Fredag ettermiddag la bransjeforeningen Kreativt Forum frem resultatene fra sin kartlegging av seksuell trakassering i reklame- og designbransjen. Undersøkelsen er bygget på samme mal som mediebransjens undersøkelse, som også ble lagt frem før helgen, og  viste at 8,5 prosent av kvinnene og 2,6 prosent av mennene oppgir å ha blitt utsatt for seksuell trakassering i løpet av de siste seks månedene i den norske byråbransjen. 

Les også: Nesten én av ti byråkvinner opplever sex-trakassering

I dag foreligger også oppropet fra 603 bransjekvinner som har underskrevet et #Metoo-oppgjør med norsk reklame og kommunikasjonsbransje og det  med tydelige krav om endring.

Oppropet omfatter reklame-, PR-, event-, design- og kommunikasjonsbransjen og i bresjen for dette arbeidet har disse fire stått; Maja Folgerø fra Pol, Martine Flatlie fra We Are Live, Kristine Nergaard fra Dinamo og Gro Larsson fra Hyper. 

- Vi som har signert og står bak dette oppropet er kreatører og designere, rådgivere, prosjektledere og produsenter. Tekstforfattere, art directors, kreativ ledere, byråledere og daglig ledere. Medierådgivere, studenter og konsulenter, innholdsprodusenter, gründere og plannere. PR-rådgivere, sosiale medier-rådgivere, illustratører og regissører av reklamefilm. Vi er 603 kvinner som krever endring.

- Vi krever nulltoleranse for seksuell trakassering, diskriminering og maktmisbruk i kommunikasjonsbransjen: Vi krever også at bransjeorganisasjonene Kreativt Forum, Grafill, Virke produsentforeningen, Mediebyråforeningen og Komm skal komme med målbare løsninger og tiltak som kan følges opp over tid. Og vi krever at det arbeidet starter med en eneste gang.

- For dette kommer ikke til å gå over av seg selv. Ikke alle som har undertegnet oppropet har selv blitt utsatt for trakassering eller overgrep, men vi er sammen om å kreve endring fra bransjeorganisasjoner og personer i maktposisjon.

Nederst i saken kan du se alle navnene som står bak oppropet.

Tidligere har Kampanje gjengitt flere historier fra den norske byråbransjen av trakasserende karakter. I forbindelse med dagens opprop gjengis også flere hittil upubliserte historier. 

Les også; Nesten 100 norske byråkvinner forteller om seksuell trakassering

Da jeg fortalte sjefen min at jeg var gravid i 2015, klikket han på meg og skjelte meg ut. Jeg ble kalt hore og unnasluntrer. Han sa «du får ikke lov å ha permisjon et helt år, du deler den permisjonen med mannen din og er tilbake så raskt du kan!» Han sa også at hvis jeg ble sykemeldt i løpet av svangerskapet så visste han om måter for å få meg sagt opp uten at det kunne bli felt pga. diskriminering. Når han var ferdig å skjelle meg ut, sa han «du ser helt jævlig ut, sitt her i 10 minutter før du går ut. Hvis ikke kommer alle til å tro at du gråter på grunn av meg», og så gikk han ut av møterommet.

Jeg ble etterhvert sykemeldt på grunn av svangerskapskomplikasjoner og sa opp selv i permisjonen.

***
På en bransjefest i 2015, med brorparten reklamefolk opplevde jeg at en produsent for blant annet reklamefilm, som ikke engang hadde hilst på meg tidligere, tok grep i underlivet mitt bakfra og røsket tak, mens han sa til han jeg stod og snakket med: «Åssen greier du å ha hu her rundt deg på jobb uten å gjøre noe med hu?» Produsenten var en viktig samarbeidspartner for firma til han jeg snakket med, så han bare sto der og lo det hele bort, mens jeg ble klådd på rett foran ansiktet hans. Det endte med at jeg dro hjem, gråtende.

Dette ble aldri snakket om siden, annet enn en vag kommentar fra nevnte kollega ved en senere anledning, om at jeg som kvinne «ikke bør snakke om ting som skjer i fylla, i fare for å virke vanskelig». Jeg jobber ikke med noen av disse den dag i dag.

***
«Kontorets fluffer» - Jeg jobbet i et lite byrå der vi kun var to kvinnelige ansatte. En gang lo flere av kollegene mine høyt og jeg gikk bort for å se hva som skjedde. Da var det en chat på gang med to av byråets ledere (en mannlig leder og en kvinnelig leder) som satt i et annet møterom. Det alle lo av var at lederne kalte meg kontorets fluffer, på en gruppechat. Så mye respekt hadde jeg på det kontoret.

