...
Her er programleder Janne Seime Siler sammen med syvbarnsfamilien Skredlund. Programlederen, TV3, Nordisk Film og regissør Lasse Ramstad ble saksøkt etter en episode av forbrukerserien «Bygg og bedrag», som omhandlet familiens dårlige erfaringer med en Tromsø-entreprenør.

TV3 frikjent for ærekrenkelser

Entreprenør krevde 11 millioner kroner i erstatning for ærekrenkelser av TV3, Nordisk Film og programleder Janne Seime Siler. Dommen ankes.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 20.06.2012 kl 14:53 Oppdatert 21.06.2012 kl 07:04

Tips en venn på e-post:

TV3, Nordisk Film, Janne Seime Siler og Lasse Ramstad ble i Nord-Troms tingrett i dag frikjent for ærekrenkelser. Tromsø-entreprenøren. Leif Erik Knutsen saksøkte TV3, Nordisk Film, programleder Janne Seime Siler og regissør Lasse Ramstad etter en episode av TV3-serien «Bygg og bedrag» i 2010. Men nå er alle saksøkte frifunnet på alle punkter av tingretten. Entreprenøren må betale saksomkostningene på til sammen 805.000 kroner.

- Vi har hele tiden følt oss trygge på seier i denne saken, og vi er naturligvis fornøyd med at Leif Erik Knutsen ikke vant frem med søksmålet, sier programdirektør Åse Bendiksen i TV3 i en pressemelding.

20. oktober 2010 sendte TV3 en episode av forbrukerserien «Bygg og bedrag», som omhandlet syvbarnsfamilien Skredlunds dårlige erfaringer med Tromsø-entreprenøren og hans firma Knutsens Byggservice. Temaet i programmet var blant annet håndverkerens mangelfulle arbeid som hadde resultert i utbedringskostnader på cirka 1,5 millioner kroner.

Leif Erik Knutsen svarte med søksmål og krevde erstatning for tapt inntekt, fremtidig tap av inntekt og krav om oppreisning. Erstatningskravet var på mellom 9 til 11 millioner kroner.

Nord-Troms tingrett vektlegger pressens rolle som «public watchdog» og mener at Bygg & Bedrags fokus på dårlig håndverk og overgrep fra næringsdrivende er av stor allmenn interesse. Tingrett har ifølge dommen ingenting å utsette på Nordisk Films journalistiske arbeid og konstaterte at det redaksjonelle arbeidet som var gjort i Bygg & Bedrag var klart aktsomt.

– Seieren i denne saken underbygger og bekrefter kvaliteten og seriøsiteten i Bygg & Bedrag. Dette er ikke bare en seier for TV3 og Nordisk Film og de som personlig var saksøkt, men også en seier for familien Skredlund og forbrukerjournalistikk generelt, sier Åse Bendiksen i TV3.

Leif Erik Knutsen kommer til å anke dommen. Det bekrefter entreprenørens advokat overfor Kampanje.

- Min klient mener at dommen er feil. Han har opplyst til meg at han vil anke dommen, sier advokat Roar Baardlund til Kampanje.

På forsiden nå


...

Buskop går til Omnicom

Etter tre år hos konkurrenten blir Jonas Buskop igjen forhandlingsdirektør i Omnicom Media Group. Der får han færre reklamekroner å rutte med.

...

Får ny PR-jobb

Elisabeth Morthen gikk av etter smørkrisen i Tine. Nå har hun fått ny kommunikasjonsdirektørstilling.

...

- Jeg er ferdig med tv-bransjen

Etter 20 år i norsk tv-bransje er det nok. Nå byttes tv-produksjon ut med kreativ jobbing i marketingselskap i Aller Media-sfæren.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.