...
Attraktiv reklameplass: NSBs eiendomselskap, Rom Eiendom, går i sluttforhandlinger med JCDecaux Norge om en reklameavtaler som omfatter en rekke eiendommer, blant annet stasjoner som Oslo S. Clear Channel, som har sittet på den store reklamekontrakten i flere år, er ute av anbudskonkurransen. Foto: Morten Holm/SCANPIX

JCDecaux kaprer gigantkunde

JCDecaux Norge er i sluttforhandlinger om en av landets største utendørsreklame-kontrakter. Erkekonkurrenten Clear Channel mister kontrakten.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 03.11.2011 kl 11:53 Oppdatert 03.11.2011 kl 19:00

Tips en venn på e-post:

I en årrekke har amerikanskeide Clear Channel i Norge sittet på den attraktive reklameavtalen med som omfatter eiendommer Jernbaneverket og NSBs eiendomsselskap Rom Eiendom. I høst ble avtalen, som er en av Norges fem største utendørskontrakter, satt i spill av Rom Eiendom, tidligere NSB Eiendom.

Etter det Kampanje kjenner til er Clear Channel ute av anbudskonkurransen mens erkerivalen, franskeide JCDecaux Norge, går i sluttforhandlinger med Rom Eiendom. Trolig er det bare formaliteter som gjenstår før JCDecaux Norge haler i land en storkontrakt på bekostning av konkurrenten Clear Channel.

- Vi utlyste denne kontrakten på forsommeren og vi har ut fra kriterene vi stilte valgt å gå i sluttforhandlinger med JCDecaux Norge. Det er litt tidlig å kommentere detaljene i forhandlingene ettersom vi nå skal i sluttorhandlinger, men det er riktig at Clear Channel er ute av denne tjenestekonsesjonen, sier regiondirektør Knut Ø. Ruud Johansen i Rom Eiendom til Kampanje.

Ifølge Johansen er det en tiårsavtale som nå avsluttes med Clear Channel. Det amerikanske utendørsselskapet hadde lignende avtale med NSB også før denne tiårskontrakten ble undertegnet.

Når Kampanje spør administrerende direktør Øyvind Markussen i JCDecaux Norge om det er riktig at utendørsreklameselskapet har vunnet kampen om kontrakten, svarer han slik:

- Det er kanskje å ta det litt langt. Vi har ikke vunnet noe som helst, men vi er i eksklusive sluttforhandlinger med Rom Eiendom om å inngå en avtale innen utgangen av måneden, sier Markussen til Kampanje.

Reklameavtalen omfatter Rom Eiendoms eiendommer og Jernbaneverkets arealer på stasjoner (stort sett plattformer), deriblant et av Norges travleste trafikknutepunkt, Oslo sentralbanestasjon.

Rom Eiendom er et av landets største eiendomselskaper med totalt 2.200 eiendommer til en samlet verdi av rundt ni milliarder kroner. Eiendomsporteføljen er på 720.000 kvadratmeter. Utviklingsportefølje utgjør om lag 70 tomter med et utbyggingspotensial på mer enn to millioner kvadratmeter gulvareal. Rom Eiendom har 90 ansatte. Hovedkontoret er i Oslo sentrum og regionskontorer i Bergen, Kristiansand, Stavanger og Trondheim. Driftsinntektene for 2010 var på 792 millioner kroner.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.