...
Forfatter og pr-mann: Øystein Bonvik har skrevet en ny bok. Denne gangen handler det om å få folk til å lytte på historiene dine.

Pr-topp med ny bok

Øystein Bonvik har skrevet en bok om hvordan du skal sikre deg oppmerksomhet i mediene. - De som får mest oppmerksomhet, er anerkjente, rause og taleføre, sier Øystein Bonvik.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 30.05.2012 kl 15:23 Oppdatert 31.05.2012 kl 08:36

Tips en venn på e-post:

Øystein Bonvik har begått en ny bok – og denne gangen har han tatt sikte på å skrive en bok om fortjent oppmerksomhet. Tittelen på boken er «Få som fortjent» og henspiller på de relativt ferske merkelappene i bransjen som «fortjent oppmerksomhet» og «fortjente kanaler», satt opp mot «kjøpt oppmerksomhet» og «egne kanaler».

- Dette er ikke bare en mediehåndteringsbok – det ville ha vært en smule gammeldags i 2012. Den handler om hva som skal til for å få troverdig oppmerksomhet i kanaler du ikke selv kan kontrollere basert på historier andre har lyst til å videreformidle. Grunntanken er tidløs, mens arenaene og teknologien er ny, sier Øystein Bonvik til Kampanje.

Bonvik mener forfattervirksomheten utrolig givende selv om det handler om faglitteratur.

- Slike prosjekter er en fantastisk måte å få systematisert og strukturert egen kunnskap og samtidig fordype seg i alt som skjer på eget fagområde, sier han.

- Trenger forfatterpause
Bonvik har lang fartstid fra pr-bransjen og jobber i dag som sjef i det nyoppstartede kommunikasjonsselskapet Mereris, hvor pr-byråene PR-Operatørene og Spre inngår. Parallellt har også Bonvik undervist på BI og skrevet og medvirket til flere bøker hvorav den siste var «Virksomhetens stemme». Bonvik var i 2007 også medforfatter av boken «God PR. Norsk markeds-PR i praksis». Men ifølge ham selv blir det nå en stund til neste fagbok.

- Å skrive bok er dessverre ikke spesielt forenelig med en 180 prosents stilling, og etter å ha skrevet nesten 700 boksider på under to år, trenger jeg en liten forfatterpause. Nesten bokprosjekt skal uansett bli noe helt annet, smiler Øystein Bonvik.

- Må bli lyttet til
Den nye boken, som kommer ut på Fagbokforlaget i begynnelsen av juni, er ifølge forfatteren et resultatet av noen intense skriveuker i ytterpunktene New York og Gdansk på tampen av fjoråret. Kort fortalt handler boken om hvordan alle slags virksomheter, inkludert små bedrifter, veldedige organisasjoner og offentlige etater, skal evne å både utvikle interessante og relevante historier samt å få dem gjenfortalt gjennom de mest effektive kanalene både i tradisjonelle medier og nye digitale kanaler.

- Først og fremst er dette en bok om det å ta en aktiv og relevant rolle som gjør at man blir lyttet til på alle arenaer der man møter sitt publikum, sier Bonvik.

- Har du et tips eller to om hvordan man får oppmerksomhet?

- Det mest interessante er vel hvordan du skal sikre deg langsiktig oppmerksomhet, ikke bare kortvarig synlighet gjennom stunts. Her handler det om å utvikle en tydelig rolle i forhold til redaksjonen – ja, nærmest en slags merkevare som kilde. Stikkord her er virksomhetens reelle posisjon, hva slags interessant stoff du kan dele og evnen du har til å fortelle dine egne historier. Litt tabloid kan vi si at de som får mest oppmerksomhet, er anerkjente, rause og taleføre, sier Øystein Bonvik.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.