***
En rådgiver, gammel ringrev i bransjen, som selv hadde utnevnt seg som meg og min kreative partners uformelle mentor «fordi han hadde trua på oss» trekker meg inntil seg, fletter fingre og lener seg mot ansiktet mitt.

Det er bransjefest og prisutdeling. Vi står tilfeldigvis ved siden av hverandre ved utgangen. Jeg er ny i byrået. Ny i bransjen. Og jeg er edru. «Kom her litt a», hvisker han mens han presser seg enda nærmere før jeg rekker å vri meg ut av grepet og dytte han unna. Han er like gammel som pappa og har tenåringsbarn.

***
Det var etter en av bransjens sniklesninger, da en kreatør slang meg mot en vegg og stakk tunga si langt ned i halsen på meg og tok meg på brystene. Jeg dyttet han bestemt vekk og spurte han hva faen han holdt på med, da han sa «Jeg ville vise hvem som bestemmer». Så prøvde han seg igjen... men denne gangen fikk jeg tid til å snu meg og komme meg bort.

Han hadde på det tidspunktet en gravid kone hjemme. Når han vinner på Gullblyanten så får jeg lyst til å spy over hele fyren.

***
Jeg hadde holdt en kundepresentasjon sammen med to av mine mannlige overordnede og leder i et mediebyrå. Etter presentasjonen skulle vi ut på middag med kunden. Før middagen skulle vi stå og henge litt i baren. Jeg og den ene sjefen min drikker øl og står og småprater med mediebyrålederen, om hvordan presentasjonen hadde gått og planene videre. Plutselig bøyer mediebyrålederen seg fram mot meg og sier «kan ikke du suge meg?». Jeg stirrer sjokkert på ham og later som jeg ikke hørte hva han sa, så han gjentar «kan ikke du suge meg?». Sjefen min hørte alt, ble kjempeflau på den andre mannens vegne, og samtalen stoppet opp helt.

Selv ble jeg sittende å tenke på dette hele kvelden under middagen, med en vond klump i magen som ikke slapp. Min sjef nevnte aldri hendelsen igjen, men jeg var redd for mediebyrålederen resten av tiden jeg jobbet med ham.

***
Hendelsen skjedde på fest i reklamebyrået jeg jobber. Han er konsulent. Jeg er mac-er. Alle danset og hadde det gøy i en slags ring på dansegulvet. Folk danset inn og ut av ringen. Alene eller fler sammen. Jeg havnet i ringen med konsulenten. Vi danset «sving» sammen. Da vi danset oss ut av ringen kom vi nærmere hverandre. Han dro meg inntil seg og jeg kjente ståtissen hans ved hoften min. Han holdt meg rundt midjen og ville tydelig vise meg at han var opphisset.

***
Hadde blitt god venn med en av senior-kreatørene på ett av de store byråene og etter hvert begynte han å snakke til meg som om jeg var «én av gutta.» De kvinnene han ikke likte ble konsekvent kalt ulike former for «fitte» og han brukte ikke navnet deres – hvis de ikke var i rommet. Daglig leder var «sjefsfitta», en kreatør «fittekjerringa» og en prosjektleder «masefitta». En dag sa jeg i fra til han at jeg ikke likte at alle ble kalt «fitter», og da kjølnet vennskapet vårt raskt.

Her er alle de 603 navnene på kvinner som har signert oppropet:

1. Agnes Hagen Frogner
2. Aina Cecilie Nordhagen
3. Aina Myhren
4. Alexandra Schou Salbu
5. Alexandra Sørbye
6. Alice Søvik Røskar
7. Alvilde Jerpseth
8. Amanda Heløy
9. Anaïs Brizard
10. Andrea Lütken

11. Andrea Ottmar
12. Ane Solstad Sønnesyn
13. Anett Røkke
14. Anette Bellika Finnanger
15. Anette Kirkeby
16. Anette Moi
17. Anette Søvik Korslund
18. Angelica Askvik
19. Anine Willums Karp
20. Anita Kalkvik

21. Anja Nordbø
22. Anna Berg Gjendem
23. Anna Ducros
24. Anna Sandberg
25. Anna Vaagland
26. Anna-Marie Fox
27. Anne Baltzersen
28. Anne Berentsen
29. Anne Bergvad
30. Anne Birgitte Nesse

