Onsum slo alle rekorder

Norges største mediebyrågruppe Aegis Media Norge rundet for første gang 200 millioner i omsetning i én enkelt måned.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 08.10.2007 kl 07:53 Oppdatert 27.08.2010 kl 14:25

Tips en venn på e-post:

Mediebyrågrupperingen Aegis Media Norge, som huser mediebyråene Carat og Vizeum, hadde en knallsterk måned i september omsetningsmessig. Byrå-gruppen kjøpte reklame på vegne av sine kunder for over 200 millioner kroner.

Blant de største kundene på kundelisten til Carat og Vizeum finner en blant annet hele Landbruket med TINE og Gilde i spissen, Reitan Gruppen, Elkjøp, Eniro, NetCom, DNB, Storebrand, Voice konsernet, Gjensidige og Umoe Catering.

Rekordomsetning
Administrerende direktør Helge Onsum i Aegis Media Norge mener dette er første gangen noe byrå innenfor medie- og kommunikasjonsbransjen i Norge runder en omsetning på 200 millioner på en måned.

– Dette er en milepel for oss og ekstra hyggelig er det også når resultatet på bunnlinjen følger med, sier Onsum.

Aegis Media Norge omsatte i fjor for 1896,7 millioner og fikk et resultat før skatt på 33,3 millioner. Byråinntekten endte på 135 millioner og det ga Aegis Media Norge en resultatmargin på 24,7 prosent.

– Går nye veier
– Mediebyråmarkedet i Norge har i mange år vært preget av sterk konkurranse og små marginer. Volum har derfor alltid vært viktig. Tradisjonelt har mediebyråene levert tjenester til annonsørene innenfor områdene medierådgivning, medieforhandlinger, medieformidling og research. Aegis Media i Norge har imidlertid valgt å gå nye veier og har i de senere årene utvidet tjenestespekteret til å omfatte en rekke nye tjenester innefor kommunikasjonsfaget, mener Onsum.

Onsum mener byrågruppen de senere årene har jobbet målrettet med å utvide selskapets kompetanseområder, men at man hele tiden ønsker å gjøre dette i takt med kundens behov. Det har like fullt resultert i et meget aktivt Aegis-år.

Aktivt år
– Vi gjorde vårt første oppkjøp i januar i fjor med Creo Communication som er et kommunikasjonsbyrå som blant annet leverer tjenester innen sponsorrådgivning, event marketing, - og PR, sier Onsum.

Deretter fulgte oppkjøpet av Akutten Designstudio, som er blitt døpt om til Suddenly Oslo. Aegis har også startet Dist som er et kommunikasjonsbyrå som har spesialisert seg på ungdomskommunikasjon.

– Vunnet andeler
I Oslo har Aegis også opprettet en interaktivavdeling med over 20 medarbeidere der man fokuserer på søk og mobilmarkedsføring gjennom selskapet iProspect i tillegg til de tradisjonelle internett relaterte tjenestene.

– Totalt sett har vi også økt vår markedsandel i 2007 og vi har vunnet mange nye store spennende kunder. Vi mener dette skyldes vår strategiske visjon og vår styrke innenfor nye medier og digital kommunikasjon, sier Onsum.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.