Aegis Norge kjøper reklamebyrå

Aegis-topp Helge Onsum kjøper det digitale kommunikasjonsbyrået Akutten og etablerer det kreative nettbyrået Suddenly Oslo.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 11.04.2007 kl 06:59 Oppdatert 13.03.2012 kl 11:39

Tips en venn på e-post:

Aegis Media Norge som blant annet består av mediebyråene Carat og Vizeum gjør et nytt oppkjøp, og denne gangen vekker nok administrerende direktør i Aegis Norge, Helge Onsum, oppsikt i reklamebransjen med sitt siste krumspring.

For nå kjøper Onsum og Aegis et digitalt kommunikasjonsbyrå som heter Akutten, og beveger seg dermed over på innholdssiden.Tradisjonelt har mediebyråene holdt seg til rådgivningssiden, men nå ser det ut til at Aegis og Carat vil drive bransjeglidningene fremover.

– Innenfor det digitale forretningsområdet henger produksjon og rådgivning tett sammen, sier administrerende direktør i Aegis Media Norge, Helge Onsum.

Kjøpet er også interessant i kjølvannet av «reklamefusjonen» mellom Try og Apt.

Les også: Try og Apt går sammen

Får nytt navn
Det nye byrået til Aegis lanseres under navnet Suddenly Oslo den 10. april, men skal bygge videre på byrået Akutten som det altså heter i dag.

Dette er et byrå som ifølge Aegis allerede har rukket å gjøre seg godt bemerket i det norske markedet med gull i Gullblyantspisseren og gull i Gullblyanten.

Les også: Starter ungdomsbyrå

– Suddenly Oslo skal stå på egne ben og konkurrere fritt i markedet. Målgruppen er reklamebyråer og annonsører, og vi vet av erfaring at det er et stort underskudd på flinke mennesker med Suddenly Oslos kompetanse og erfaring, sier Onsum.

Opprinnelig svensk
Byråkonseptet er opprinnelig svensk og skiller seg fra andre nettbyråer ved at Suddenly Oslo også har integrerte digitale medierådgivere. Men først og fremst er Suddenly Oslo et kreativt produksjonsbyrå.

Hovedfokuset er utvikling og produksjon av interaktive kampanjer, og den kreative kjernen i byrået vil fra starten av bestå av Tom Andrè Engli Andersson, Ola Einang, Henning Gjerde, Knut Urdalen og Martin Andersen. De to digitale medierådgiverne som vil være med fra starten er Christian Fure som kommer fra Mindshare og Fredrik Leth fra Kelkoo.

– Norsk videreutvikling
– Suddenly har markert seg godt i det svenske markedet og vi ser frem til å videreutvikle konseptet i Norge. Noe av det unike er kombinasjonen kreatører, programmerere og digitale medierådgivere rundt samme bord. Det er et stort potensiale for våre tjenester i det norske markedet og vi gleder oss til å ta imot eksisterende og ny kunder i ny drakt, sier byråleder for Suddenly Oslo, Martin Andersen.

Grunnlegger av Suddenly Stockholm, Carl Norberg, tilføyer:

– Gründerne i Norge har allerede en imponerende kundeliste med nasjonale og internasjonale reklamebyråer og merkevarebedrifter, samtidig som de har den samme tilnærmingen til faget som oss. Dette gjør at vi kan ha en enhetlig tilnærming over landegrensene, noe vi ser som en stor fordel, sier Norberg.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.