Mandag kunne Kampanje fortelleat Kristin Lillefjære går fra jobben som administrerende direktør i konsulentselskapet og over til Storylounge. Også tidligere byråleder Geir Olav Opheim forsvant etter bare ett år i ledelsen. 

Les også: Toppsjefen i Varde Hartmark går til Storylounge

- Jeg har ikke så lyst til å kommentere dette etter som jeg i dag jobber i et nytt investerings- og rådgivningsmiljø. Tiden i Varde Hartmark var en spennende tid, men så får man lyst til å prøve noe annet. Jeg sluttet som Managing Partner etter et års tid, sier Opheim til Kampanje i dag.

Dermed forsvant begge lederne i løpet av et drøyt år og selskapets nåværende ledere er Einar Gjelsvik og Grunde Fredriksen. Selskapet hadde i 2016 en omsetning på snaue 60 millioner kroner og et overskudd på 6,5 millioner kroner.

Fredriksen mener likevel det var grunn til å foreta seg noe.  

- Vi hadde for brede tjenestetilbud og derfor en utydelig profil i markedet, dermed besluttet vi å spisse selskapet innen strategirealisering, sier han til Kampanje.

Han sier videre at det er leit at flinke folk slutter. 

- 2017 har vært et år hvor noen flinke medarbeidere har valgt å gå sine egne veier. Det er synd, og må tas til etterretning. Som et selskap som har sine røtter tilbake til 1928, er vi vant til at det tidvis er flere utskiftninger. For tiden har vi hovedfokus på å rekruttere analytikere og konsulent-talenter, sier Fredriksen.

Fredriksen mener at ledelse er viktigere enn en leder.

- Hos oss er det mindre viktig hvem som står oppført som leder i Brønnøysund. Einar Gjelsvik (finansdirektør i Varde-gruppen, red. anm.) leder kontoret og den daglige drift. Mitt ansvar er primært å sikre at selskapet har tilstrekkelig kraft bak selskapets valgte retning, i tillegg til å lede konsulenter gjennom prosjekter. Slik sett vurderer vi fortløpende hvem som formelt sett er oppført som daglig leder. Akkurat den funksjonen er av mindre viktighet hos oss. Det som skjer hos oppdragsgiverne er derimot av maksimal viktighet, sier han.