...
Tøffe tak: Det er full krig mellom TV 2 og Telenor. Det går også utover fotballproduktet. Her Moldes Joshua A. Gatt i kamp med Hønefoss' Kevin Larsen på AKA Arena tidligere i år. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix

Tilbyr gratis Canal+

Canal Digital frister med gratis Canal+ til alle dem som mister TV 2 Sport.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 19.06.2012 kl 15:41 Oppdatert 20.06.2012 kl 07:04

Tips en venn på e-post:


...
Mistet TV 2 Sport: Informasjonsdirektør i Canal Digital, Kenneth Tjønndal Pettersen, gir bort Canal+ til alle de som mister TV 2 Sport.
...
Flere kunder: Steinar Brændeland i Canal+ får tilgang på alle TV 2 Sports kunder. Neste år starter han selv opp med betal-tv-produktet norsk fotball.

Før helgen ble det klart at TV 2 sa opp distribusjonsavtalen med Canal Digital om fotballkanalen TV 2 Sport. Det betyr at over én million Canal Digital-kunder kan komme til å miste tilgangen til TV 2s sportskanal som de siste årene har tilbudt kamper i fra den norske Tippeligaen på betal-tv. Hvor mange kunder som faktisk abonnerer på kanalen er ikke kjent, men det dreier seg for om flere titusener.

Les også: Canal Digital mister TV 2 Sport

Nå er det også klart at Canal Digital har kommet opp med en løsning til alle de som mister tilgangen til TV 2 Sport. Telenors tv-distributør gir nemlig bort et gratis Canal+-abonnement til alle de som står i fare for å miste TV 2 Sport.

- Sammen med Canal+ er det jobbet intenst for at kundene skal få en løsning som gjør at de fortsatt vil kunne se alle kampene fra Tippeligaen, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital til Kampanje.

Bruker Canal+
TV 2 og Canal Digital jobber fortsatt med en frist for å finne en løsning. Men dersom partene ikke er enige innen den 24. juni vil kundene som har abonnert på TV 2 Sport få et Canal+-abonnement og dermed være sikret hele Tippeligaen på nettet ut året. Canal+ sitter i dag med rettighetene til norsk fotball på internett og inkluderer dette i sine betal-tv-abonnement i dag.

Les også: Canal+ kjøper mer norsk fotball

Canal Digital bruker dermed sin egen betal-tv-kanal Canal+ i tv-krigen mot TV 2. Telenor eier 35 prosent av Canal+, mens svenske Bonnier eier resten.

- Alle våre kunder som har TV 2 Sport får fra og med 24. juni Tippeligaen på nett inkludert i abonnementet. Det betyr at de av våre TV 2 Sport-kunder som ikke hadde Canal+ fra før, vil få Tippeligaen på web og samtidig totalt 12 Canal+-kanaler. Ingen kunder vil heller bli fakturert for kostnader i forbindelse med TV 2 Sport etter juni, dersom TV 2 velger å stenge signalene. Vi har vært opptatt av at våre kunder skal bli minst mulig skadelidende av TV 2 sin beslutning og er veldig glade for at vi sammen med Canal+ har kommet opp med denne løsningen, sier Kenneth Tjønndal Pettersen.

- Bidrar gjerne
Steinar Brændeland, administrerende direktør i C More Entertainment i Norge, som eier og driver betal-tv-operasjonen Canal+ og fri-tv-kanalen Canal9, vil ikke gå inn på hva han og Canal+ eventuelt skulle tjene på at Canal Digital gir bort kanalen gratis. Men det er ingen tvil om at dette kan være med gi Canal+ økt oppmerksomhet om fotballproduktet de sitter med.

Fra og med neste år går Canal+ også i gang med sin store, norske fotballsatsing på betal-tv.

- Vi har ikke regnet på noen oppside i dette caset, men flere blir vel klar over at vi har Tippeliga rettighetene på tv fra 2013. Hvis vi kan bistå i at Canal Digital sine kunder får en bra innholdsopplevelse av vårt innhold så gjørr vi gjerne det, sier Brændeland.

Før sommeren i fjor kjøpte Canal+ og Brændeland rettighetene til de fleste kampene i Tippeligaen på betal-tv. Prisen er blitt offentliggjort, men det er grunn til å tro at det ble betalt så mye som 1,1 milliarder kroner.

- Vi har tv-rettighetene fra 2013 til 2016 og i tillegg har vi et omfattende samarbeid med Canal Digital på flere områder. Det produktet som nå presenteres de berørte kundene er regulert i tidligere inngåtte avtaler så den skiller seg ikke ut på noen måte, bare at det kommuniseres til de som er berørt direkte.

Høyt konfliktnivå
Konfliktnivået mellom TV 2 og Telenor ser dermed bare ut til å eskalere. Da TV 2 sa opp distribusjonsavtalen med Canal Digital om TV 2 Sport i forrige uke tilspisset det seg ytterligere. Canal Digital er tv-distribusjonsselskapet til Telenor og selskapet har ligget i knallharde forhandlinger i Kabeltvistnemda om prisen på TV 2 i kabelnettet.

I en serie av hendelser har det kommet klart frem at TV 2 og Telenor er i full krig. Nylig ble det også klart at Telenor ville fjerne TV 2 fra grunnpakken og flyttet TV 2s nisjekanaler langt nede på den nye kanallisten noe TV 2 reagerte kraftig på.

Les også: - Canal Digital forvirrer seerne

På forsiden nå


...

50 må gå i Aller

I dag har Aller Media varslet de ansatte om at mediekonsernet skal kutte 50 årsverk i løpet av 12 måneder. - Vi må redusere kostnadsnivået med mellom 80 og 90 millioner kroner, sier toppsjef Roger Hansen til Kampanje.

...

Tøffere for DN

Dårlig start på året for Dagens Næringsliv. Nå går reklamesalget tilbake både på nett og papir.

...

Journalistleder slår tilbake

- Det er en moralsk og økonomisk avgrunn mellom journalistene som utfører samfunnsoppdraget og medieeierne, som henter ut fortjeneste i bøtter og spann, mener lederen i Norsk Journalistlag (NJ).

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.