...
Omdiskuterte bilder: Terrortiltalte Anders Behring Breivik sitt forsvarerteam fra venstre, Tord Jordet, Odd Ivar Grøn, Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra, har stilt opp på omstridte bilder tatt av Scanpix. Foto: Heiko Junge/Scanpix

Vil ikke sensurere Lippestad-bildene

Nyhetsredaktør i NTB Scanpix overraskes av rådet fra kommunikasjonsrådgiver. - Det skal svært mye til før vi fjerner bilder fra vår database.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 12.04.2012 kl 12:22 Oppdatert 13.04.2012 kl 09:59

Tips en venn på e-post:

Det var Berlingske Tidende som først omtalte bildene av Anders Behring Breiviks forsvarsadvokater, som senere også har skapt bølger i norske medier. Bildene, som er tatt av NTB Scanpix, har blant annet fått kritikk for å fremstille advokatene som popstjerner og fotomodeller.

- Jeg tenker jeg at dette først og fremst er pinlig for Scanpix. Fotografen avdekker manglende forståelse og vurderingsevne for hvilke bilder som være passende i denne saken, sa kommunikasjonsrådgiver og adm. dir. i Burson-Marsteller, Sigurd Grytten, til Kampanje i dag.

- Man kan gjerne si at dette burde Lippestad og forsvarerteamet forstått, men de er tross alt advokater og ikke fotografer. De burde kunne stole på Scanpix sin vurderingsevne på dette. Det har de tydeligvis også gjort, noe som ettertid viser seg å være feil. Jeg ville nå gitt Lippestad og co råd om å kreve at Scanpix fjerner disse bildene fra sin database, og at det tas nye og mer nøytrale portrettbilder av forsvarerteamet, fortsatte han.

Les mer: - Fremstilles som tv-stjerner

- Ser ikke grunnlag for å fjerne
Nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB Scanpix tror ikke det vil bli aktuelt å fjerne bildene.

- Det er et råd som overrasker meg. Vi går ikke inn og sensurerer dette. Jeg håper folk skjønner at dette er en redaksjonell jobb og at det er bilder som er tatt på helt ordinært vis, bortsett fra at det er gjort i et studio, sier han til Kampanje.

- Det skal svært mye til før vi fjerner bilder fra vår base. Vi har ikke fått noen henvendelse om dette. Jeg ser ikke noe grunnlag for å gjøre det, men det blir et hypotetisk spørsmål, fordi problemstillingen ikke er reist. Jeg synes Lippestad responderer veldig proft på dette. Han har sagt at han ikke blander seg opp i fotografens arbeid, og vi har ikke fått noen reaksjon fra han eller andre i firmaet.

- Sigurd Grytten mener bildene er pinlige for Scanpix og et tegn på dårlig dømmekraft. Hvordan reagerer du på en sånn vurdering?

- Det har jeg ingen kommentar til. Bildene har avstedkommet ulike reaksjoner. Det tar vi til etterretning og er noe vi selvfølgelig diskuterer. Men hva folk måtte mene om bildene er en smakssak.

Står for bildene
Heller ikke fotograf Heiko Junge, som har tatt bildene, ønsker å kommentere kritikken mot bildene.

- Jeg har ikke noen problemer med at folk har ulike meninger. Om han mener det er pinlig, så får han stå for det. Det har jeg ingen kommentar til.

- Tenkte du da du tok bildene at dette var en utradisjonell setting for advokatene?

- For så vidt så gjorde jeg det. Det var kanskje derfor vi valgte å ta de i studio. Meningen var egentlig å ta bildene ute, men det gikk ikke, blant annet på grunn av sykdom. Når man først får mulighet til å fotografere disse fire personene, og man har et flott studio her nede, er det ingenting i veien med å bruke det. Vi har tatt bildene i en redaksjonell sammenheng og står for dem.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.