Amazon-aktuelle Sigrid Bonde Tusvik med VGTV-stikk: - Vi har de største stjernene

Amazons strømmetjeneste knytter til seg nok en stor TV-profil i jakten på norske seere.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

29. desember er det premiere på første sesong av Prime Videos nye norske humorsatsing «LOL: Den som ler sist». Her skal Sigrid Bonde Tusvik lede et stjernegalleri av komikere som forsøker å få hverandre til å le. Den som ler sist vinner en pengepremie som doneres til veldedighet.

Komikerne som skal delta i første sesong er Herman Flesvig, Hege Schøyen, Maria Stavang, Mikkel Niva, Jon Øigarden, Janne Formoe, Amir Asgharnejad, Steinar Sagen, Robert Stoltenberg og Siri Kristiansen.

Konseptet har visse likheter med VGTV-serien «Ikke lov å le på hytta», som hadde premiere i 2021. Prime Videos konsept ble først vist i Japan i 2016 og har den internasjonale tittelen «LOL: Last One Laughing». Det er produsert lokale varianter av serien i over 20 land, og nå står altså Norge for tur.

Sigrid Bonde Tusvik er ikke så bekymret for at konseptet har noen likheter med «Ikke lov å le på hytta», som ledes av Mads Hansen. 

- Jeg vet ikke hva som skiller konseptene fra hverandre, annet enn at vi har de største stjernene, sier hun spøkefult. 

- Jeg tror vi er så vant til at veldig mange TV-programmer ligner på hverandre, som «Norske talenter», «Maskorama» og «Kongen befaler». Det er mange kjendiser som er med på mye forskjellig, og som er ganske likt, så jeg tror folk har vent seg litt til det, og vi har nok også vent oss til å se de samme kjendisene også, så jeg tror ikke at noen blir sur av den grunn, legger hun til. 

Programlederen understreker at «det er plass til alle». 

- Og underholdningsmaskineriet dundrer jo ut. Så jeg tror det først og fremst blir deilig for folk å ha noe å gjøre femte juledag, når programmet begynner.

- Graham Norton leder den irske versjonen av «LOL». Er du Norges svar på Graham Norton? 

- Som kvinne så trenger jeg ikke å føle at jeg skal hoppe etter noen menn, heldigvis.

- Håper på mer samarbeid

Programlederen forteller at hele serien ble laget på tre dager, og at selve innspillingen tok ti timer. Det har resultert i seks episoder på rundt en halvtime hver.

- Det var en ganske intens og slitsom opptaksdag. Også var det også spilt inn i Stockholm, så vi måtte fly inn alle kjendisene på ulike dager, for at de ikke skal se hverandre.

Tusvik har selv vært med på å bestemme hvilke deltakere som skal være med i den første norske sesongen. Hun sier at hun koste seg «på ekte av hvordan deltakerne ble psyka ut» etter hvert som flere store humorstjerner kom inn i studioet.

- Også stopper vi produksjonen den dagen, så får man ut nervene ved å henge sammen hele kvelden, og ikke filme. Det tror jeg gjør at programmet også blir mye mildere, og ikke så slemt, kanskje, sier hun. 

- Hva var det som var aller mest gøy?

- Det er gøy når de gønner så innmari på, også er det jo et kjempestort studio i Stockholm. Jeg gikk inn i et rom og trodde det var klipperommet, også viste det seg at det var klipperommet til en deltaker. Jeg har aldri sett et så svært studio noen gang. Så TV-messig er det veldig gøy å få oppleve, for store internasjonale TV-studioer er litt annerledes enn Nydalen i Oslo. 

- Har du signert en større avtale med Prime nå?

- Jeg tipper at de sitter og venter på og se hvordan programmet blir tatt imot. Men jeg håper jo at jeg kan samarbeide mer med dem. Det var jo veldig gøy og jobbe med Prime Video på dette konseptet her.

Sigrid Bonde Tusvik er kjent som standup-komiker og podkast-vert, og har tidligere vært et fast innslag i TV-ruta med programmer som «Torsdag kveld fra Nydalen» og «Tusvik & Tønne» på TV 2. Hun har også ledet «Gullruten» en rekke ganger.

