...
Ikke på Comoyo: En av TV 2s aller største seersuksesser er «Senkveld». Programmet kan Telenors nysatsing Comoyo se langt etter. Foto: TV 2

TV 2 knuser Telenors digitaldrøm

Vil ikke være med å bygge Telenors digitalhåp Comoyo. - Telenor må bestemme seg for om de vil samarbeide eller søke konflikter.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 24.05.2012 kl 08:34 Oppdatert 24.05.2012 kl 10:36

Tips en venn på e-post:

Med Comoyo skal Telenor bygge en streamingplattform som kan tilby sluttbrukeren store mengder film- og tv-innhold hvor som helst og når som helst. Foreløpig er det filminnhold som har dominert tjenesten, men med TVNorge ombord har Telenor tatt første steg på veien mot den store drømmen; å samle alle de største tv-kanalene under ett og samme tak.

Les mer: TVNorge går med i Comoyo

Men den største fisken av dem alle kan glippe for Telenor, dersom det iskalde forholdet til TV 2 ikke bedres. Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 sier til Kampanje at de ikke har noen planer om å inngå et partnerskap med Telenor og Comoyo.

- Det er ikke aktuelt per dags dato. Vi har vurdert det og konkludert med at vi ikke har noe behov for å hjelpe Telenor med dette.

Kabel-konflikt
Den kjølige tonen skyldes ikke minst en lang rekke konflikter mellom Telenor og TV 2 på kabel-tv-siden. Kabeltvistnemnda ga TV 2 i desember i fjor medhold i at tv-distributørene må betale langt mer enn tidligere for å sende kanalen. Telenor-eide Canal Digital og Get svarte med å true TV 2 med en ny distribusjonsavgift.

Siste utvikling er at Canal Digital på sin nye kanalliste plasserer TV 2s HD-kanal på plass nummer 100. TV 2 Zebra og TV 2 Bliss inntar de neste to plasseringene. TVNorge har alle sine nisjekanaler blant de ti første plasseringene.

- Det er veldig mange ulike saker som pågår mellom Telenor og TV 2. Vi ønsker ikke å inngå et slikt samarbeid når vi ser hvordan Telenor prøver å ramme TV 2s seere og TV 2 på andre områder, ikke minst denne siste saken med den nye kanallisten på kabel-tv. De må bestemme seg for om de skal samarbeide eller søke konflikter, sier Indrøy til Kampanje.

Les også: TV 2-seier i kamp om tv-millioner

Tror ikke Comoyo lykkes
Han forteller videre at de leker med tanken om å utvikle deres egen streamingtjeneste Sumo i samme retning som Comoyo.

- Vi har Sumo som er i ferd med å vokse seg veldig stort. Vi vurderer ulike løsninger for Sumo videre, og jobber med strategier med tanke på eventuelt å bruke tjenesten som plattform også for flere.

- Dere har samme visjon for Sumo som Telenor har for Comoyo?

- Vi holder litt tilbake, fordi vi sitter med strategiarbeidet nå. Vi har ikke trukket noen konklusjoner, men det er selvfølgelig en mulighet som ligger der for oss dersom vi går i den retningen.

Indrøy har tro på en plattform som samler alle de største tv-kanalene på nett, men tror ikke Telenor sitter på vinnerformelen.

- Ja, det bør være mulig å få til. Om Comoyo får det til? Det gjør de vel neppe, i alle fall så lenge vi holder oss utenfor. I teorien er det mulig å lage en tjeneste som skal kunne samle de fleste, men det er en del avveininger vi må gjøre med tanke på hvilken måte vi ønsker å bruke Sumo.

- Ikke avhengige av TV 2
Administrerende direktør i Comoyo, Sven Størmer Thaulow, synes Indrøys uttalelser er beklagelige.

- Det er synd han sier det, men jeg tror fortsatt på at TV 2 og Comoyo vil komme til enighet om en bra løsning for begge parter, sier han til Kampanje.

- Er dere avhengige av å få med TV 2 for å lykkes med visjonen deres?

- Jeg opplever ikke at vi er avhengige av TV 2 for å lykkes, men det er klart at TV 2 er en viktig aktør som vi gjerne skulle ha jobbet med. Vi har snakket med TV 2 og mener vi kan tilby TV 2 mye i form av distribusjon. Jeg tror ikke i utgangspunktet det vil være én aktør som distribuerer alt innhold på nett, men flere, som i filmindustrien.

- Gjør den siste konflikten mellom TV 2 og Telenor prosjektet ditt i Comoyo vanskeligere?

- Det er synd at vi er kommet i en situasjon hvor det er uenighet mellom TV 2 og Canal Digital. I et større perspektiv tror jeg nasjonale spillere må slå sine pjalter sammen for å kunne møte konkurransen fra de store internasjonale aktørene. Dette er ikke et nasjonalt, men et regionalt og over tid, globalt spill.

- TV 2 sier at de vurderer å bruke Sumo som plattform for flere tv-hus. Er det norske markedet stort nok for to konkurrerende aktører?

- Ja, det tror jeg. Se bare på den tradisjonelle tv-industrien og hvor mange som distribuerer samme innhold på ulike plattformer der. Jeg tror det er en sunn konkurranse som resulterer i et bedre produkt til sluttkunden. Eksklusivitet er ikke kjent for å bringe frem innovasjon og gode brukeropplevelser.

På forsiden nå


...

Ber journalistene vurdere egne lønnskrav

Norsk journalistlag (NJ) krever at medielederne utviser moderasjon, men får ingen løfter om det. - Gjør selv det dere ber andre om å gjøre, svarer sjefen i mediekonsernet som gir ut Dagens Næringsliv.

...

Seks nye til Starcom

Seks nyansatte sjekker inn hos Starcom.

...

- TV 2 burde tatt den helt ut

Rune Møklebust i NRK mener det er bra at kommersielle kanaler kaster seg over sjangeren sakte-tv.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.