...

Ny vind for Red Media

40 millioner i medieomsetning forsvant fra Red Media i 2009. Nå har vinden snudd for skipper Nils Røang.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 01.07.2010 kl 07:28 Oppdatert 26.08.2010 kl 14:53

Tips en venn på e-post:

Mediebyrået Red Media Consulting har gjort opp status for 2009 og daglig leder Nils Røang kan fortelle at bruttoomsetningen endte på 161 millioner kroner. Det var en dipp ned fra det sterke reklameåret 2008, da Reds medieomsetning landet på i overkant av 200 millioner kroner.

Nedgangen i prosent er dermed på 20 prosent - og litt i overkant av hvor mye mediemarkedet generelt falt i fjor.

- I forhold til fjoråret så opphørte samarbeidet med Star Tour og som alle andre opplevde også vi å ha kunder som reduserte og fikk en tøffere kamp om hver eneste faktura. Men 2009 ble likevel et helt OK år, sier Nils Røang i Red Media Consulting til Kampanje.

Omsetningsfallet slo også inn negativt på årsresultatet som falt fra et par millioner kroner i 2008 til et lite overskudd på 145.000 kroner. Byråinntekten gikk likevel opp fra 11,7 mill i 2008 til 12,5 millioner kroner i 2009.

- Sett i lys av at vi har investert mye i videre utvikling er vi fornøyde med resultatet. Vi valgte å investere overskuddet vårt og hadde et bevisst forhold til at vi skulle satse strukturelt for å få underliggende vekst. I år ligger vi an til en byråinntekt på 18-20 millioner kroner, sier Røang.

Satser på høst med trøkk
To ansatte ble hentet inn i 2009 - deriblant Sigurd Vik, mens det så langt i år er blitt enda mer vind i seilene. Hele fem personer har Røang knyttet til seg. De nye medarbeiderne er senior digitalrådgiver Ståle Hatlen og rådgiver Silje Evensen, Heidi Rande, Katrine Nerstad og Cecilie Bonsak . Totalt jobber det i dag 17-18 ansatte i Red Media Consulting.

- Så hvordan har 2010 startet?

- 2010 har startet veldig bra for oss. Ved inngangen til året fikk vi Hyundai, og så vant vi Grilstad. I tillegg har vi fått YIT, Subway og Ladbrokes for å nevne noen, sier Røang.

Flere nye kunder inn i porteføljen mener Røang vil føre til økt aktivitet i byrået.

- Med de nye kundene og økte aktiviteter hos etablerte kunder, har vi en takt som vil gi oss en økning på nesten 60 prosent i 2010 målt mot 2009. Isolert er det ikke et mål for Red med høy medieomsetning. Det som er gøy er at vi blir valgt og får anledning til å levere vårt breddeprodukt til kunder som er opptatt av resultater. Vi har gått fra å være et mediebyrå til å bli et kommunikasjonsbyrå, sier Nils Røang.

- Og hva tenker Røang om høsten?

- Jeg tror at det blir fullt trøkk i mediemarkedet til høsten og tv-kanalene kommer til å gå fulle. Men jeg tror at kundene burde fokusere på det digitale. De må passe på å gjøre nok digitalt, sier mediebyrå-sjefen til Kampanje.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.