...
Sterke tall: Tv- og bredbåndsselskapet Get, her anført av administrerende direktør Gunnar Evensen i forbindelse med en reklamekampanje, fortsetter å levere store overskudd i Norge.

Tjener stadig mer på kabel-tv

Mens spekulasjonene om at Get er til salgs for én milliard euro går sin gang, legger det norske kabel-tv-selskapet fram et overskudd på 417 millioner kroner.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 02.08.2012 kl 15:31 Oppdatert 03.08.2012 kl 11:05

Tips en venn på e-post:

Den utenlandskeide tv- og bredbånddistributøren Get tjener rikelig med penger i det norske markedet. I fjor omsatte Get for 1,805 milliarder kroner, en økning fra 1,644 milliarder kroner fra året før. Driftsresultatet endte på 474,5 millioner kroner mot 444,4 millioner året før. Resultat før skatt endte på 417,2 millioner mot 418,2 millioner i 2010.

Brorparten av pengene tjenes via tv-innholdet som Get formidler via kabler hjem til sine kunder. 1,1 milliarder av omsetningen kom fra kabel-tv-virksomheten i 2011, en økning på 100 millioner sammenlignet med året før, mens bredbåndsatsingen steg med 50 millioner til 510 millioner.

- Vi er godt fornøyd med resultatet og det er i overensstemmelse med planene vi la for 2011, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Husby i Get til Kampanje.

Eierne dropper utbytte
Etter å ha betalt renter og avdrag, går 351 millioner kroner av overskuddet til nye investeringer i infrastruktur og nye tjenester for Gets kunder i Norge.

- De utenlandske eierne tar ikke ut noe utbytte. De mener det er best å fortsette med investeringene i infrastruktur og nett fordi de har tro på Get og våre produkter. Derfor velger de å reinvestere overskuddet fremfor å ta ut utbytte, sier Husby, som legger til at mye av investeringene nå går til å utvikle neste generasjons tv-opplevelser for Gets kunder.

Han beskriver utviklingen slik:

- Utsiktene er gode. Get har en god posisjon i markedet for tv og bredbånd og vi ser optimistisk på fremtiden.

Gravla stridsøks
Etter en langvarig feide med TV 2 om betaling for å formidle tv-kanalene, ble tv-konsernet og distributøren enige om å gravlegge stridsøksen i sommer. Selskapene hevder å ha lagt alle stridigheter bak seg og inngikk en ny, langsiktig distribusjonsavtale. Avtalen betyr at samtlige av TV 2s tv-kanaler fortsatt vil være en del av tilbudet til Get og datterselskapet Homebase.

- Vi har inngått en langsiktig avtale og skal fremover bruke tiden på utvikle tjenester sammen, uten at jeg nå ønsker å fortelle konkret om hvilke tjenester det er snakk om, sier Husby.

Kan bli solgt
Det solide årsresultatet for 2011 er klart samtidig med at Get-eierne Quadrangle og Goldman Sachs Capital Partners skal ha lagt selskapet ut for salg til en pris på én milliard euro, eller nærmere åtte milliarder kroner, ifølge Reuters.

Liberty Global, som eier UPC, skal være en potensiell kjøper, ifølge broadbandtvnews.com.

Selskapet solgte Get for 3,6 milliarder norske kroner i 2005. To år senere solgte Candover Get videre til dagens eiere Quadrangle og Goldman Sachs for 5,8 milliarder. Nå skal Liberty Global igjen være interessert i kabel-selskapet som har vokst betraktelig siden sist.

- Vi kommenterer aldri spekulasjoner om eierskapet, sier Husby til Kampanje.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.