...
Kokkekrig: TV3 kjørte i flere sesonger ulike versjoner av konseptet «Klokka åtte hos meg», her fra kjendisversjonen «Celebert selskap». Konkurransen med TVNorge-programmet «4-stjerners middag» ble for tøff. Foto: TV3

MTG kjøper tv-selskap

STOCKHOLM (Kampanje): Det svenske mediekonsernet MTG vil satse enda mer på tv-produksjon. Kjøper selskapet som står bak kokkeprogrammet som endte i retten.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 14.06.2012 kl 11:51 Oppdatert 15.06.2012 kl 15:15

Tips en venn på e-post:

Det svenske mediekonsernet Modern Times Group (MTG) åpner torsdag morgen sin kapitalmarkedsdag i Stockholm med å offentliggjøre et kjøp av et internasjonalt tv-produksjonsselskap. Konsernsjef Hans-Holger Albrecht sier kjøpet av tv-produksjonssbyrået er begrunnet i at innhold bare blir viktigere og viktigere

- Innhold er fortsatt konge og blir bare mer og mer viktig. Det eneste Netflix eller noen andre ikke kan kopiere, er lokalt innhold. Derfor må vi gjøre mer på innholdssiden og vi må eie mer, sier konsernsjef Hans-Holger Albrecht i MTG.

Kjøper tv-selskap
MTG eier og driver tv-kanaler som TV3, Viasat4, betal-tv-kanaler som Viasat Fotball og TV1000, radiokanalen P4 og har i mange år eiet tv-produksjonsselskapet Strix. Nå styrker MTG seg enda mer på innholdssiden.

Selskapet kjøper 53 prosent av tv-produksjonsbyrået Paprika Latino som ifølge MTG er det ledende tv-produksjonsselskapet i sentral-Europa og Øst-Europa.

MTG er i dag fysisk til stede i nesten 20 land og konsernsjef Hans-Holger Albrecht mener geografisk ekspansjon er en av de viktigste driverne i mediamarkedet i dag. Paprika Latino har kontor i syv land, deriblant Romania, Ungarn, Slovakia, Serbia, Bulgaria, Slovenia og Costa Rica.

- Å kjøpe majoriteten i Paprika Latino styrker oss enda på innholdssiden og innkjøpskraft i Østeuropa. Det er blir også en viktig milepæl for oss i forhold til vår bredere innholdsstrategi der vi fokuserer på å utvide MTG Studios rekkevidde og geografiske dekning i våre markeder, sier Albrecht.

Møttes i retten
Paprikas tv-katalog inneholder både rettigheter til internasjonale formater «X-Factor» og «The Voice» men også egenutviklede programkonsepter som matprogrammet «Fish on the cake», «4-stjerners middag» på norsk, som var starten på den store kjøkkenkrigen mellom TVNorge og TV3 for et par år siden.

Det var en tv-krig som endte opp i stort rettsdrama der både Viasat, TV3, TVNorge og ITV endte opp, og som TV3 tapte.

Les også: TV3 sliper kjøkkenkniven

Les også: TV3 tapte mot TVNorge

MTG har i alle år hatt eierskap i det skandinaviske tv-produksjonsselskapet Strix som har ligget under forretningsområdet Modern Studios. I anledning at MTG vil satse enda sterkere på innholdsproduksjon gir de denne divisjonen det nye navnet MTG Studios.

- Innehold er selve kjernen i vår virksomhet og gjennom å styrke kapasiteten på innholdssiden og på produksjonssiden kommer vi til å kunne tilby våre seere et enda bredere tilbud av spennende programmer og formater, sier Albrecht.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.