- De færreste knytter McDonald’s-posen til å spise maten hjemme, da den heller forbindes med take away og mat på farten. Derfor ønsket vi å gi den kjente posen et nytt, og hjemmekoselig preg, med denne kampanjen, sier teamet bak kampanjen.

Teamet er bestående av kreatørene Zakarias NadirPia ØlstadGlenn Haugen og Linus Hjellström i tillegg til CCO André Gidoin

Papirposen i kampanjen er skåret ut for hånd, og er ifølge en pressemelding fra Nord DDB inspirert av klassisk norske bygårder. Den er fotografert av Catharina Caprino, og Julie Wilkinson fra Makerie Studio står for papirkunsten.

- Å skjære rene linjer i en grov og brun papirpose er ikke bare enkelt. Som regel bruker vi maskin når vi jobber med sånne materialer, men denne gangen måtte det gjøres for hånd. forklarer Wilkinson.

- Arkitekturmessig måtte vi jobbe oss rundt logoen på posen, slik at den ble en naturlig del av «bygget», samtidig som den står ut i bildet. Alt du ser i bildet er skutt i kamera – til og med lyset i vinduet, sier Nord DDB-teamet.

Mari Husby, markedssjef hos McDonalds, forteller at de med kampanjen ønsket å øke nordmenns bevissthet rundt hjemlevering.

- Dermed ble briefen til kreatørene at vi ønsket oss noe ikonisk og som står ut i bybildet – helt enkelt. Og det mener jeg vi har fått til, sier Husby.

Papirkunsten til McDonalds og Nord DDB har vakt oppmerksomhet i internasjonal presse blant annet i nisjenettstedene Adage, Adweek og Creative Bloq.