tid. Hun har sørget for at Radio Norge er en vinner i det kommersielle radiomarkedet. Det er en imponerende utvikling. Vi har samtidig respekt for den avgjørelsen hun har tatt, og ønsker henne lykke til med nye utfordringer, sier Harald Strømme.

Klemetsdal trekker frem DAB-prosjektet som noe som har tatt mye tid og energi.

- Selv om jeg håpet at DAB-samarbeidet skulle falle på plass, har ikke dette vært avgjørende for meg. Det er lenge siden jeg varslet Harald Strømme om at jeg vurderte å skifte beite, og nå er tiden inne. Jeg er trygg på at selskapet vil finne gode løsninger på DAB-spørsmålet framover. I det arbeidet tror jeg det er lurt å få inn nye krefter og friske øyne, sier Klemetsdal.

Den avtroppende radiosjefen sier det har vært både morsomt og krevende å lede Radio Norge.

- Det har vært oppturer og nedturer. Det ble mange tøffe tak ved overtakelsen av det som i dag er Radio Norge, og utfordrende tider i forbindelse med lokale radiokonsesjoner. Men vi har også sett kanaler, merkevarer og mennesker blomstre. SBS Radio Norge ble en kommersiell vinner i fjor, anført av Radio Norge, som styrket seg ytterligere med 11,7 prosent av radiolyttingen i Norge i 2011. Også i Radio 1 og The Voice har det skjedd mye positivt. Jeg har vært heldig som har fått jobbe med så mange flinke mennesker, avslutter Klemetsdal.

Hun vil foreløpig ikke vil si hvor veien går videre.

Konstituert administrerende direktør, Bernhard Steen, har omfattende ledererfaring fra mediebransjen. Steen sitter i TVNorges ledergruppe som Direktør for Multimedia og Teknologi, og jobber blant annet med digitalisering og distribusjon.

- Det viktigste nå er å fortsette det gode arbeidet som Bente og de ansatte i SBS Radio Norge har gjort hittil, samtidig som jakten på en ny administrerende direktør starter, sier Steen.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.