...
Foto: Morten Krogvold

Mastiff tok storeslem i Gullruten

Ingen andre produksjonsselskap fikk med seg flere priser hjem enn Mastiff med Trygve Rønningen i spissen.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 14.05.2012 kl 15:35 Oppdatert 15.05.2012 kl 07:21

Tips en venn på e-post:

Det var Mastiff-produksjonene «Hver gang vi møtes» og «Ingen grenser» som ledet an i prishøstingen med to priser hver. Men også «Paradise Hotel» ble tildelt pris i klassen «Årets tv-øyeblikk», som stemmes frem av tv-seerne.

- Vi er veldig stolte i dag. Det føles som om vi tok mesteparten av potten, og det gjorde vi jo, sier daglig leder i Mastiff, Trygve Rønningen, til Kampanje.

Av de øvrige produksjonsselskapene var det - foruten NRKS egen produksjonsavdeling - kun Feelgood SFT som kunne hente hjem mer enn én pris. Selskapet fikk to for TVNorge-serien «Helt perfekt».

Se liste over alle årets Gullruten-vinnere her.

- Vanskelig å slå NRK
At NRK plukket opp åtte priser for egne produksjoner, er ikke et skår i gleden for Rønningen.

- NRK vil alltid være en veldig stor produsent som det er vanskelig å vinne over, og det er heller ikke noe mål, sier han.

- Hvilken pris er dere mest glade for?

- Det er et vanskelig spørsmål. Alle nominasjoner er en anerkjennelse av jobben som er gjort. Det betyr at fagfolk har sett arbeidene og vurdert de som blant det beste i Norge. Men det er klart vi vinner i klasser som har veldig høy prestisje. Det å vinne for beste underholdningsprogram («Hver gang vi møtes», red.anm) er bra, og det å vinne for beste reality («Ingen grenser», red. anm) er også veldig bra.

Overraskende tv-øyeblikk
Mange lot seg overraske over at en frisk hummerhistorie fra «Paradise Hotel» danket ut både «Sommerfuggel i vinterland» og «Hurtigruten» i klassen «Årets tv-øyeblikk». Rønningen selv mener prisen viser hvilken posisjon realityserien har fått hos målgruppen.

- Det bekrefter hvor ekstremt lojal og stor fanskare «Paradise Hotel» har. Det er kanskje ikke den prisen bransjen gir mest kredibilitet, men for de som lager serien er det stas å få en pris som er stemt frem av seerne, sier han.

Rønningen begynte som daglig leder i Mastiff i fjor høst, og har dermed hatt et begrenset engasjement i vinnerproduksjonene.

- Hvor stor del av æren tar du for dette?

- Jeg har ingen personlig ære av dette her. Det er også veldig vanskelig å peke på én enkelt person. Disse produksjonene har det til felles at de er veldig store med veldig mange involverte i krevende posisjoner. Først og fremst er dette en stor lagseier for Mastiff. Jeg er bare heldig som får være med på dette.

- Øker presset på deg for å matche dette til neste år?

- Nei, dette er bare til inspirasjon. Det er vanskelig å toppe en sånn seiersfest som vi klarte å få til i Bergen denne gang. Det føles ikke som press, men som en stor glede og en stor inspirasjon til alle som jobber her.

- Hvordan har dere feiret i dag?

- I dag hatt liten mottakelse i lokalene våre og tatt noe som det bobler i. Vi har forlenget champagnefesten i Bergen en liten smule.

På forsiden nå


...

50 må gå i Aller

I dag har Aller Media varslet de ansatte om at mediekonsernet skal kutte 50 årsverk i løpet av 12 måneder. - Vi må redusere kostnadsnivået med mellom 80 og 90 millioner kroner, sier toppsjef Roger Hansen til Kampanje.

...

Tøffere for DN

Dårlig start på året for Dagens Næringsliv. Nå går reklamesalget tilbake både på nett og papir.

...

Journalistleder slår tilbake

- Det er en moralsk og økonomisk avgrunn mellom journalistene som utfører samfunnsoppdraget og medieeierne, som henter ut fortjeneste i bøtter og spann, mener lederen i Norsk Journalistlag (NJ).

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.