...
Frykter ikke Netflix: Informasjonsdirektør Øyvind Husby i Get ønsker konkurransen fra Netflix velkommen. Samtidig vil de øke valgfriheten til kundene sine. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

Get tenker utenfor boksen

Nå vil også Get la kundene selv velge hvor de vil se filmen de leier. - Er man kunde i Get skal man få levert tjenesten der man ønsker.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 11.07.2012 kl 08:44 Oppdatert 11.07.2012 kl 13:55

Tips en venn på e-post:

Foreløpig har Get-kunder måtte sette seg ned foran tv-en med fjernkontrollen i hånden når de har villet leie film gjennom Get-boksen. I motsetning til konkurrenten Canal Digital tilbyr ikke Get tv-innhold på andre plattformer enn tv-skjermen.

Men nå tenker også Get utenfor boksen ifølge informasjonsdirektør Øyvind Husby.

- Tv-distributører vil tilby klikkefilm på alle plattformer og ikke bare gjennom boksen. Det kunder ønsker å se er både kvalitetsfilmer i HD så tett opp til premieren på kino som mulig, samtidig med et stort utvalg katalogfilmer og eldre filmer. Vi tilbyr begge deler, foreløpig gjennom tv-boksen, men vi kommer også med løsninger der man kan velge hvilken skjerm man vil se på selv. Er man kunde i Get skal man få levert tjenesten der man ønsker, sier han til Kampanje.

- Filmvanene endres
Veien fra kinosalen til tv-stua blir stadig kortere. Nylig kunne Get og en rekke andre tv-distributører tilby kundene sine kinofilmen «Project X» to måneder før dvd-lanseringen.

- Vi ser en tendens til at det går den veien og at vi får store kinosuksesser før dvd-markedet. Klikkefilm blir viktigere for filmbransjen. Kunder ønsker tilgang på innholdet så tidlig som mulig, og det er samtidig viktig for studioene å forhindre piratkopiering, sier Husby.

Han forteller at markedet for klikkefilm er i sterk vekst.

- Filmvanene er i sterk endring og markedet for klikkefilm vokser raskt. Vi har hatt en dobling hvert år de siste årene. Klikkefilm er viktig for oss, men kanskje først og fremst for å gi kundene bredest mulig tilbud og valgfrihet. Økonomisk er det klart det er annet innhold som er mer lønnsomt.

Frykter ikke Netflix
For Get blir det også viktig å posisjonere seg på nett mot konkurrenter som Comoyo og Netflix, selv om ikke Husby ser på disse aktørene som direkte konkurranse.

Les også: Bekrefter Netflix-samtaler

- Det finnes haugevis av web-baserte tjenester i dag, men vi opplever ikke det som direkte konkurranse fordi innholdet de har på sine tjenester ikke kan sammenlignes med vårt, sier han.

- Frykter dere etableringen av Netflix?

- Nei, vi gjør ikke det. Vi ønsker dem velkommen. Vi bruker all konkurranse som inspirasjon til å utvikle enda bedre tjenester hos oss.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.