31. Anne Cecilie Flakstad
32. Anne Ellingsen Hoel
33. Anne Gro Carlsson
34. Anne Jahr
35. Anne Mæhlum
36. Anne Marit Brenden
37. Anne Marte Stange Smebye
38. Anne Mikkelsen
39. Anne N.Perez
40. Anne-Marthe Øien

41. Annebeth Johansen
42. Annelin Hogstad Fagernes
43. Annette Navarro
44. Annette Werner
45. Anni Othilia Eliassen
46. Annie Myhre
47. Anniken Gauslaa
48. Annikken Tangen Bekkedal
49. Aram Zarkoob Vaughan
50. Åse-Marit Christiansen

51. Astri Horn Eriksen
52. Astri Natvik
53. Astrid Pauline Toldnes
54. Astrid Valen-Utvik
55. Aurora Bratli Brunvoll
56. Aurora Raudberget Fiveland
57. Barbro Fagerbakk
58. Beate Tangre
59. Benedicte Bølling
60. Benedikte Kluge

61. Benedikte Oksrød
62. Bente Kvam Kristoffersen
63. Beril Holte Rasmussen
64. Bettina Flatland
65. Bianca Olsson
66. Birgitte Christensen
67. Brita Flottorp
68. Camilla Aspen
69. Camilla Graver
70. Camilla Grund

71. Camilla Kierulf Jørgensen
72. Camilla M. Lykaas
73. Camilla Stray Berentsen
74. Camilla With
75. Carina Hegreberg
76. Carina llado
77. Carina Stubberud
78. Carine Nylander
79. Caroline Ekrem
80. Caroline Lambech

81. Caroline Lucy Klaveness
82. Caroline Nilsen
83. Caroline Nordby
84. Caroline Riis
85. Caroline von Hoyningen-Huun
86. Caroline Weseth
87. Catharina Kokkim
88. Cathleen R. Rønning
89. Cathrine Foss
90. Cathrine Pangopoulos

91. Cathrine Ulrikson
92. Cecilia Johansen Eriksen
93. Cecilie Aurstad
94. Cecilie Authén
95. Cecilie Falch-Eriksen
96. Cecilie Johansen
97. Cecilie Matheson
98. Cecilie Relbo-Knutsen
99. Celine Gran
100. Celine Marie Moe

