Bankopplevelsen til nordmenn og norske bedrifter er blitt målt 15 år på rad av EPSI Norway.

Det er nisjebankene som kommer best ut i målingen og Skandiabanken troner i år, som i fjor, øverst med en indeksscore på 80,4 prosent.

I årets bankstudie, offentliggjort på E24 sliter landets største bank fortsatt med misfornøyde kunder. Likevel kan DNB glede seg over å en positiv fremgang på tre prosent sammenlignet med fjorårets måling. 

- Vi er selvsagt ikke fornøyd med å havne nederst på målingen, men vi tar med oss at vi har hatt en positiv utvikling. Våre egne målinger bekrefter at vi gjør mye riktig og at vi er den foretrukne banken blant unge, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB.

Det er i privatmarkedet DNB skårer lavest på kundetilfredshet med en indeksscore på 65,9 poeng. Gjennomsnittet for bankene i det norske markedet er på 70,9 poeng. DNB har de siste årene vært i tet i utviklingen av nye digitale løsninger.

- Vi er opptatt av å tilby gode digitale løsninger, som gjør hverdagen for kundene enklere, sier Westerveld.

Satsingene ser ut til å gi resultater også på målingen fra EPSI.

- I studiet samlet ser vi at de yngre bankkundene er mest fornøyde med banken sin. Tilfredsheten faller med alder. Noen av de eldre kundene ser ut til å savne den gammeldags banken, sier dagligleder Fredrik Høst i EPSI Norway.

Målingene viser at nordmenns tilfredshet med bankene sine har steget i løpet av det siste året. Etter en signifikant nedgang i fjor har kundetilfredsheten steget til det EPSI kaller for et «ok nivå» med en score på 70,9.

Bankmålingen fra EPSI viser forskjeller mellom kundenes tilfredshet med bankene. De store bankene kommer dårligst ut, mens nisjebankene har mest fornøyde kunder.

Lav banklojalitet
Årets måling viser at drøyt 40% av kundene er svært tilfredse med banken sin, mens nesten hver fjerde kunde er misfornøyd.

Lojaliteten ser ut til å holde seg på historisk lave nivåer.

Til tross for at 9 av 10 bankkunder sier at de sannsynligvis har samme hovedbank også om ett år, sier 30 prosent av kundemassen at de ville valgt en annen bank i dag dersom de skulle velge på nytt. 60 prosent av kundene er likegyldige med hvilken bank de har – så lenge vilkårene er gode, og hver femte bankkunde har større sparebeløp i andre banker enn sin hovedbank.