...

- Vi gjør ikke den feilen igjen

BERGEN (Kampanje): HBO innrømmer at det var feil å si nei til «Mad Men». - Vi så serien med feil filter, og gjør ikke den feilen igjen, sier toppsjef Simon Sutton.

Hilde Nyman
Hilde Nyman Profil E-post
Publisert 10.05.2012 kl 11:58 Oppdatert 11.05.2012 kl 20:59

Tips en venn på e-post:

President for internasjonal innholdsdistribusjon Simon Sutton i det amerikanske mediekonsernet HBO innrømmer villig at det var en feil å si nei til «Mad Men». Sutton gjester Norge under Nordiske Mediedager, og deltok i en sesjon ledet av NRKs Hege Duckert i dag.

- Jeg elsker Mad Men. Men da vi fikk se piloten var vi i en periode der vi trodde at enhver ny serie vi satset på, måtte tiltrekke minst 50 millioner seere. Det ble feil filter å se på dette showet med. Vi gjør ikke den feilen igjen, sier Sutton.

HBO fikk se Mad Men-piloten ikke lenge etter konsernet hadde hatt brak-suksesser som The Sopranos, Sex In the City og Six Feet Under. Og ledelsen jaktet på serier med det samme seer-potensialet. Nå har ledelsen endret kurs, bedyrer Sutton.

- Vi var «off track». Nå er signalene fra toppen at det eneste parameteret en ny serie måles etter, om det er et veldig bra show. Vi har fått beskjed om å ikke tenke på seertall, ratings og anmeldelser. Er det et fantastisk show som bare sees av fem personer, er det en suksess, sier Sutton.

- Ingen kommentar om Skandinavia
I det amerikanske markedet er HBO-modellen basert på at seere kjøper abonnement på alle HBO-programmene gjennom en egen kanal. På spørsmål fra Hege Duckert om HBO ville velge samme modell om de velger å gå inn i det skandinaviske markedet, blir Sutton ordknapp.

- Jeg har ingenting å si om Skandinavia i dag. Men generelt kan jeg si at vi lanserer jo i Brasil i år, og da er det som en egen kanal. Det hender vi lisensierer ut serier, men det er sjelden, sier han.

Ny serie om media
I juni lanserer HBO sin nye seriesatsing «Newsroom», som det er Aron Sorkin som står bak. Sorkin er blant annet kjent for suksesserien «West Wing» og sto også bak filmen «The Social Network» om Facebook-gründer Mark Zuckerberg.

- Vi kontaktet Aron Sorkin og sa at han fikk lage en serie med hvilken tematikk han ville. Han valgte den amerikanske nyhetsbransjen, sier Sutton.

Serien har premiere i USA i juni, og i Norge vil serien først vises på Canal Plus, deretter på NRK.

På forsiden nå


...

50 må gå i Aller

I dag har Aller Media varslet de ansatte om at mediekonsernet skal kutte 50 årsverk i løpet av 12 måneder. - Vi må redusere kostnadsnivået med mellom 80 og 90 millioner kroner, sier toppsjef Roger Hansen til Kampanje.

...

Tøffere for DN

Dårlig start på året for Dagens Næringsliv. Nå går reklamesalget tilbake både på nett og papir.

...

Journalistleder slår tilbake

- Det er en moralsk og økonomisk avgrunn mellom journalistene som utfører samfunnsoppdraget og medieeierne, som henter ut fortjeneste i bøtter og spann, mener lederen i Norsk Journalistlag (NJ).

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.