...
Fusjonerer: Administrerende direktør Roger Hansen slår sammen nett og bladvirksomhet.

Slår sammen blad og nett

Styrene i Aller Media og Aller Internett vedtok torsdag innfusjonere nettselskapet i morselskapet Aller Media.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 22.06.2012 kl 07:04 Oppdatert 24.06.2012 kl 12:43

Tips en venn på e-post:

Aller Media gjør det mange mediehus allerede har gjort, slår sammen nett og print til et selskap. Bakgrunnen for sammenslåingen av de to selskapene er av strategisk art, opplyse selskapet etter at styrene i Aller Media og Aller Internett vedtok å innfusjonere nettselskapet i morselskapet Aller Media.

- Etter mange års satsing på digital virksomhet i et eget AS, som har vært nødvendig på grunn av forretningslogikk og kompetansekrav, er det nå riktig at vi fusjonerer. Kompetansen om flermedial publisering og digital forretningsforståelse øker også i bladmiljøene, og den strategiske betydningen av sterk publisistisk kompetanse på alle plattformer vokser. Annonsørene forventer også integrerte og gode løsninger, og vi vokser på nye områder der distribusjonsmessig løftekraft på flere plattformer er vesentlig, sier administrerende direktør Roger Hansen i Aller Media i en pressemelding.

Styrene i de to selskapene har derfor konkludert med at fordelene ved en integrasjon mellom den digitale virksomheten i Aller Internett AS og den tradisjonelle medievirksomheten i Aller Media å er større enn fordelene ved å opprettholde et separat nettpubliseringsmiljø i et eget aksjeselskap.

- Den digitale virksomheten er nå blitt så vidt moden og solid at behovet for å opprettholde et eget digitalt selskap er mindre, og mulighetene for å få en sterkere enhet gjennom sammenslåing desto større, sier adm. direktør/ ansv. redaktør Petter Danbolt i Aller Internett AS.

Virksomheten i Aller Internett AS vil bli flyttet inn i Aller Media AS, og Danbolt går inn i Aller Medias konsernledelse som direktør for digital virksomhet. Administrative funksjoner vil samordnes, og det vil starte et arbeid med å integrere de kommersielle avdelingene i en ny samlet enhet.

Aller Internett, som omfatter nettsidene DinSide.no, Lommelegen.no, digi.no, ITavisen.no, KK.no, Henne.no, Topp.no og SeHer.no (overført til Aller Media i juni i fjor) leverte en omsetning på 79,7 millioner kroner i fjor. Det er en liten forbedring fra året før på fire prosent. Aller Internett avslutter regnskapsåret 30. september.

Driftsresultatet endte med et underskudd på 12,9 millioner kroner. Det er én million i feil retning for selskapet sammenlignet med forrige regnskapsår.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.