...
Ny kunde: Byråsjef Pelle Josephson skal snu skuta i DDB. Nå har de fått Media Markt med på laget. Foto: DDB

DDB bistår tysk elektronikkgigant

Blir det norske reklamebyrået når Media Markt lanseres i Norge til neste år.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 06.12.2011 kl 11:02 Oppdatert 07.12.2011 kl 07:14

Tips en venn på e-post:

Tidligere i år kunne den tyske elektronikkjeden Media Markt annonsere at de har pekt seg ut Norge som sitt neste satsingsområde. Dermed går de rett i strupen på Elkjøp og Expert, som er de to største aktørene i markedet i dag.

- Vi skal komme inn som en utfordrer i markedet på både pris, størrelse og å være først ute med nyheter. Konkurransen i Norge er altfor dårlig. Prisnivået er mye her enn i Sverige. Prisnivået sank da Media Markt kom inn i Sverige, og det samme kommer til å skje her, sier den svenske markedssjefen i Media Markt, Johan Rosenblom, til Kampanje.

Les mer: Går i strupen på Elkjøp og Expert

- Fin kunde
I starten av måneden var han i Norge for å besøke DBB Oslo, som blir Media Markts norske reklamebyrå ved lanseringen. Det skjer i forbindelse med at Media Markt nylig valgte seg DDBs søsterbyrå i Stockholm som sitt nye svenske byrå.

- Da vi kom frem til at vi skulle satse i Norge, trengte vi en nordisk organisasjon, så det var med i planene fra begynnelsen av. Men kreativt kommer jobben som gjøres i Norge til å bli helt adskilt fra Sverige, sier Rosenblom.

Dermed har DDB Oslos byråsjef Pelle Josephson fått med seg en ny betydelig annonsør om bord. Media Markt blir likevel ikke blant byråets største, ifølge Josephson.

- Nei, men det blir en fin kunde. Vi er interesserte i å jobbe med butikk, og synes den daglige kampen om kundene er utrolig spennende. Dessuten er det alltid kult å jobbe med noen som er markedsledende på det de gjør, sier han til Kampanje.

Stort trykk
At trykket blir stort ved lansering, er det imidlertid ingen tvil om.

- Trykket vil være veldig stort. Media Markts konsept er store varehus med stor omsetning. I Sverige omsetter 24 varehus for omtrent det samme som den nærmeste konkurrentens rundt 70 varehus. Så bare ett varehus utgjør en stor kampanje, sier Rosenblom.

- Nå har vi snakket mye om hvordan vi skal presentere dette til det norske folk. At de laveste prisene nå kommer til Norge, er enkelt å forstå rasjonelt. Men spørsmålet er hvordan man skal forstå det emosjonelt, legger Josephson til.

- Kommer kommunikasjonen til Media Markt til å skille seg særlig fra det vi er vant til å se fra bransjen i Norge i dag?

- Media Markt i Sverige er kjent for å ha en helt annen kreativ takhøyde enn sine konkurrenter. Vi håper vi skal skille oss fra våre konkurrenter også i Norge, sier Rosenblom.

- DDB skal ikke bare sitte og oversette tyske tekster?

- Nei, det er helt på tvers av Media Markts konsept!

- Da hadde ikke vi jobbet sammen heller, sier Josephson.

- Priser ikke et mål
DDB har lagt bak seg et par svært turbulente år. Selskapet, som lenge tronet på toppen av norsk reklamebransje, har redusert bemanningen dramatisk og byttet toppsjef flere ganger. Driftsinntektene stupte i 2009, og resultatet før skatt sank fra et overskudd på 3,7 millioner i 2008 til et underskudd på 25,8 millioner. I fjor ble underskuddet redusert kraftig med nesten 16 millioner kroner.

Da svenske Pelle Josephson tok over roret i sommer, var ambisjonene klare.

- DDB skal være på topp 3 i alle markeder vi er inne i og den posisjonen skal vi få tilbake også i Norge, sa Josephson til Kampanje i august.

Les mer: - DDB skal være topp 3

Det tror han Media Markt kan bidra til, selv om elektronikkjeder ikke har tradisjon for å hevde seg i de mange reklamekonkurransene.

- Absolutt. Det handler om å skape resultater for kundene sine, og ikke om å vinne priser for prisenes skyld, sier han.

- Briefen Pelle fikk gikk ikke ut på å vinne masse gull, men å skape god reklame og etablere varemerket Media Markt i Norge, skyter Rosenblom til.

- Det å treffe det norske folk utenfor reklamekonkurransene, det er det som er interessant. Da kan man bli topp 3, og kanskje enda høyere også, sier Josephson.

- Vil dere ansette i forbindelse med denne kunden?

- Vi er i en fase der vi ser på vekst. Vi skal bygge sten for sten.

Det er nå rundt 25 ansatte i DDB Oslo. Byrået har blant annet Nordea, SAS, Statnett, McDonald’s, Peugeot og Stena Line på kundelisten.

Når, og hvor, Media Markt vil åpne sine dører i Norge neste år, vil de foreløpig ikke kommentere.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.