Vil du skille deg ut i mengden nyutdannede økonomer bør du studere i Norge. Det er budskapet i reklamefilmene fra Los & Co for Handelshøyskolen BI. Kampanjen er pakket inn i en «Game of Thrones»-atomsfære.

Se filmen her, saken fortsetter under:


- Skill deg ut

- Det er ingen tvil om at arbeidsmarkedet er tøft, og det er viktigere enn noensinne å skille seg ut for å bli lagt merke til. I et hav av flinke studenter med relativ lik kompetanse, kan en faktor som hvilket land man velger å studere i - være avgjørende, sier kundeansvarlig i Los & Co, Bjørn Kjetil Tønnessen.

Han hevder at det å velge en anerkjent skole i et annet land enn de fleste andre, gjør at man stiller sterkere i konkurransen om drømmejobben, 

- I kommunikasjonen bruker vi det tøffe klimaet og andre særegenheter ved Norge for å selge BI. Vi oppfordrer studentene ved å si: Stand out. Go North, sier Marianne Knutsen som sammen med Maria Myhre er det kreative teamet i Los & co. 

- Du nevner ikke «Game of Thrones» som inspirasjonskilde, men det er mange referanser til tv-serien?

- Vi er inspirert av Norge og egenskapene her, men har knyttet referanser til populærkulturen, sier Knudsen.

Første del av kommunikasjonsløpet er kalt «Winter is Coming». Det samme het den første episoden av den superpoulære fantasy serien «Game of Thrones». 

- At vinteren straks kommer til Norge, er det vel ingen tvil om, men i stedet for å frykte den kalde, mørke fremtiden, kan det lønne seg å omfavne den og bruke den til sin fordel, sier Knutsen.

«Winter is Coming» består av fire hovedfilmer hvor det blant annet trekkes frem særnorske egenskaper som The Scandinavian leadership model, landets fremtidsrettede næringer og hvordan Norge forvalter landets verdifulle naturressurser.

- Vi har i dag 1500 internasjonale studenter og det er nettopp disse tingene de trekker frem som fordeler ved å studere på BI. Som land bør vi virkelig ha selvtillit på det som gjør oss annerledes, sier markedssjef Arne Wellberg fra BI.

BI sikter seg særlig inn på studentmarkedene i USA, Kina, Tyskland og Sverige med kampanjen.

- Hylles på Facebook
Foreløpig er det kun én av filmene som er lansert, men reaksjonene kom umiddelbart, kan Wellberg fortelle.

- Filmen har skapt et enormt engasjement, med over 10.000 reaksjoner som unisont hyller kampanjen, på bare få dager. Over 75.000 unge i strategiske viktige land for BI har sett nær hele filmen. Det har generert over 25.500 klikk, sier medierådgivere i Carat Mari Evju og Aleksander Steinsvik.

Kampanjen er altså laget av Los & Co og Carat, i samarbeid med Film Agency Oslo og Sigve Aspelund (regi).