...

- Aldri mer TV 2-sak

Næringsminister Trond Giske tar grep etter vinterens maktkamp om TV 2-salget.

Redaksjonen, Kampanje
Publisert 18.06.2012 kl 09:01 Oppdatert 18.06.2012 kl 09:31

Tips en venn på e-post:

I vinter forsøkte næringsminister Trond Giske å stoppe A-pressens salg av aksjene i TV 2 til danske Egmont, uten å lykkes. Telenor og LO presset gjennom aksjesalget, tross innbitt motstand fra næringsministeren.

Nå får vintererens maktkamp konsekvenser. For nå krever Næringsdepartementet at salg av større virksomheter skal bli en del av eierdialogen. I et brev til selskapene der staten har store eierandeler, understreker næringsministeren at langsiktig norsk eierskap, med beslutninger og forankring i Norge, er en viktig del av begrunnelsene for det statlige eierskapet, skriver TV2.no. Til Dagbladet sier Giske at reglene innføres for å sikre norsk eierskap.

- Når vi har statlig eierskap, skal det brukes aktivt til å sikre norsk eierskap. Det kan skje at det er fornuftig å selge, men da bør det først være en del av eierdialogen. Det vil for eksempel vært utenkelig at Hydro solgte ut bedriftene i Årdal og Sunndal uten å drøfte det med oss. TV 2-salget skulle i større grad vært en del av eierdialogen, sier Giske til Dagbladet. Han bedyrer at de innskjerpede reglene innføres for å unngå misforståelser i fremtiden.

- Når det gjelder medieselskaper, har Stortinget et spesifikt mål om norsk eierskap. Det var det striden handlet om. Telenor burde tatt opp salget med oss på forhånd på en grundigere måte, sier Giske til Dagbladet.

På forsiden nå


...

Vil ha sjakk-VM i Oslo

Store aktører i kommunikasjonsbransjen kjemper for å få returkampen mellom Magnus Carlsen og Vishny Anand til Norge. Samtaler om medierettigheter og sponsoravtaler er i gang.

...

- Spence våser

Gunnar Bjørkavåg avviser at han får bedre betalt jo flere han sier opp, og minner om at antall ansatte er doblet i hans periode som konsernsjef i NHST.

...

Fra Dinamo til Schjærven

Ny overgang i reklamebransjen.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.