...
Tøffe tak: Det er full krig mellom TV 2 og Telenor. Det går også utover fotballproduktet. Her Moldes Joshua A. Gatt i kamp med Hønefoss' Kevin Larsen på AKA Arena tidligere i år. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix

Tilbyr gratis Canal+

Canal Digital frister med gratis Canal+ til alle dem som mister TV 2 Sport.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 19.06.2012 kl 15:41 Oppdatert 20.06.2012 kl 07:04

Tips en venn på e-post:


...
Mistet TV 2 Sport: Informasjonsdirektør i Canal Digital, Kenneth Tjønndal Pettersen, gir bort Canal+ til alle de som mister TV 2 Sport.
...
Flere kunder: Steinar Brændeland i Canal+ får tilgang på alle TV 2 Sports kunder. Neste år starter han selv opp med betal-tv-produktet norsk fotball.

Før helgen ble det klart at TV 2 sa opp distribusjonsavtalen med Canal Digital om fotballkanalen TV 2 Sport. Det betyr at over én million Canal Digital-kunder kan komme til å miste tilgangen til TV 2s sportskanal som de siste årene har tilbudt kamper i fra den norske Tippeligaen på betal-tv. Hvor mange kunder som faktisk abonnerer på kanalen er ikke kjent, men det dreier seg for om flere titusener.

Les også: Canal Digital mister TV 2 Sport

Nå er det også klart at Canal Digital har kommet opp med en løsning til alle de som mister tilgangen til TV 2 Sport. Telenors tv-distributør gir nemlig bort et gratis Canal+-abonnement til alle de som står i fare for å miste TV 2 Sport.

- Sammen med Canal+ er det jobbet intenst for at kundene skal få en løsning som gjør at de fortsatt vil kunne se alle kampene fra Tippeligaen, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital til Kampanje.

Bruker Canal+
TV 2 og Canal Digital jobber fortsatt med en frist for å finne en løsning. Men dersom partene ikke er enige innen den 24. juni vil kundene som har abonnert på TV 2 Sport få et Canal+-abonnement og dermed være sikret hele Tippeligaen på nettet ut året. Canal+ sitter i dag med rettighetene til norsk fotball på internett og inkluderer dette i sine betal-tv-abonnement i dag.

Les også: Canal+ kjøper mer norsk fotball

Canal Digital bruker dermed sin egen betal-tv-kanal Canal+ i tv-krigen mot TV 2. Telenor eier 35 prosent av Canal+, mens svenske Bonnier eier resten.

- Alle våre kunder som har TV 2 Sport får fra og med 24. juni Tippeligaen på nett inkludert i abonnementet. Det betyr at de av våre TV 2 Sport-kunder som ikke hadde Canal+ fra før, vil få Tippeligaen på web og samtidig totalt 12 Canal+-kanaler. Ingen kunder vil heller bli fakturert for kostnader i forbindelse med TV 2 Sport etter juni, dersom TV 2 velger å stenge signalene. Vi har vært opptatt av at våre kunder skal bli minst mulig skadelidende av TV 2 sin beslutning og er veldig glade for at vi sammen med Canal+ har kommet opp med denne løsningen, sier Kenneth Tjønndal Pettersen.

- Bidrar gjerne
Steinar Brændeland, administrerende direktør i C More Entertainment i Norge, som eier og driver betal-tv-operasjonen Canal+ og fri-tv-kanalen Canal9, vil ikke gå inn på hva han og Canal+ eventuelt skulle tjene på at Canal Digital gir bort kanalen gratis. Men det er ingen tvil om at dette kan være med gi Canal+ økt oppmerksomhet om fotballproduktet de sitter med.

Fra og med neste år går Canal+ også i gang med sin store, norske fotballsatsing på betal-tv.

- Vi har ikke regnet på noen oppside i dette caset, men flere blir vel klar over at vi har Tippeliga rettighetene på tv fra 2013. Hvis vi kan bistå i at Canal Digital sine kunder får en bra innholdsopplevelse av vårt innhold så gjørr vi gjerne det, sier Brændeland.

Før sommeren i fjor kjøpte Canal+ og Brændeland rettighetene til de fleste kampene i Tippeligaen på betal-tv. Prisen er blitt offentliggjort, men det er grunn til å tro at det ble betalt så mye som 1,1 milliarder kroner.

- Vi har tv-rettighetene fra 2013 til 2016 og i tillegg har vi et omfattende samarbeid med Canal Digital på flere områder. Det produktet som nå presenteres de berørte kundene er regulert i tidligere inngåtte avtaler så den skiller seg ikke ut på noen måte, bare at det kommuniseres til de som er berørt direkte.

Høyt konfliktnivå
Konfliktnivået mellom TV 2 og Telenor ser dermed bare ut til å eskalere. Da TV 2 sa opp distribusjonsavtalen med Canal Digital om TV 2 Sport i forrige uke tilspisset det seg ytterligere. Canal Digital er tv-distribusjonsselskapet til Telenor og selskapet har ligget i knallharde forhandlinger i Kabeltvistnemda om prisen på TV 2 i kabelnettet.

I en serie av hendelser har det kommet klart frem at TV 2 og Telenor er i full krig. Nylig ble det også klart at Telenor ville fjerne TV 2 fra grunnpakken og flyttet TV 2s nisjekanaler langt nede på den nye kanallisten noe TV 2 reagerte kraftig på.

Les også: - Canal Digital forvirrer seerne

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.