...
Forfatter og pr-mann: Øystein Bonvik har skrevet en ny bok. Denne gangen handler det om å få folk til å lytte på historiene dine.

Pr-topp med ny bok

Øystein Bonvik har skrevet en bok om hvordan du skal sikre deg oppmerksomhet i mediene. - De som får mest oppmerksomhet, er anerkjente, rause og taleføre, sier Øystein Bonvik.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 30.05.2012 kl 15:23 Oppdatert 31.05.2012 kl 08:36

Tips en venn på e-post:

Øystein Bonvik har begått en ny bok – og denne gangen har han tatt sikte på å skrive en bok om fortjent oppmerksomhet. Tittelen på boken er «Få som fortjent» og henspiller på de relativt ferske merkelappene i bransjen som «fortjent oppmerksomhet» og «fortjente kanaler», satt opp mot «kjøpt oppmerksomhet» og «egne kanaler».

- Dette er ikke bare en mediehåndteringsbok – det ville ha vært en smule gammeldags i 2012. Den handler om hva som skal til for å få troverdig oppmerksomhet i kanaler du ikke selv kan kontrollere basert på historier andre har lyst til å videreformidle. Grunntanken er tidløs, mens arenaene og teknologien er ny, sier Øystein Bonvik til Kampanje.

Bonvik mener forfattervirksomheten utrolig givende selv om det handler om faglitteratur.

- Slike prosjekter er en fantastisk måte å få systematisert og strukturert egen kunnskap og samtidig fordype seg i alt som skjer på eget fagområde, sier han.

- Trenger forfatterpause
Bonvik har lang fartstid fra pr-bransjen og jobber i dag som sjef i det nyoppstartede kommunikasjonsselskapet Mereris, hvor pr-byråene PR-Operatørene og Spre inngår. Parallellt har også Bonvik undervist på BI og skrevet og medvirket til flere bøker hvorav den siste var «Virksomhetens stemme». Bonvik var i 2007 også medforfatter av boken «God PR. Norsk markeds-PR i praksis». Men ifølge ham selv blir det nå en stund til neste fagbok.

- Å skrive bok er dessverre ikke spesielt forenelig med en 180 prosents stilling, og etter å ha skrevet nesten 700 boksider på under to år, trenger jeg en liten forfatterpause. Nesten bokprosjekt skal uansett bli noe helt annet, smiler Øystein Bonvik.

- Må bli lyttet til
Den nye boken, som kommer ut på Fagbokforlaget i begynnelsen av juni, er ifølge forfatteren et resultatet av noen intense skriveuker i ytterpunktene New York og Gdansk på tampen av fjoråret. Kort fortalt handler boken om hvordan alle slags virksomheter, inkludert små bedrifter, veldedige organisasjoner og offentlige etater, skal evne å både utvikle interessante og relevante historier samt å få dem gjenfortalt gjennom de mest effektive kanalene både i tradisjonelle medier og nye digitale kanaler.

- Først og fremst er dette en bok om det å ta en aktiv og relevant rolle som gjør at man blir lyttet til på alle arenaer der man møter sitt publikum, sier Bonvik.

- Har du et tips eller to om hvordan man får oppmerksomhet?

- Det mest interessante er vel hvordan du skal sikre deg langsiktig oppmerksomhet, ikke bare kortvarig synlighet gjennom stunts. Her handler det om å utvikle en tydelig rolle i forhold til redaksjonen – ja, nærmest en slags merkevare som kilde. Stikkord her er virksomhetens reelle posisjon, hva slags interessant stoff du kan dele og evnen du har til å fortelle dine egne historier. Litt tabloid kan vi si at de som får mest oppmerksomhet, er anerkjente, rause og taleføre, sier Øystein Bonvik.

På forsiden nå


...

- Får ingen dramatisk effekt

Flere sentrale WPP-ere slutter. - I det store bildet får det ingen dramatisk effekt på vår styrke og kompetanse, sier Ruben Søgaard i Mediacom.

...

Mediacom-direktør til SMFB

Beathe Stangeland Eide slutter i Mediacom og det til fordel for jobb i reklamebransjen.

...

Journalistleder slår tilbake

- Det er en moralsk og økonomisk avgrunn mellom journalistene som utfører samfunnsoppdraget og medieeierne, som henter ut fortjeneste i bøtter og spann, mener lederen i Norsk Journalistlag (NJ).

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.