...
Seermagneter: Serien «Mad Men» har vært en hit på de amerikanske tv-skjermene. Nå kommer det mer reklamestoff fra kanalen AMC.

Mad Men-kanal med ny reklameserie

Tv-kanal kaster seg på suksessen med «Mad Men». - Stusselig og platt, lyder dommen fra norsk reklameplanner som har sett serien.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 23.04.2012 kl 14:53 Oppdatert 25.04.2012 kl 11:55

Tips en venn på e-post:


...
Byråpitsj: I AMCs nye dokumentarserie om den amerikanske reklamebransjen konkurrerer reklamebyråene McKinney og WDCW om oppdraget til fastfoodkjeden Subway. Her folkene fra McKinney.

Tidligere i år var det klart for USA-premiere på femte sesong av suksess-serien «Mad Men» som med sin handling fra 1960-tallets reklamebransje har tatt de amerikanske tv-seerne med storm. Serien har også dratt inn enormt med Emmy-priser og nå spinner kanalen som viser serien videre på suksessen.

I slutten av denne måneden har tv-kanalen AMC premiere på en ny reklameserie som har fått navnet «The Pitch» og i motsetningen til dramaserien «Mad Men» er dette en dokumentar som handler om dagens reklamebransje i USA en bransje som omtales som en «business without rules». I de to første episodene konkurrerer byråer som McKinney, WDCW, SK+G og The Ad Store om ulike reklameoppdrag deriblant en pitsj for annonsøren Subway.

Her kan du se traileren på den nye serien.

Planner i reklamebyrået Kitchen, Espen Haugen, sier han gledet seg til den nye serien men etter å ha sett de første episodene så er han skuffet.

- Jeg er litt «serienørd» og må si jeg hadde gledet meg til dette, men jeg synes dessverre at resultatet var en ganske stusselig greie. Byråer skal liksom kjempe om en kunde og har en uke på å løse en oppgave. Det er selvsagt ingen tid til strategi, utover utstrakt bruk av «buzz words», og løsningene er ganske pinlige. Men tiden tatt i betraktning er vel ikke det så rart egentlig, sier Haugen.

- Kan dette bli en suksess á la «Mad Men»?

- Man kan si hva man vil om «Mad Men», men det er i alle fall ganske underholdene. «The Pitch» prøver sikkert å surfe på en bølge av interesse for reklame men snubler synes jeg, sier Haugen.

Haugen mener den nye reklameserien viser for mye av det som er lite spennende og uinteressant.

- Det blir ganske platt når alt man har å vise er møter. Man får riktignok se noen ideer på skissestadiet og får litt innblikk i hvordan en idé beveger seg rundt i et byrå. Men serien handler jo ikke om det som gjør reklame interessant, som for eksempel «art and copy». Dette handler jo bare om en rekke møter med byråenes «creative directors», sier Haugen.

- Ville en realityserie om norske reklamebyråers deltagelse i byråpitsjer vært en god idé og gitt god tv?

- I tillegg til at formatet er kjedelig tror jeg vi i Norge er så snille med hverandre at det hadde blitt enda verre. Omtrent like interessant som å lese et møtereferat, sier Kitchen-planneren.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.