...
Reagerer: Kommuniksjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 reagerer kraftig på det han mener er usanne påstander fra Get. Foto: TV 2

TV 2: - Get tyr til usannheter

Det har oppstått full ordkrig mellom TV 2 og Get, som mener TV 2 tar kundene sine som gisler i prisforhandling. Nå kan 20.000 kunder kan miste alle TV 2s kanaler.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 02.07.2012 kl 13:05 Oppdatert 03.07.2012 kl 08:07

Tips en venn på e-post:Konflikten mellom TV 2 og kabel-tv-distributørene ruller videre. Nå kan 20.000 kunder i Gets datterselskap Homebase miste alle TV 2-kanalene, inkludert hovedkanalen, dersom partene ikke kommer til enighet om prissetting av kanalpakken.

Bakgrunnen er at IPTV-selskapet Homebase ble kjøpt opp av Get i 2010. Avtalen Homebase hadde med TV 2 ble deretter sagt opp av Get slik at de kunne forhandle om en konsernavtale som omfatter både Get og Homebase. Get mener imidlertid at partene har vært omforent om å fortsette distribusjonen av kanalene så lenge forhandlingene pågår.

Nå krever TV 2 at Get stenger TV 2s kanaler for sine Homebase-kunder, ettersom den forrige avtalen gikk ut 16. mars. Det mener Get er oppsiktsvekkende.

- Urimelig
- I forhandlingene opplever vi at TV 2 bruker disse 20.000 kundene til å presse oss til å akseptere vilkår for alle Gets kunder. Vi føler det er urimelig fordi vi har vært omforent om at så lenge vi forhandler så skal disse kanalene distribueres. På bakgrunn av denne forståelsen har TV2 har fakturert oss og vi har betalt, sier produktdirektør Morten Lynum i Get til Kampanje.

I en pressemelding som ble sendt ut i dag tidlig trekker de blant annet frem at TV 2 vil stenge hovedkanalen, som Get oppfatter som formidlingspliktig etter avtale med Staten.

- Vi opplever at de forsøker å skape et trusselbilde i de forhandlingene som pågår og synes det er oppsiktsvekkende at TV 2 vil stenge av hovedkanalen som er formidlingspliktig, utdyper Lynum overfor Kampanje.

Get har sendt ut varsel til sine Homebase-kunder om at Nyhetskanalen, Bliss, Film og Zebra kan bli stengt fra 1. august. Samtidig har de bedt Tingretten om å kjenne TV 2s pålegg om umiddelbar stenging av disse kanalene som ugyldig. For TV2 hovedkanalen vil Get gå til Kabeltvistnemda med en begjæring om midlertidig nemndslisens.

- Vi føler oss trygge på at den midlertidige forføyningen fra TV 2 blir avvist av retten og at kundene ikke vil miste TV2s hovedkanal, sier Lynum.

- Tyr til usannheter
Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 reagerer kraftig på det han mener er usannheter fra Gets side.

- Det er ingen formidlingsplikt når det gjelder IPTV. Det bør Get vite, og hvis de ikke gjør det, er det oppsiktsvekkende, sier han til Kampanje.

- Get mener dere har en avtale om at kanalene kan distribueres så lenge forhandlingene pågår?

- Det har Get påstått den siste tiden og vi har bedt dem dokumentere det. Det har de ikke kunne gjøre. Det er ikke bare feil, men rett og slett oppsiktsvekkende at de tyr til usannheter for å distribuere ulovlig videre.

- Get insinuerer at dere bruker Homebase-kundene som brekkjern for å få opp prisene i hele Get-konsernet?

- Det er en fullstendig urimelig påstand. Homebase har vært en isolert sak hele veien. Vi konstaterer at Get, som ønsker å fremstå som en seriøs distributør, driver ulovlig distribusjon til Homebase sine kunder. Det burde bekymre Get veldig. Det har begynt å bekymre omverdenen.

I en pressemelding som ble sendt ut etter at intervjuet med Kampanje ble gjennomført, sier Indrøy følgende:

- Homebase har satt sine egne kunder på spill for å presse TV 2 i forhandlingene. Når de ikke lyktes med strategien, prøver de å skyve konsekvensene av sin oppsigelse over på TV 2 og hevde at det er TV 2 som har tatt initiativet til å stenge. Det er vanskelig å ta en pressemelding med så mange faktiske feil på alvor.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.