...
Mister TV 2 Sport: - Det er en trist dag for norsk fotball, oss og norske supportere, sier informasjonsdirektør i Canal Digital, Kenneth Tjønndal Pettersen til Kampanje.

Canal Digital mister TV 2 Sport

TV 2 skal ha sagt opp distribusjonsavtalen rundt TV 2 Sport med Canal Digital. Konflikten mellom TV 2 og Telenor eskalerer ytterligere. - Dette rammer unødig mange, sier Canal Digital-direktør.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 14.06.2012 kl 13:14 Oppdatert 14.06.2012 kl 15:28

Tips en venn på e-post:

Ifølge Telenors tv-distributør Canal Digital har TV 2 varslet selskapet at de vil stenge TV 2 Sport for Canal Digitals abonnenter. Det betyr at rundt én million kunder hos Norges største tv-distributør kan oppleve å miste tv-signalene til TV 2 Sport fra og med 24. juni i år dersom partene ikke finner en løsning.

- Vi har samarbeidet med TV 2 om å distribuere Tippeligaen i de seks årene hvor de har hatt disse rettighetene og det fremstår som ulogisk at de hever samarbeidsavtalen når det kun gjenstår noen måneder av avtaleperioden og årets Tippeligasesong. Dette er en beslutning fra TV 2 som rammer unødig mange, sier informasjonsdirektør i Canal Digital Kenneth Tjønndal Pettersen.

Hvor mange Canal Digital-kunder som faktisk abonnerer på TV 2 Sport er ikke kjent, men det dreier seg om noen titusener.

Les også: TV 2 svarer: - Canal Digital har misligholdt avtalen

Mer bråk
Dermed eskalerer konflikten mellom TV 2 og Telenor ytterligere etter at de to aktørene den siste tiden har ligget i knallharde forhandlinger i Kabeltvistnemda om prisen på TV 2. Konflikten ble ytterligere tilspisset da Telenor ville fjerne TV 2 fra grunnpakken og flyttet TV 2s nisjekanaler langt nede på den nye kanallisten.

Les også: Slår tilbake mot TV 2

Nå er det TV 2 som sier at nok er nok. Ifølge Canal Digital velger TV 2 å heve distribusjonsavtalen med Canal Digital Norge fordi tv-distributøren har satt en for lav pris på TV 2 Sport ut til sine kunder.

- Det er bare en trist dag for norsk fotball, oss og norske supportere, sier informasjonsdirektør i Canal Digital, Kenneth Tjønndal Pettersen til Kampanje.

Forhistorien er kompleks. 1. mai i år satte Canal Digital Norge ned prisen på TV 2 Sport fra 169 til 70 kroner. I samme tidsrom, satte, slik Kampanje forstår saken, også andre tv-distributører ned prisen på TV 2 Sport, men da gjennom en kombinasjon av TV 2-kanaler og en kanalpakke bestående av TV 2 Barclays Premier League. Prisen her ble satt til 249 kroner.

Canal Digital ønsket ikke å selge norsk fotball og engelsk fotball i en kombinasjonspakke og lanserte i stedet en mer fleksibel løsning hvor engelsk og norsk fotball ble tilbudt som to tydelige enkeltprodukter, men hvor totalprisen ble den samme som hos konkurrentene.

Les også: Senker prisen på Premier League

Bestrider heving
- Det fremstår som rimelig spesielt at TV 2 Sport verdsettes til null kroner i en tvunget kombinasjon med engelsk fotball hos andre aktører, mens vi som prissetter produktet blir straffet fordi prisen ut til kundene er for lav. Vi bestrider derfor denne hevingen, sier Tjønndal Pettersen.

All norsk fotball vil imidlertid ikke forsvinne. Kampene TV 2 sender på hovedkanalen og TV 2 Zebra vil fortsatt være tilgjengelige og det vil også kampen som går på TVNorge-kanalen Max.

Men resten av kampene vil være utilgjengelig for både Canal Digitals satellitt-tv-kunder og kabel-tv-kunder fra å se siste halvdel av sesongen.

TV 2 har de siste årene vært alene om å selge norsk fotball på betal-tv. Men i fjor sommer tapte kanalen overraskende rettighetene til betal-tv-fotballen til Canal+ etter en lukket budprosess der TV 2 aldri fikk komme til forhandlingsbordet. Det satte sinnet i kok hos TV 2-ledelsen og forholdet mellom TV 2 og Norsk Toppfotball har siden vært svært anstrengt.

Les også: - Vi blir aldri venner igjen

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.