...
Digitalkamerater: Tidligere digitalsjef i Berner Gruppen, Even Aas-Eng (i midten) sammen med sine to partnere Bo Myrås og Tor Malme skal sette opp både selskap og venturefond.

Ny trio jakter digitalt gull

Even Aas-Eng er i gang med en satsing som skal finne de nye digitale prosjektene. Nå starter også kapitaljakten.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 06.06.2012 kl 07:02 Oppdatert 06.06.2012 kl 10:47

Tips en venn på e-post:

Den tidligere digital-sjefen i McCann og Berner Gruppen, Even Aas-Eng, har slått seg sammen med tidligere Biip-gründer Bo Myrås og investor Tore Malme for å starte opp et helt nyttt digitalselskap som skal jakte nye og gode, digitale ideer og prosjekter. Selskapet har fått navnet Venture Factory og målet er å sette 15-20 nye tjenester ut i markedet over de tre neste årene.

- Selskapet vil fra dag en bestå av de tre grunnleggerne og et utviklingsteam offshore på 4-5 personer, sier Even Aas-Eng til Kampanje.

Sluttet i Berner
Aas-Eng sluttet tidligere i år i Berner Gruppen der han den siste tiden ledet flere nysatsinger i selskapet Berner New Media. Aas-Eng blir leder av selskapet, mens Bo Myrås går inn som teknologidirektør og Tore Malme blir finansdirektør.

- Vi har en bred kompetanse innen teknologi, forretningsutvikling på digitale plattformer og finans og vi utfyller hverandre godt, sier Even Aas-Eng.

- Hva slags prosjekter vil VentureFactory gjennomføre?

- VentureFactory vil primært utvikle og finansiere digitale prosjekter som har kort vei fra idé til lansering og den første kunden. Vi leter etter tjenester med klart definerte inntektsmodeller og helst basert på andre inntekter enn annonser. Det er også et mål for selskapet å lage tjenester som har et potensial utenfor Norge. I Norge har vi infrastrukturen, kompetansen og finanskapitalen til å lykkes med utvikling av digitale tjenester, men vi har ikke vært flinke nok til å bringe de ulike miljøene sammen, sier han.

Har ting på trappene
- Har dere blinket ut noen prosjekter allerede?

- Vi har noen på trappene, men ønsker nå å komme i kontakt med andre med spennende ideer, sier Aas-Eng.

- Tror du det ligger ideer og konsepter der ute et sted som kan bli et nytt Facebook og et nytt Google?

- Vårt mål er ikke å finne det nye Facebook, men vi tror det er en del kommersielle tomrom der ute i det digitale markedet som vi kan fylle, sier han.

Setter opp fond
Det nye selskapet til de tre vil også starte et venturefond som vil være den aktive eieren av prosjektene. I første omgang er planen å hente inne 10-20 millioner kroner. Tegningsperioden skal avsluttes til høsten.

- Hva slags aktører er dere i kontakt med?

- I utgangspunktet søker vi oss mot private investorer, men det kan også være større miljøer som finner ut at dette passer inn i deres strategiske tenking og har en strategisk verdi, sier han.

Digital vekst
Even Aas-Eng må derfor stole særlig på kontaktnettet til Tore Malm som tidligere har jobbet i The Boston Consulting Group før han etablerte en egen investeringsportefølje. Malm var med å kjøpe Vesterålens Naturprodukter som ble utviklet til Nordens ledende selger av Omega3-kapsler før selskapet ble solgt til Altor i 2005 for 325 millioner kroner. Siden 2006 har Tore bygd opp selskapet Forvaltningshuset hvor han i dag er største eier og styreleder.

- Hvordan er timingen for å gå ut å hente kapital i et marked der «alt stuper» og euro-samarbeidet ser ut til å rakne fullstendig?

- Utviklingen på verdens børser har vært flat eller nedadgående de siste årene, men den digitale økonomien har høy hastighet. Men for investorene har det vært begrensende muligheter til å delta i den verdiskapningen. Gjennom Venture Factory ønsker vi å gi investorene mulighet til å delta i nettopp den verdiskapningen som skjer i den nye økonomien, sier Even Aas-Eng.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.