Norsk PR-gründer selger til amerikansk byrå: - Vi ble matchet av McDonald’s

Det var arbeidet med den felles kunden McDonald's som førte Boldt og BPI sammen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

I 2018 startet den tidligere Burson Marsteller-sjefen, Morten Pettersen, opp et nytt PR-byrå i Norge som heter Boldt. Siden har Pettersen, sammen med Boldt-partnerne, samlet flere erfarne rådgivere på kontorene i Norge, Brussel, London og flere andre europeiske byer. Nå kjøpes byrået opp av det amerikanske byrået Bully Pulpit International (BPI).

- Har det norske PR-markedet fått en ny aktør i BPI?

- Ja, på en måte har både det norske, nordiske og europeiske kommunikasjonsmarkedet fått det. Sammen med BPI kan vi tilby mye mer sammen. Vi skal beholde navnet Boldt, men nå med BPI som eier. Vi er veldig fornøyde med det, sier Pettersen til Kampanje. 

Kjøpet av Boldt kommer omtrent samtidig med at GK-eieren Paritee kjøper opp det London-baserte byrået Brands2Life og samtidig får et private equity-selskap inn på eiersiden. Med kjøpet av Boldt får dermed den norske PR-bransjen ytterligere en ny aktør inn på markedet.

Les også: Norsk PR-gründer til topps i «EM i PR» – får gull i klassen for beste nykommer

- Vi har gjort et sterkt år

Morten Pettersen mener BPIs kjøp av byrået vil gi Boldts kunder «tilgang til unik innsikt i politiske prosesser, beslutninger og kommunikasjonsaktiviteter i USA», noe som kan påvirke det amerikanske og globale markedet. 

- Vi er veldig happy med dealen og at det ble BPI. For det første har det mye industriell fornuft i seg gjennom at det er to selskaper som jobber mye i det samme landskapet, men med Boldt i Europa og BPI i USA. Med flere store, felles kunder internasjonalt kan vi nå jobbe mye mer på tvers, sier Pettersen.

I dag jobber det rundt 50 personer ved Boldt-kontorene og sammen med de amerikanske byrået vil de to selskapene til sammen bestå av 250 mennesker. Det amerikanske selskapet BPI, som er et byrå utenfor de store nettverkene, kjøper 100 prosent av Boldt.

- Vi står foran et år med viktige valg i både EU og USA. Utfallene vil påvirke norske bedrifters muligheter og strategiske retning i årene fremover, sier Pettersen.

Boldt hadde i 2022 en omsetning i Norge på 27 millioner kroner, men tjente godt med penger. Hele fire millioner kroner ble igjen i overskudd før skatt.

- Hvordan blir året i år?

- Vi har gjort et sterkt år både internasjonalt og i Norge og har en klar vekst. Aller best gikk det i Brussel. Så vi går ut av året som et enda sterkere konsulentselskap, sier han.

Her kan du se regnskapstallene til Boldt i Norge for siste regnskapsår. Alle tall i MNOK. Vokser på topp og bunn

Boldt Norge 2022 2021 Endring i %
Omsetning 26,9 22,7 + 18,5
Driftsresultat  4,1 3,9 + 5
Resultat før skatt 4,3 3,9 + 10

Begge byråene jobbet med McDonald's

Morten Pettersen sier de to byråene «både tenker mye likt og treffer hverandre kulturelt godt», og det var faktisk en kunde som førte de to byråene sammen. 

- Vi ble faktisk matchet med BPI av en kunde som vi begge jobber med, sier Pettersen.

Det var restaurantkjeden og fastfood-giganten McDonald’s som var Kirsten Giftekniv denne gangen. Det bekrefter også Jon Banner, en global McDonald's-sjef. Han sier han introduserte de to byråene til hverandre.

- Jeg har jobbet med både BPI og Boldt i mange år og jeg ser frem til å følge veksten og suksessen som vil komme ut av dette partnerskapet, sier Banner.

- En naturlig match

Administrerende direktør i Boldt, Jeremy Galbraith, sier partnerskapet kommer i stand på «et perfekt tidspunkt».

- Boldt arbeider for noen av verdens største selskaper på en rekke kritiske områder og med tanke på BPIs tjenestetilbud og kultur, er dette en naturlig match. Dette neste kapittelet for oss vil ha mye å tilby våre klienter og vårt team, og gjøre det mulig for oss å investere i å akselerere vår vekst ytterligere, sier Galbraith.

BPI-toppen Andrew Bleeker er også glad for at hans USA-byrå nå får tilstedeværelse i Europa.

- På områder som det grønne skiftet, kunstig intelligens, personvern og konkurransepolitikk, må selskapene nå utover Washington og Brussel og engasjere seg i viktige europeiske interessenter. Vi er derfor glade for å legge til Boldts uovertrufne seniorlag i fem land, inkludert de viktige europeiske knutepunktene Brussel, Berlin, London, Oslo og Zürich, til vårt eget tilbud i USA, sier Bleeker.

- Hadde en langsiktig plan

Morten Pettersen sier et salg av Boldt, et byrå som spisser seg inn mot strategisk kommunikasjon og politikkutforming, har kommet på et tidligere tidspunkt enn det partnerne selv trodde.

- Vi hadde en langsiktig plan om å utvikle et selskap som kunne selges fordi det er et internasjonalt selskap som har en sterk posisjon i flere land, men vi trodde at det skulle komme på et senere tidspunkt, sier Pettersen til Kampanje.

- Hvordan er avtalen strukturert? Får Boldt-partnerne noe oppgjør?

- Vi får noe penger samtidig med at vi blir med både som aksjonærer og arbeidstagere fremover, sier han.

- Så da blir det litt finere julegaver i år?  

- Det blir omtrent de samme julegave i år som i fjor, sier Pettersen.

Les også: Pandemien dempet veksten for PR-nykommer: - Man vokser saktere på hjemmekontor

Norsk PR-gründer selger til amerikansk byrå: - Vi ble matchet av McDonald’s