...
Advarer: Styreleder Morten Woldsdal i KOM - Sertifiserte kommunikasjonsbyråer, tidligere NIR, håper det nye regelverket ikke særbehandler hans bransje. Foto: Svein Erik Dahl

Advarer mot forskjellsbehandling

I dag legger utvalget som har sett på statens karantene-regelverk frem sine forslag til endringer. - Viktig at de ikke forskjellsbehandler PR-bransjen.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 27.06.2012 kl 07:07 Oppdatert 29.06.2012 kl 09:06

Tips en venn på e-post:


...
Skapte debatt: Da tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen meldte overgang til PR-byrået First House i 2009 blusset debatten om karantetiden for tidligere statsråder opp igjen. Kampanje har vært i kontakt med partner og seniorrådgiver Bjarne Håkon Hanssen. Han ønsker ikke å kommentere dette sakskomplekset. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX

Da tidligere Ap-politiker Bjarne Håkon Hanssen meldte overgang til PR-byrået First House i 2009 blusset debatten om karantetiden for tidligere statsråder opp igjen.

Dagens regelverk åpner for en karantenetid på seks måneder eller et saksforbud på opp mot ett år dersom det foreligger en helt konkret forbindelse mellom politikerens tidligere ansvarsområder eller arbeidsoppgaver og den aktuelle virksomhetens interesser.

Flere sentrale politikere har tatt til orde for et strengere regelverk med karantenetid på opp mot to år.

I oktober i fjor ble det satt ned et utvalg ledet av professor Inge Lorange Backer ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo som skal gjennomgå regelverket. I dag klokken 12.00 legger de frem sine forslag til endringer.

- Tilstrekkelig karantenetid
Styreleder Morten Woldsdal i KOMM - Sertifiserte kommunikasjonsbyråer, tidligere NIR, håper det nye regelverket ikke særbehandler hans bransje.

- Vi er positive til at vi har et regelverk på dette området som sørger for ryddige overganger. Men det som er viktig for oss er at de ikke forskjellsbehandler vår bransje i forhold til andre nærliggende bransjer. Det vil i så fall innebære en konkurransevridning, i tillegg til at det vil være enkelt å omgå den typen regler. Vi håper det fortsatt vil være regler som gjelder alle overganger fra regjeringsapparatet til næringslivet, organisasjoner og fagbevegelser, sier han til Kampanje.

- Mener du dagens karantenetid har en passende lengde?

- Vi mener dagens seks måneders karantene pluss ytterligere seks måneder saksforbud i utgangspunktet er tilstrekkelig for å kunne gjøre denne typen overganger på en ryddig måte. Hvis det foreslås en viss økning, er ikke det problematisk for oss, så lenge det ikke blir noen særbehandling.

Woldsdal minner om at karanteneregelverket ikke bare omfatter overganger til PR-bransjen.

- Det er ingen tvil om at det historisk også har vært overganger til en rekke andre typer bransjer, selskaper og organisasjoner som også jobber med å påvirke politiske prosesser, selv om det er overgangene til vår bransje det har vært mest fokus på.

- Feil medisin
Han får støtte av styreleder i Kommunikasjonsforeningen, Astrid Mjærum.

- Dersom de særbehandler vår bransje, mener jeg det er helt feil medisin. Den medisinen denne bransjen trenger er åpenhet og krav til åpenhet selv også i forbindelse med karantene. Men vi har vært positive til gjennomgangen fordi det er viktig at reglene er tydelige og enhetlig for alle, sier hun til Kampanje.

Hun mener et regelverk ikke bør være et hinder for karriereoverganger.

- Det er i utgangspunktet positivt at mennesker kan vandre mellom sektorer, og ikke er låst i én sektor.

Kampanje har vært i kontakt med partner og seniorrådgiver Bjarne Håkon Hanssen. Han ønsker ikke å kommentere dette sakskomplekset.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.