På Epica-juryens andre dag ble det hele to gull til Try.

Det første gullet får Try for Norwegian-filmen «Just like the movies» i klassen for turist og transport. Det andre gullet får Try for DNB-filmen «The Big Weep», som er fra september i år.

Kreatør Egil Pay har vært involvert i begge jobbene og bekrefter på vegne av Try reklamebyrå at dette setter de pris på.

- I reklamekonkurranser er det alltid best å ha lave forventninger og høye forhåpninger, så nå ble vi veldig glade, sier Pay til Kampanje.

Les også: DNB gjentar boksuksess - tipser unge som vil flytte hjemmefra

- Begge disse to kampanjene dramatiserer innsikter som målgruppa kan kjenne seg igjen i. I Norwegian-filmen dramatiserer man at USA er som å gå rundt i en film, og i DNB-filmen dramatiserer man at det ikke er bare bare når noen flytter hjemmefra, verken for de unge eller foreldrene. Så vidt jeg vet har begge kampanjene også skapt veldig gode resultater, så gull i Epica blir en finfin prikk over i-en, sier Pay.

Try reklamebyrå sto for hele seks av elleve norske shortlistbidrag i år, så foreløpig har dette altså gitt særdeles god uttelling. 

Les også: Skal finne de beste reklamejobbene i verden - her er årets Epica-nominerte

Kreativt team hos Try på DNB-jobben har vært Lars Joachim Grimstad og Eirik Sørensen i tillegg til Pay. For Norwegian-jobben har kreativt team vært Camilla Bjørnhaug, Preben Moan, Susanne Hovda, Marius Aasen, Mads Krogh og altså Egil Pay.

Flyselskap med Brad-annonse
En funfact fra gårsdagens Epica-juryering er at en printannonse fra Khazakstan som bygget på den tidligere suksessen «Brad is single» som Try har laget for Norwegian, var med i konkurransen.

- Haha, når kampanjen når helt ut og inspirerer reklamebyråer i Kazakhstan, vet du at du har gjort noe riktig, sier Pay i en kommentar til annonsen. 

Khazakstan-annonsen gikk ikke videre i konkurransen og vant ingenting. 

Slik så denne annonsen ut: (artikkelen fortsetter under bildet):

I går ble det kjent at SMFB stakk av med Norges første Epica-gull for Ikea-kampanjen «Winter is coming». 

Les også: Game of Thrones-suksess for SMFB og IKEA i reklame-konkurranse

Epica er en reklamekonkurranse som juryeres av reklame- og markedsføringsjournalister over hele verden. Kampanje sitter i denne juryen.