- Har du noen andre prosjekter på gang med de andre kanalene? 

- Nei, det har jeg ikke. Kanskje jeg er glad for det, siden alle ble sagt opp over alt. Jeg håper jo selvfølgelig at det kommer bedre tider, sier hun. 

- Det ble veldig dyrt

Leder for nordisk original innhold i Prime Video, Karin Lindström, tror ikke det hadde vært mulig å lage programmet på en annen måte.

- Grunnen til at vi har gått for et slikt format er for at vi ville ha denne casten. Og hadde vi bedt deltakerne booke to uker så hadde de aldri vært tilgjengelig i hele den perioden. Så når vi bygger et format som krever ti store komikere, så må vi velge smart, sier hun til Kampanje.

- Så det har ikke noe å gjøre med at dere vil holde kostandene nede?

- Det ble veldig dyrt selv om det bare var tre dager. For oss er det viktig at det er høy kvalitet. 40 kameraer er veldig dyrt, så vi har ikke forsøkt å gjøre dette i et billig format. Jeg har selv vært produsent, og det finnes mye billigere måter å gjøre TV på enn å gjøre «LOL».

Hun sier at fokuset deres er å treffe det norske publikum. 

- Går du inn i en sjanger som humor, så er det enda viktigere å vise publikum at vi vet hvilke favoritter de har. Vi er jo relativt nye i Norge, så dette blir vår måte å vise det norske folket at, «we know what you like». 

Tidligere i år spilte Prime Video inn sin første sesong av den irske versjonen av serien, som ledes av talkshow-legenden, Graham Norton. Over nyåret kommer i tillegg den sør-afrikanske versjonen med Trevor Noah i spissen. 

 - Så Sigrid var jo litt sånn, er jeg Graham Norton, skyter Lindström inn. 

Lindström forteller at de fleste av sesongene har hatt mannlige programledere, utenom den svenske versjonen, som ble ledet av Eva Röse. Nå er Prime-sjefen glad for at de har fått med seg enda en kvinnelig programleder, i form av Sigrid Bonde Tusvik, på laget.  

 - Så det er vi i Norden som har sterke kvinner som programledere, sier hun. 

- Kommer det en ny norsk sesong av «LOL»? 

- Det er ikke bestemt enda, men det håper jeg. Det skal uansett bli veldig spennende å se hvordan nordmenn tar imot formatet, og vi håper selvfølgelig at de liker det.

- Når man er ny så må man ta sjanser

Det er produksjonsselskapet Banijay som har produsert serien for Prime Video. Lindström forteller at de også spilte inn den svenske, danske og nederlandske versjonen i samme studio. 

 - Det kunne ikke vært et nordisk mesterskap?

- Jeg er ikke så positiv til å blande nordisk innhold. Jeg merker at når man produserer for et nordisk marked, så blir det ofte ikke like stort engasjement hos det lokale publikummet, og derfor har vi bestemt at når vi lager norsk innhold så er det primært for et norsk publikum, det er dem vi ønsker å engasjere, sier Lindström.

- Kan du si noe om hvordan de forrige norske programmene på Prime Video har slått an?

- «Girls of Oslo» har gått veldig bra. Det var også et eksperiment ettersom vi ikke hadde gjort noen «talent driven reality». Når man er ny så må man ta sjanser, og det var en «bet» for å se om vi ville engasjere nordmenn. Og det gjorde vi, så det er vi veldig glade for. 

- Kan du si noe konkret om hvor mange som har sett serien? 

- Vi ser definitivt at vi har fått mange nye kunder som har kommet inn og sett på serien. Vår forhåpning er jo at man skal finne mer hos oss. Vi så jo en stor oppsving når vi gjorde «Ringenes Herre: Maktens Ringer?». Den ble kjempepopulær i Norge, så vår ambisjon er jo å mikse innholdet fra MGM og Hollywood-studioene sammen med de lokale produksjonene, og jobber veldig tett med de norske produsentene, avslutter Lindström.

Amazon-aktuelle Sigrid Bonde Tusvik med VGTV-stikk: - Vi har de største stjernene