101. Celine Pettersen
102. Chamilla Natasha Skjelstad
103. Charlotte Amdahl Midthun
104. Charlotte Bakken
105. Charlotte Blomsterpotte Nicolaysen
106. Charlotte Brecke
107. Charlotte Eneroth
108. Charlotte Kristoffersen
109. Christell Roset
110. Christin Andreassen
111. Christin Elvegård
112. Christine Bergby
113. Christine Calvert
114. Christine Frances Betten
115. Christine Hallås
116. Christine Plesner -Löfroth
117. Colleen Christiansen
118. Dorte Birch
119. Dorthe-Beate Lia
120. Edle Bugge
121. Eeva-Leena Muurman Holm
122. Eivor Eriksen
123. Eli Kleppe
124. Eli Tangen
125. Elin Sola
126. Elisabeth Anderssen
127. Elisabeth Garden Danielsen
128. Elisabeth Gjestland
129. Elisabeth Jansen
130. Elisabeth Nøstvik
131. Elisabeth Søråsen
132. Elisabeth Thomassen
133. Elise Estdahl Kaspartu
134. Elise Jakobsen
135. Elise Jansen
136. Elise Kløvstad
137. Elise Os Bjerkås
138. Elise Platou
139. Ella Rogne
140. Ellen Anna Gaup
141. Else Nygaard
142. Emilie Eloranta Rossholt
143. Emilie Winberg
144. Emma Karlsson
145. Emma Olsen
146. Erikha Harket
147. Ester Conings Vanvik
148. Ester Hjellum
149. Eva Berntsen
150. Eva Dufey
151. Eva Sannum
152. Fanny Bronken
153. Frida Marie Grande
154. Frøydis Hanssen-Bauer
155. Gerd Marie Stangeland
156. Gitte Sethereng
157. Gro Larsson
158. Gry Birgitte Bækkelund
159. Gry Sætre
160. Gunhild Sandstad
161. Gunhild Sletten Gundersen
162. Guri Neby
163. Guro Røberg
164. Guro Trevland
165. Hanna Petrine Munkeby
166. Hanna Sætre
167. Hanna Tysse
168. Hannah Hagtvet Hjeltnes
169. Hanne Danielsen
170. Hanne Kjærnes
171. Hanne Kopstad
172. Hanne Løchen
173. Hanne Martinsen
174. Hanne Rønning Jorud
175. Hanne-Lene Dahlgren
176. Hanne-Sophie Y. Solhaug
177. Hedda Lilleng
178. Hedvig Haraldstad
179. Hege Kathrine Johannessen
180. Hege Kristin Olsen
181. Hege Mykkeltveit
182. Hege Skraastad
183. Hege Wikan
184. Heidi Evans
185. Heidi Garthus
186. Heidi Holm
187. Heidi Lagerløv
188. Heidi Sperre
189. Heidi Thomassen
190. Helena Egeland
191. Helene Brox
192. Helene Edvardsen
193. Helene Egeland
194. Helene Glomnes
195. Helene Hovda Lunde
196. Helene Jørum
197. Helene Svabø
198. Helene Weden
199. Helle Aakesen
200. Helle Håkonsen Lapeniene
201. Helle Jentsch
202. Henriette Hedløv
203. Henriette Høyer
204. Henriette Mikkelsen
205. Henriette Røseth
206. Henriette Toreskaas
207. Henriette Valeur
208. Hilde Cecilie Henriksen
209. Hilde Crone Leinebø
210. Hilde Marken
211. Hilde Sem
212. Hilde Tunge
213. Hillevi Røstad
214. Ida Ellisif Knutsen
215. Ida Fjeldberg Bjerke
216. Ida Fjeldbraaten
217. Ida Kathrine Palm
218. Ida Kokkersvold
219. Ida Pernille Hatlebrekke
220. Ida Rogde
221. Ida Serneberg
222. Ida Solem
223. Ida Spjelkavik
224. Ida Thurmann-Moe
225. Ina Egelandsdal
226. Ina Haugane Braathen
227. Ina Lima
228. Ina Paulsen
229. Ina Rønning Johansen
230. Ina Rosenberg Stavrum
231. Ina Rudolfsen Bråthen
232. Ine Bryhn
233. Ingeborg Justnes
234. Ingela Nylén
235. Inger Hilde Knutsen
236. Ingrid Aaen
237. Ingrid Helene Skjerve
238. Ingrid Lea
239. Ingrid Leren Wathne
240. Ingrid Linjordet
241. Ingrid Rommetveit
242. Ingrid Stakkestad
243. Ingunn Bjøru
244. Ingvild Blomsø
245. Ingvild Erøy Prestårhus
246. Ingvild Gillerdalen
247. Ingvild Moe
248. Ingvild Moen
249. Ingvild Thirouin
250. Ire Legøy Aagaard
251. Isabelle Ringnes
252. Iselin Stensrud
253. Janicke Holst Eckbo
254. Janicke Leiren
255. Janne Espevalen
256. Janne Lysø
257. Jannicke Hoff
258. Jannicke Josefsson-Ruud
259. Jannicke Øiaas
260. Jannicke Platou
261. Janniken Klaveness
262. Jenny Kyvik Hutchens
263. Jenny Leite-Vikra
264. Jenny Staalnacke
