Gårsdagens Performance-konferanse i regi av INMA trakk over 400 mennesker til Saga kino. Med formål å inspirere bransjen til å skape digitale virkemidler som kan løse markedsføringsoppgaver på innovative måter ble også en rekke gode case premiert i årets Performance Awards.

En av vinnerne av var mediebyrået Carat og Dentsu Aegis  som med sin «It’s a Match»-kampanje for Coca Cola Zero tok i bruk sjekketjenesten Tinder.  Det var i kategorien for «Singelkanal» at Carat gikk til topps, en kategori der byrået også tok sølv. Under årets Performance Award ble Dentsu den mestvinnende byrågruppen med ett gull, to sølv og to bronser.

Kampanjen er også en av finalistene til Mediaforums «Medieprisen» i kategorien «Mediakreativitet». 

Det er Carat-teamet bestående av digital rådgiver, Marianne Aune Solheim, og kundeansvarlig, Camilla Marstrander, som tok i mot prisen. 

- Det var kjempegøy og ekstra morsomt at en datingapp vant i singelkanal. Det er også veldig gjevt å vinne i Performance Awards som har et veldig stort fokus på målbare resultater, sier digitalrådgiver Marianne Aune Solheim.

Selv om kampanjen «It’s a Match» er del av den store relanseringen av Coca-Cola Zero globalt, var grepet med å ta i bruk Tinder, Carats idé.

- Uttaket der vi tok i bruk Tinder var helt lokalt og vi var første norske annonsør på Tinder. Vi måtte gå en omfattende runde for å finne ut hvordan få det til og endte i Paris på noe som heter Match.com. Vi måtte ganske hardt for å få det til, men trodde det var en løsning med god gjennomslagskraft, sier  Aune Solheim.

Coca-Cola på sjekker'n:

Selve kampanjeideen til Carat gikk på å kjøpe annonseproduktet Branded Profiles som brukerne kan «swipe» og dermed få en match med merkevaren, nye Coca-Cola Zero Sugar.

- Tinder treffer godt i målgruppen
Utgangspunktet var nemlig å finne en app som stod sterkt i målgruppen 20-29 år 

- Tinder har rundt 25 prosent dekning i denne målgruppen og treffer veldig godt her, sier hun. 

Selve kampanjeideen gikk på å kjøpe annonseproduktet Branded Profiles som brukerne kan «swipe» og dermed få en match med merkevaren, nye Coca-Cola Zero Sugar

- Blir det mer Tinder-kampanjer?

- Vi får se, det fine med dette caset er at vi jobber så godt med kunden og får lov å gjøre noe som er litt annerledes og se etter nye muligheter med tanke på kanal, sier Camilla Marstrander

- Også var det kanskje en morsom kanal å jobbe i?

- Det var kjempegøy både for oss og kunden.

«Performance Award» arrangeres gjennom et samarbeid mellom annonsørforeningen Anfo og den digitale markedsføringsforeningen Inma. I år var det hard konkurranse med hele 48 innsendte bidrag, noe som er ny rekord for «Performance Award».

- Nivået øker hvert år. I år var det «Analyse»-kategorien som hevet seg mest fra tidligere års nivå, forteller juryleder og daglig leder i INMA, Kenneth Eriksen.

De øvrige gullvinnerne i år var OMD som vant i «Multikanal» og Red i kategorien «Analyse». I kategorien «Innovasjon» ble det ikke delt ut noe gull.

Det ble også delt ut ærespris til Eivind Savio fra Knowit. 

Mestvinnende byrå i konkurransen Performance Awards er Red som har samlet seks gull i de fem årene konkurransen har vært arrangert.

Her ser du tabellen over vinnerne i årets «Performance Award»: 

Plassering Byrå Gull Sølv Bronse
1. Dentsu 1 2 2
2. Red 1    
3. Omnicom 1 1 2
4. Synlighet   1