Sølvfisk-juryen har sett gjennom reklamefilmene som ble sendt på TV 2 i oktober, og det er DNB og filmen «Den store gråten» som kommer triumferende ut av konkurransen. Denne filmen ble laget av Try for å markere relanseringen av boken «Skikk og bank».

Kreativt team har vært Lars Joachim Grimstad, Egil Pay og Eirik Sørensen. Apt har produsert materiellet til sosiale medier og alle digitale flater, mens Bacon OSL har produsert filmene – med Mathias og Matias på regi.

Det betyr at fire av ti mulige sølvfisker har gått til DNB i år. To av dem har riktig nok vært for Vipps, og har vært signert Pol, men filmene ble utarbeidet av markedsavdelingen i DNB før Vipps ble etablert som eget selskap. Banken setter derfor ny rekord i Gullfisken, og det før året er omme. 

- Det føles ikke så kreativt å gi enda en Sølvfisk til DNB, men juryen hadde ikke noe valg. Banken har investert tungt i god reklame i en årrekke, og nok en gang får de altså avkastning. Rett og slett fordi de nok en gang fortalte den beste historien. Denne gangen om å flytte hjemmefra – med et nytt og morsomt poeng om de som blir igjen hjemme alene, sier juryen.

- Kjempegøy!
Merkevare- og markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, jubler både over årets fjerde Sølvfisk og rekorden.

- Det er kjempegøy! 

DNB-direktøren tror fangsten skyldes at de tar følelser på alvor.

- Vi jobber mye med å få innsikt i hva som virkelig beveger folk, og bruker mye tid på å snakke med folk. Også jobber vi med skikkelig flinke folk i Try og Pol, sier hun til Kampanje.

Les også Desemberintervjuet med Aina Lemoen Lunde: - Det er lite som er så underholdende i morfinrus som snapfiltere

- Legger lista for oss
- Blir nedturen desto større dersom dere taper?

- Det legger bare lista for oss. Vi må strekke oss mer og mer. Men vi tar aldri en Sølvfisk for gitt. Vi synes alltid det er veldig gøy å vinne og blir ordentlig motiverte.

- Nå legger dere vel firmafesten til Gullfisken?

- Hahaha. Ja, det blir gøy det altså. Selv om det er fire forskjellige kreative team som står bak disse filmene, så er det den samme gjengen i DNB som har vært med oå dem alle.

Her kan du se vinnerfilmen for oktober: