- Vi har god fart og ser veldig optimistisk på framtiden, sier byråleder Kristian Kristiansen.

Det er blitt 80 ansatte i SMFB-systemet i tillegg er flere vikarer på plass for å ta unna en økt arbeidsmengde.

- Vi fyller stadig på med kreative og dyktige folk fra ulike fagfelt. Dette må vi gjøre for å sikre at vi møter alle våre kunders utfordringer, og hele tiden kan levere kommunikasjon i øverste sjiktet, sier Kristiansen.

Selv om både underselskapene Engine og Factory gjorde det godt i fjor, ble resultatet magert for morselskapet SMFB. Nå har det snudd og med kontrakt for Ruter ble veksten forsterket.

- Denne veksten opplevde vi før Ruter kom på plass, og den skyldes heller bredden av kundene vi arbeider med, heller en én spesifikk kunde, samt tjenestene vi tilbyr. Vi opplever for eksempel betydelig større etterspørsel av de ulike tjenestene våre innen medierådgivning, e-commerce og innholdsproduksjon, sier Kristansen.

Les også: Trikkestans for McCann - nå overtar nytt reklamebyå

Les også: SMFB fra rekord til underskudd på ett år

Henter New York-designer
En av de siste inn døra er designer Camilla Flesche Kristiansen. Flesche Kristiansen kommer med solid erfaring fra utlandet, blant annet som head of design i Saatchi & Saatchi New York.

- Jeg hadde hørt mye positivt om SMFB, og de er et av de få norske byråene som har klart å gjøre seg bemerket internasjonalt. Jeg fikk en god følelse fra første dag. Det er et dynamisk byrå med en særegen kultur, fullt av kreative mennesker som er genuint opptatt av det de holder på med, sier hun.

Byråleder Kristiansen er svært fornøyd med å få Flesche Kristiansen med på laget.

- Camillas kompetanse innen branding og visuell kommunikasjon tilfører et unikt samspill mellom idéutvikling og design. Med hennes internasjonale erfaring og bakgrunn er hun et kupp for oss, sier byråleder Kristiansen.

- Mye er endret
Veksten har ikke kommet av seg selv. Mye er endret i reklamebyrået siden 2016.

- Vi gjør veldig mye annerledes i 2017. Det aller viktigste vi har gjort er å samkjøre enhetene våre enda mer, og videreutvikle og forbedre samarbeidsformen og arbeidsmetodikken – både på tvers av fagområder, men også hvordan vi jobber med kundene våre. Jeg tør å påstå at vi er rigget på en helt annen måte enn de fleste andre der ute, sier Kristiansen.

Han ser lyst på fremtiden:

- Vi venter en ganske radikal endring fra i fjor. Så langt i 2017 har vi hatt en svært god utvikling, og vi ser på et helt annet økonomisk resultat for dette året. Denne utviklingen forventer vi også inn i 2018. Vi har god fart, og ser veldig optimistisk på framtiden, avslutter han.

På bildet øverst i saken ser du bakerst fra venstre: Linus Hjellström, Maria Riis Rasmussen, Anna Stensvaag, Marianne Hegglund, Mari Jacobsen, Michael Birkeland, Haider Ahmad, Marion Skaug Nævestad, Daniel Blaker, Carina Nonsdal, Sandra Kristiansen, Camilla Iren Nygård, Beverly Getz Ivin, Francesca Miani, Thomas Olofsson, Sandra Smedegaard Nielsen, Camilla Kristiansen og Line Breilo. Foran fra venstre:Bjørn Thomas Darmstad, Maria Lillebo Aavatsmark, Madeleine Delp Bergsjø, Tone Roald og Marie Hjelmerud.