265. Johanna Nordberg Aas
266. Johanne Helgeland
267. Johanne Nyborg
268. Jorunn Flydal
269. Josephine Berntzen
270. Juliane Stensrud
271. Julianne Dragseth
272. Julianne Fjørtoft
273. Julie Diez Bryn
274. Julie Jacobsen
275. Julie Nord
276. Julie Søntvedt
277. Kaja Gilje Sekse
278. Kaja Koppang
279. Kaja Wang
280. Kamilla Amundsen Willix
281. Kamilla Ellingsen
282. Karen Skjånes
283. Karen Vaksdal Madsen
284. Kari Ligaard
285. Kari Markhus Olsen
286. Kari Sørby
287. Kari-Ann Jakobsen
288. Karianne Bervell
289. Karianne Haldorsen
290. Karianne Nygård
291. Karina Ullensvang
292. Karine Thyness
293. Karoline Arnesen
294. Karoline Olerud
295. Karoline Wendelborg
296. Katarina Haugersveen
297. Kate Hagen
298. Katharina Skaset
299. Kathrine Helene Slapgård
300. Kathrine Winther Løkke
301. Katinka Jørgensen
302. Katrine Hesselberg
303. Katrine Nagy Opdahl
304. Kicki Bornström
305. Kine Kristin Wølneberg
306. Kine Nielsen
307. Kine Sæthern
308. Kine Vaagan
309. Kine Victoria Fosshaug
310. Kine Werenskiold
311. Kirsti I. Ertsås
312. Kirsti Kristoffersen
313. Kjersti Hagen Risberg
314. Kjersti Nesbakk
315. Kjersti Riise Skallerud
316. Kristin Berge Jahr
317. Kristin Grimstad
318. Kristin Kabbe
319. Kristin Kokkersvold
320. Kristin Lindhardt Norheim
321. Kristin Selfors
322. Kristina Nyjordet
323. Kristina Schaathun
324. Kristina Skogen
325. Kristina Tallaksen Flaten
326. Kristine Grønhaug
327. Kristine Knapstad
328. Kristine Lloyd
329. Kristine Nergaard
330. Ksenia Stanishevski
331. Lea Petrine Vågøy
332. Lena Anglen
333. Lena Solbakken Johnsen
334. Lene Bengte
335. Lene Lyck Fasting
336. Lene Sundsbø
337. Lillian Vatnøy
338. Lina Aas-Eng
339. Linda Cecilie Strøm
340. Linda Martinsen
341. Linda Nordheim
342. Linda Ringstad
343. Linda Tillier
344. Linda Valen
345. Linda Vik
346. Line Falk
347. Line Gaare Paulsen
348. Line Lønning
349. Line Rosvoll Holmen
350. Line Smedstad
351. Line Syversen
352. Line Toft
353. Linn Cathrine Håland Nilsen
354. Linn Isaksen
355. Linn Johnsson
356. Linn Ramm Østgaard
357. Linn Sandnes
358. Lisa Andreassen
359. Lisa Canneaux
360. Lisa Westad
361. Lisbeth Nordvik
362. Lise Dragland
363. Lise Marie Mørkved
364. Lise Schelvan
365. Liv Maren Mæhre Vold
366. Live Grønlien
367. Live Schille
368. Louise Marie Pedersen
369. Madeleine Delp Bergsjø
370. Madeleine Hatlo
371. Madeleine Reuterdahl
372. Magdalena Kamøy
373. Magnhild Foldøy
374. Mai-Bente Paulsen
375. Maja Folgerø
376. Malin Lindberg
377. Malin Tveit Husefest
378. Manuela Pacheco
379. Maren Jørgensen Dahll
380. Maren Volsdal Skirbekk
381. Margrethe Wam Solvang
382. Mari Zare
383. Mari Ekkje
384. Mari Engen
385. Mari Grafsrønningen
386. Mari Grundnes Paus
387. Mari Høgberget Veggum
388. Mari Jacobsen
389. Mari Jørgensen
390. Mari Karlsnes
391. Mari Krokan
392. Mari Kvale
393. Mari Siljeholm
394. Mari Tjora
395. Maria Berg-Leirvåg
396. Maria Caroline Skrede
397. Maria Egeland
398. Maria Fyri
399. Maria Høivik Rugaas
400. Maria Lilly Flakk
401. Maria Myhre
402. Maria Riis Rasmussen
403. Mariann Lunde
404. Marianne B Eriksen
405. Marianne Hauknes
406. Marianne Knutsen
407. Marianne Lund
408. Marianne Sæther
409. Marianne Salomonsen
410. Marianne Skøien
411. Marianne Solheim
412. Marianne Strandly
413. Marianne Vikse
414. Marianne Wilhelmsens
415. Marie E. Mathisen
416. Marie Hartmann
417. Marie Hjelmerud
418. Marie Skjerve Carlsen
419. Mariell Midtbø Bøyum
420. Marina Staubo
421. Marion Celine Rudsli
422. Marit Helgesen
423. Marita Kavli
424. Marte Alstad Hansen
425. Marte Arnøy
426. Marte Bruset Lunde
427. Marte Espevik
428. Marte Listhaug
