Reklame- og designbyrået Anti styrker seg ved å hente inn Espen Barås Bye fra TV 2 som ny rådgiver. Barås Bye fortsetter dermed sin reise i medie- og kommunikasjonsbransjen som så langt spenner fra både mediebyrå, tv og nå reklame.

- Espen Barås Byes unike erfaring fra mediebyrå og tv passer godt inn i vår måte å tenke kommunikasjon på, sier Kenneth Pedersen, administrerende direktør i Anti til Kampanje. 

Barås Bye har tidligere vært tv-direktør i OMD før han de siste seks årene ledet TV 2s konseptavdeling. Fremover vil han jobbe tett med kreativ leder Per Kristian Voss Halvorsen i Anti og Birgitte Brusgaard, leder av Antis tv- og innholdsavdeling, der han blant annet vil være involvert i kommersialisering av lineære og plattformuavhengige tv-produksjoner. 

- Jeg har hatt mange fine år i TV 2, hvor vi har bygget opp en avdeling som jobber kommersielt med programkonseptene på tvers av plattformer. Dette har gitt meg god innsikt i utviklingen av tv- og mediebransjen, der ulike fagfelt flyter mer og mer i hverandre. Anti er veldig godt posisjonert for denne utviklingen med sin helhetlige tilnærming til kommunikasjonsfaget, så da denne muligheten dukket opp var det bare å kline til, sier Barås Bye.

Anti jobber med mange av Norges største merkevarer både på identitet, design og kommunikasjon. De står blant annet bak «Delingsøkonomi-kampanjen» for Coop, er global designpartner for Telenor og har til denne sommeren lansert Hennig Olsen Is sin nye profil.

Les også: Stordalen tatoverer firmalogo på kroppen

Gjennom tv-produksjonsenheten utvikler de også programmer for norske mediehus. Denne høsten er Anti blant annet aktuelle med programmer som «Jeg mot meg» for NRK, samt «Nå eller aldri» og den nye dramaserien som Kampanje omtalte sist uke, «Hvor er Thea» for TV 2.

Les mer: Ny dramaserie fra TV 2 - legges ut gratis på Sumo

- Ansettelsen av Espen Barås Bye er en videre satsning på Anti-modellen, der fagområdene identitet, innhold og kommunikasjon alltid ses i sammenheng. Dette har vi hatt som grunnfilosofi i Anti siden vi startet i 2008, og registrerer nå at flere miljøer begynner å følge etter, sier Kenneth Pedersen.

Den siste tiden har Anti også produsert kommersielle konsepter som «Hellstrøm» for Kolonial og programmer i skjæringspunktet som den annonsørfinansierte satsningen «Made in Norway» for TV 2 og Avinor.