...
Må vente: Konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen snakker med Medietilsynet om en minnelig løsning rundt kjøpet av Edda Media. Inntil videre har Medietilsynet lagt ned midlertididig forbud mot at A-pressen og Edda Media integrerer sine virksomheter på en måte som gjør det vanskelig eller umulig for tilsynet å forby oppkjøpet. Her er Eriksen sammen med Edda-sjef Karl Gunnar Opdal under pressekonferansen i forbindelse med oppkjøpet i desember. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Setter foten ned for A-pressen

Medietilsynet forbyr Thor Gjermund Eriksen å slå sammen virksomhetene i A-pressen og Edda Media inntil videre. Tilsynet vil unngå at det blir umulig å eventuelt forby hele oppkjøpet senere.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 22.05.2012 kl 11:10 Oppdatert 23.05.2012 kl 15:49

Tips en venn på e-post:

- Det midlertidige forbudet vil hindre at A-pressen og Edda Media integrerer sine virksomheter på en slik måte at det blir vanskelig eller umulig for Medietilsynet å gjennomføre et eventuelt senere inngrepsvedtak mot oppkjøpet, sier direktør for Medietilsynet, Tom Thoresen, til tilsynets nettsider.

Det ligger ingen dramatikk bak vedtaket. 2. mai varslet tilsynet et mulig vedtak om midlertidig forbud. Nå har Medietilsynet fulgt opp dette og vedtatt et midlertidig forbud. Dette gjør altså tilsynet for å gardere seg før saken er ferdigbehandlet om en drøy måned.

25. april varslet også Medietilsynet A-pressen om at tilsynet vurderer å fatte vedtak om inngrep mot oppkjøpet av Edda Media.

Les også: Kan stoppe Edda-kjøpet

Les også: Eriksen: - Vi er der vi skal være

Følgende løsninger er mulige, ifølge Medietilsynet:

  • Medietilsynet og A-pressen kan komme fram til en minnelig løsning, det vil si at A-pressen presenterer forslag til tiltak for å komme under lovens eierskapsgrenser i medieregionene Østviken og Vestviken. Her kan avissalg være en løsning.
  • Det vil også være aktuelt for Medietilsynet å pålegge A-pressen å selge alle aksjene i Edda Media, eventuelt å forby kjøpet i sin helhet.

Dagens vedtak er en del av denne prosessen. Tilsynet forbyr A-pressen å iverksette integrasjonstiltak i form av selskapsrettslige endringer og organisatoriske skritt, herunder personflytninger i Edda Media. A-pressen skal sørge for at Edda Media drives som et uavhengig og selvstendig konsern, og A-pressen må avstå fra handlinger som fører til at Edda Medias virksomheter forringes. Dette gjør Medietilsynet altså for å rydde unna hindre for et mulig forbud når konklusjonene skal trekkes før sommerferien.

Forbudet gjelder inntil Medietilsynet eventuelt har endret vedtaket om midlertidig forbud, og senest inntil Medietilsynet har fattet endelig vedtak i saken.

A-pressen og Medietilsynet har hatt de første samtalene om minnelig løsning, uten at Medietilsynet vil kommentere innholdet i dialogen med mediekonsernet. Dersom A-pressen fremsetter et forslag til tiltak som Medietilsynet kan akseptere, vil tilsynet fatte et vedtak med betingelser som sikrer at de aktuelle tiltakene gjennomføres.

Endelig frist for Medietilsynet til å fatte vedtak er 30. juli. I utgangspunktet skulle tilsynet være klar med sin konklusjon i månedskiftet mai/juni.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.