...
Turbulent: Adminsitrerende direktør Bjarte Eide i Lowe Brindfors har hatt et turbulent samarbeid med Saab. Nå kan det gå mot slutten.

Snudde tap til gevinst

Administrerende direktør Bjarte Eide i Lowe Brindfors snudde underskudd til overskudd. Avviser at samarbeidet med Saab er brutt.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 04.04.2011 kl 13:47 Oppdatert 04.04.2011 kl 14:49

Tips en venn på e-post:

Etter et betydelig underskudd i 2009, der omsetningen i selskapet falt fra 347 millioner i 2008 till 315 millioner i 2009 som følge av at reklamebyråets største kunde, Saab, dro ned aktivitetene sine, var administrerende direktør Bjarte Eide tvunget til å gjøre tøffe tak for å snu trenden. Rett før jul 2009 ble det klart at 25 av totalt 130 ansatte måtte gå.

Les mer: Saab-smell for Eide

I 2009 hadde Lowe Brindfors et underskudd på mer enn 57 millioner kroner, inkludert et driftsunderskudd på 34,9, millioner, og engangskostnader for bemanningsreduksjon på rundt 22.5 millioner.

Årsresultatet for 2010 viser at Lowe Brindfors klarte å snu underskudd til overskudd. Selskapet leverte et driftsresultat på nærmere 3 millioner kroner, som er en forbedring på mer enn 60 millioner fra foregående år. Byråinntekten for 2010 landet på over 145 millioner, som er en 10 prosent økning fra 2009.

Resultat før avgifter for konserninterne tjenester, såkalt Management Fees, ble i overkant av 13 millioner. De konserninterne tjenestene beløp seg til 10 millioner i 2010.

- Ikke mottatt oppsigelse
Tidligere i dag skrev Kampanje at samarbeidet med storkunden Saab gjennom 19 år er brutt. Dette er ifølge administrerende direktør Bjarte Eide i Lowe Brindfors ikke riktig.

- Vi har ikke mottatt en oppsigelse eller sagt opp samarbeidet med SAAB, men fører en dialog rundt betalinger, sier han til Kampanje.

Les mer: Bryter med Saab

Han avviser dermed Saabs styreformann Victor Mullers påstand til Resume.se om at bilfabrikanten har sparket reklamebyrået.

Lowe Brindfors skal i løpet av det siste året vunnet en rekke store kunder som Kraft Foods, Telenor, SCA og Vitamin Well.

Fornøyd med snuoperasjon
Eide tiltrådte stillingen administrende direktør for Lowe Brindfors 1. januar 2010 og har ledet omstruktureringen. Han kom tilbake til byrået etter 3 år i London hvor han ledet Nokias globale markedsføring for Interpublic.

- Jeg er veldig fornøyd med snuoperasjon i 2010. Vi har jobbet hardt, og det har gitt resultat. Byrået er klar for morgendagens kommunikasjon behov. Vi har styrket vårt kreative produkt, vår digitale kompetanse, samt startet en ny strategi og innovasjon enhet, sier Eide.

I Lowe Brindfors gruppen inngår PR-byrået GolinHarris, som i 2010 viste GolinHarris en vekst på 27 prosent.

I 2010 startet byrået Lowe Black, et ren strategienhet med fokus på merkevarer, innovasjon og nye måter å jobbe på i et marked i endring. Lowe Black har ifølge selskapet vært en svært vellykket satssing med god vekst og lønnsomhet i sitt første år.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.