429. Marte Oraug Skogtrø
430. Marte Vasbotten
431. Marthe Haakensen
432. Marthe Jakobsen
433. Marthe Tetlie
434. Marthe Waagbø Solli
435. Martine Beyer
436. Martine Bougaran
437. Martine Flatlie
438. Martine Fonstad-Smith
439. Martine Gulbrandsen
440. Martine Huth
441. Martine Skjekkeland
442. May Linn Michaelsen
443. Meghan Beaton
444. Melissa Kristiansen
445. Merete Brekke Skara
446. Merete Meinich Bjørnstad
447. Mette Alstad
448. Mette Bruaas
449. Mia Frogner
450. Mia Steien
451. Mia Thorsø
452. Michelle Løken
453. Michelle Tully
454. Milena Bech
455. Miriam Tangen Wang
456. Mona Løkke-Eames
457. Monica Michelsen
458. Monika Augustsson
459. Nadia Kristiansen Tokerud
460. Nettan Stubberud
461. Nina Bugge
462. Nina Furu
463. Nina Klose
464. Nina Kraft
465. Nina M. Paulsen
466. Ninja Scheel Aas
467. Nora Beck
468. Nora Brech
469. Nora Eide
470. Nora Fikse
471. Nora Gaupseth
472. Nora Petersen
473. Oda Louise Toven
474. Oda Wahl
475. Olina Søyland Bru
476. Omana Bender
477. Panthea Fereidoni Tonna
478. Pernilla Forsman
479. Pernilla Gunnarsson
480. Pernille Stensli
481. Pia Biermann
482. Pia Lystad
483. Pia Martine Gautier Bjerke
484. Pia Ølstad
485. Pia Østen
486. Rachel Øverås
487. Ragne Balteskard
488. Ragnhild Giskeødegård
489. Ragnhild H. Ulleberg
490. Rannveig Revhaug
491. Rebecca Egebjerg
492. Rebecca Goodchild
493. Rebecca Sakshaug Hoseth
494. Rebecka Hoberg
495. Renate Johnstone
496. Rikke Grønvold
497. Rikke Hatlo
498. Rikke Voll
499. Rut Hermannsdottir
500. Sanda Zahirovic
501. Sara Emilie Engh
502. Sara Hødnebø
503. Sara Meling
504. Sarah Willoch
505. Sesilie Halland
506. Sha Pakdel Bjerkeli
507. Sidsel Lie
508. Signe Marie Sørensen
509. Signe Wirell
510. Sigrun Stenseth
511. Silje Danielsen
512. Silje Helene Fjeld
513. Silje Herget
514. Silje Høgaas
515. Silje Hvideberg Tobiassen
516. Silje Johannessen
517. Silje Kjenseth-Wynter
518. Silje Skylstad
519. Silje Strømmen
520. Silje Thoen
521. Siri G. Børsum
522. Siri Topp Løvlien
523. Sissel Gorset
524. Siv Nyborg
525. Siv Tveit
526. Sofie Skogstrøm
527. Solveig Kvadsheim
528. Solveig Nordal
529. Stine Hope
530. Susan Hansen
531. Susanne Amalie Opsvik
532. Susanne Hovda
533. Susanne Kaluza
534. Suzanne Bonnevie Lorck
535. Synne Mo
536. Synne Tøften
537. Tale Gjøvik
538. Terese Martin
539. Thale Høy Petersen
540. Thea Basthus Nilsen
541. Thea Breili
542. Thea Emanuelsen
543. Thea Granberg
544. Thea Granviken
545. Thea Helgeland
546. Thea Iversen
547. Thea Jegerud
548. Thea Raudberget
549. Thea Tovshus
550. Thea Urdal
551. Thea Wanderås Fossum
552. Thea-Fredrikke Grivi
553. Therese Drivenes
554. Therese Jensen
555. Tina Pittermann
556. Tina Rødahl
557. Tina Rygh
558. Tina Tømmeraas Aasvestad
559. Tine Moe Løvberg
560. Tone Bøygard
561. Tone Humblen
562. Tone Jansson
563. Tone Kjensmo
564. Tone Næss
565. Tone Roald
566. Tone Trollsås
567. Tonia Kalantzakou
568. Tonje Gjerstad
569. Tonje Hoel
570. Tonje Jæger
571. Tonje Klæboe
572. Tonje Maridal
573. Tonje Rolland
574. Tonje Schøyen Ertzaas
575. Tora Uhrn
576. Torny Hesle
577. Trine Hox
578. Trine Renate Dolmen Stene
579. Trine Rygh-Johansen
580. Trine Weidal
581. Turid Woll
582. Tuva Dyrnes
583. Ulla Hennum Birkrem
584. Una Grosch
585. Unni Rolfsen
586. Vanda Aars
587. Veronica A. Ødegård
588. Veronica Mike Solheim
589. Vibecke Osfoss
590. Vibeke Moen
591. Vibeke Wiedswang
592. Victoria A. Bratli
593. Victoria Karlsson
594. Victoria Marie Evensen
595. Viivi Nygren
596. Vilde Heldal
597. Vilde Løvaas Jensen
598. Vilde Rolfsen
599. Vivi Hatlem
600. Vivian Ramfjord
601. Ylva Vethe
602. Yvonne Denné
603. Zoë Waage