...
På kinotoppen: Disneys film om Marvels superthelter selger kinobilletter som aldri før og har snudd opp ned på resultatene til Disneys filmstudio.

Superhelter løfter Disney

Tidenes superhelt-team har solgt kinobilletter for nesten ni milliarder kroner. Overskuddet øker med 24 prosent. - Disney er i øyeblikket den store vinneren blant verdens medieselskaper, mener Espen Grimmert.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 08.08.2012 kl 08:02 Oppdatert 08.08.2012 kl 12:33

Tips en venn på e-post:

Marvels superhelter Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye og Black Widow selger kinobilletter som aldri før. Ifølge Disneys siste kvartalsrapport så er det globale salget av billetter nær ved å passere ni miliarder kroner. Superheltene løfter Disneys filmdivisjon, som det foregående kvartalet gikk i minus, til nye høyder og er en viktig bidragsyter til at Disney øker overskuddet med 24 prosent for årets tre siste måneder.

Disney leverer et overskudd etter skatt på 1,83 milliarder dollar, eller 10,8 milliarder kroner. Det er betydelig bedre enn tilsvarende resultat i fjor da overskuddet endte på 8,7 milliarder kroner.

- Vi hadde et fantastisk kvartal og leverte det største kvartalsmessige overskudd i selskapes historie, sier styreformann og konsernsjef Robert A. Iger i Disney på kvartalspresentasjonen.

På kinotoppen
«Avengers»-filmen hadde premiere i USA i mai i år og er den største filmhiten så langt i år når det kommer til billettsalg og nummer tre på listen over tidenes mestselgende film.

Omsetningen i Disney økte med 3,9 prosent til 65,7 milliarder kroner, men det var litt under det medieanalytikerne hadde forventet. Men de amerikanske medieinvestorene rømte ikke aksjen av den grunn. Aksjekursen holdt seg stabilt på rundt 50 dollar per aksje da børsen stengte natt til onsdag norsk tid.

Det priser Disney-konsernet til nesten 90 milliarder kroner, eller 532 milliarder kroner. Det globale media- og underholdningskonsernet har hatt et sterkt år på børsen i New York og har lagt på seg med hele 44 prosent.

- Den store vinneren
Denne uken ble det også kjent at Disney-konsernet ruster opp digitalt med lanseringen av to nye nettsamfunn i Skandinavia og seniorkonsulent Espen Grimmert i Synlighet kunne nylig fortelle Kampanje at han lar seg imponere over Disney.

- Disney er i øyeblikket den store vinneren blant verdens medieselskaper. De har aldri i historien vært så verdifulle som nå med en børsverdi på rundt 90 milliarder dollar. Verdien har økt med godt over 50 prosent siden oktober i fjor. Jeg er ikke overrasket, jeg synes de gjør veldig mye riktig også online, sa Grimmert nylig til Kampanje.

Det norske kinopublikummet foretrekker amerikanske filmer. Av de 270.000 kinobillettene som ble solgt i Norge i forrige uke, var kun 5 prosent billetter til norske filmer. Det skriver Aftenposten i dag.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.