...

Ny reklamesjef i Aegis-selskap

Helge Onsum i Aegis Media slår sammen de to byråene Dist og Creo. Creo-sjef Kjell Rakkenes tar over som byråleder. Dist-sjef Morten Isachsen slutter frivillig.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 15.08.2011 kl 16:03 Oppdatert 16.08.2011 kl 08:02

Tips en venn på e-post:

Mediebyrået Aegis Media har de siste årene lansert en rekke nye produkter og selskaper både gjennomm oppkjøp og oppstart, men har administrerende direktør i Aegis Media Norge, Helge Onsum, besluttet å fusjonere to av sine byråer. De to byråene er Dist Creative og Creo Communication, og ifølge Onsum er drømmen å skape den ideelle arbeidsplass for kreative og et byrå markedssjefer ringer til når de vil ha løsninger som skiller seg fra det ordinære.

- Kombinasjonen av kreativ spisskompetanse innen digital kommunikasjon, tradisjonelle reklamedisipliner og PR er unik i Norge. DIST Creative blir et kreativt byrå som er skreddersydd for det nye kommunikasjonslandskapet, sier konsernsjef i Aegis Media Norge, Helge Onsum.

Vraker Creo-navnet
Siden etableringen i 2007 har Dist Creative markert seg mer og mer opp gjennom årene som et kreativt marketingbyrå. Byrået har tatt en rekke priser og har vært høyt oppe både i reklamebransjens egen faglige kåring «Gullblyanten», men også internettmarkedsførernes egen prisutdeling «Gulltaggen». Med et litt annet utgangspunkt ble Creo Communication innlemmet i Aegis-sfæren for noe år tilbake. Tradisjonell reklame og sponsorrådgivning har vært Creos kjerne siden starten i 1998.

- Selskapene passer godt sammen, både kompetansemessig og strategisk, sier Onsum.

Det fusjonerte selskapet vil beholde navnet Dist Creative og ifølge Onsum vil selskapet vil være et uavhengig kreativt marketingbyrå med noen av landets mest prisbelønnede kreatører.

Rakkenes sjef
Den nye sjefen for det sammenslåtte byrået blir Creo-sjef Kjell Rakkenes. Nå skal lede et enda større byrå som han kaller «Dist 2.0». Nye Dist kommer ifølge Rakkenes som et svar på at «norske markedsdirektører stadig oftere spør etter annerledes og effektive konsepter fra kreative som har mot til å tenke nytt».

- Dist Creative var tidlig ute i dette segmentet, men nå puster dyktige konkurrenter oss i nakken. Det blir plagsomt i lengden, derfor lager vi Dist 2.0, sier den påtroppende Dist Creative-sjefen.

Isachsen slutter
Byråleder i DIST Creative, Morten Isachsen, slutter i selskapet. Ifølge Aegis sier Isachsen selv opp stillingen før fusjonsprosessen for å starte egen virksomhet som ikke skal konkurrere med Dist Creative.

Arbeidet med sammenslåing vil starte umiddelbart, med målsetting om gjennomføring i løpet av september.

Selv om man skulle ønske det annerledes, vil sammenslåingen skape overtallighet. De to selskapene har til sammen 35 ansatte. Vi legger opp til en real prosess, hvor alle ansatte skal vurderes og bli hørt. Den nye organisasjonen vil være klar rundt 15. september.

- Det er avgjørende for oss å ta vare på kundene i tiden som kommer. Kundene vi har, er viktigere enn de vi ikke har. Sammenslåingen vil gi Creos og DISTs kunder et enda bedre byrå, sier Rakkenes.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.