I dag kunne Kampanje melde at byråledere i kun to av 14 byråer, kan fortelle at de har retningslinjer for hvordan håndtere seksuell trakassering. I saken uttalte byråleder Kjetil Try i Try Reklamebyrå;

- Vi har ingen retningslinjer for dette fordi det aldri har vært et problem, sa han.

I etterpåklokskapens lys ser Kjetil Try at hans uttalelser kom litt feil ut. Nå ønsker han å presisere sine uttalelser til Kampanje.

- Det fremstår som om jeg er sikker på at det aldri har skjedd noe seksuell trakassering i Try. Da må jeg jo spesifisere at etter det jeg vet, har det aldri skjedd. Jeg har snakket med mange ansatte i Try - både jenter og gutter, og har ingen grunn til å tro at det har skjedd noe her, men det ble litt bråkjekt, innrømmer han nå.

- Reagerte da jeg leste Kampanje
- Hva er bakgrunnen til at du ønsket å presiserer dine uttalelser? Fikk du interne eller eksterne reaksjoner?

- Ingen av delene. Jeg reagerte da jeg leste Kampanje hjemme til frokost og så at det fremsto veldig unyansert.

Les også: Nesten ingen norske reklamebyråer har retningslinjer for seksuell trakassering

Les også: Sjokkert over trakassering i reklamebransjen: - Vi har et problem

Selv om han ikke tror at regelverk eller retningslinjer alene ville løst problemet med seksuell trakassering, er han åpen på at kanskje man burde ha det.

- Det kan godt hende at det skal vært tydelige beskjeder på at man skal melde fra til meg om dette, men jeg tror at det først og fremst handler om sunne holdninger, eller som vi over 50 kaller det; god folkeskikk. Try er et miljø med mange sterke folk, ikke minst sterke damer, og jeg er ganske sikker på at de ville sagt fra hvis noe slikt hadde skjedd. Selv om jeg selvfølgelig ikke kan garantere at det aldri har skjedd, sier han.

- Kan ikke utelukke at det har skjedd
I denne debatten har det blir reist spørsmål om hva som ligger i seksuell trakassering – og hva som er hersketeknikker eller for eksempel klønete sjekking.

- Så er spørsmålet om hva som er seksuell trakassering. Er det at noen sier noe dumt i fylla, er det tafsing? Det har helt sikkert forekommet situasjoner der noen har kommet med en uheldig sjekkereplikk, men jeg har med hånden på hjertet aldri fått rapporter om at seksuell trakassering har skjedd, men jeg kan som sagt ikke utelukke det, utdyper han.

Kjetil Try markerer samtidig at han er opprørt over eksemplene som har fremkommet i mediene den siste tiden.

- Bare så det er sagt, så er jeg helt enig i at dette er en forferdelig uting. Jeg tror den ujevne maktbalansen mellom kjønnene i bransjen er en av grunnene, og vi prøver å gjøre noe med det, sier han.