OBOS - «Luca»

Mamma mia for en reklame

Nylig byttet Obos reklamebyrå. Her kommer resultatet av byråbyttet. Se nye filmer og kampanjemateriell her.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 24.05.2012 kl 14:11 Oppdatert 24.05.2012 kl 16:05

Tips en venn på e-post:


OBOS - «Flavio»

Boligutbygger Obos er klar med en helt ny reklamekampanje som både skal få folk til å melde seg inn i Obos og minne eksisterende medlemmer om de unike fordelene et Obos-medlemskap gir.

- Vi har blitt tydeligere på at vi har et ganske landsomfattende tilbud og at forkjøpsretten er den viktigste årsaken til innmeldelse. Fra å være generelle på medlemsfordelene, har vi nå blitt litt mer spesifikke. Men fremdeles handler det om å være en hyggelig og moderne boligpartner for folk som vil realisere boligdrømmen, sier markedssjef Kjetil Fremstad i Obos.

Samtidig er det også premiere på den første jobben til Obos' nye reklamebyrå. Rett før jul valgte Obos ny partner på reklamesiden og nå foreligger den første jobben fra Futatsu Industries. Konseptet Futatsu legger for dagen spiller på det italienske, kulturelle fenomenet «Mammone». «Mammone» er et begrep som henger på voksne italienske menn som foretrekker å bo hjemme hos mamma, til tross for at de har høy utdannelse og gode jobber.

Italienske skuespillere
Framstad i Obos sier det nye konseptet både skal minne alle på at Obos kan være et godt alterantiv.

- Vi synes også det var et poeng å vise frem en moderne Obos-leilighet som kontrast. Det er jo drømmen om en egen bolig som er begynnelsen på et Obos-medlemskap, sier Framstad.

Kjetil Framstad videre at alle skuespillerne, som samtlige var italienske, kjente seg igjen i problemstillingen og syntes det var festlig at noen nordmenn ville lage reklame på dette fenomenet.

- Drøyere i virkeligheten
Kreatør Lina Nordland sier at dette er såpass langt unna idealene med egen bolig, at de ønsket å sette det opp som en motsats til OBOS.

- Man kan tro at filmene er en overdrivelse, men etter å ha sett en 60-minutes reportasje om fenomenet, oppdaget vi at virkeligheten var drøyere enn vi trodde. En bankansatt sendte til og med skittentøyet med bussen til moren hver morgen, og hun tok i mot og vasket og strøk og sendte det med bussen tilbake på ettermiddagen, sier Nordland.

Futatsu Industries fikk Obos som kunde ved årsskiftet, og dette er den første kampanjen de har gjort for boligbyggeren. Mediene som er valgt er utendørs, annonser i utvalgte magasiner samt tv og kino.

Her kan du se en utendørsplakatene til Obos.

Team fra Futatsu Industries har vært Lina Nordland, Nina Cecilie Loftum, Bjørn Myrer, Jannicke Maria Justesen, Anna Eriksson, Niri Bøyesen, Hågen Pettersen og Aris Theophilakis.

Kasper Wedendahl regissert og Pias Semb fra Bacon har produsert filmene. Morten Borgestad har tatt bildene til print og plakater. OMD, ved Svein Larsen og Simen Ombustvedt, er mediebyrå.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.