...
Nye mål: Vivaki-sjef Peder Mittet og digital direktør Martin Bentzen har satt seg et mål om å øke byråinntekten til 50 millioner kroner i 2012.

Kjøper reklame for 600 mill.

Medieomsetningen til Starcom-sjefen Peder Mittet vokser. Nå satser byrålederen på ytterligere vekst i 2012. Byråinntekten skal opp til 50 millioner kroner.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 11.06.2012 kl 08:38 Oppdatert 11.06.2012 kl 11:00

Tips en venn på e-post:


...
Fyller år: Vivaki-grupen med mediebyråene Starcom og ZenithOptimedia ledes av Peder Mittet. Til helgen feirer Mittet gode tall og 10 år som mediebyrå.

Det hagler med resultater fra de norske mediebyråene for tiden og så langt har det vært vekst på de aller fleste selv om landets største mediebyrå Mediacom måtte nøye seg med en flat utvikling.

Les også: Svakere fra Mediacom

Passerte 600 mill.
For mediebyrå-grupperingen Vivaki Norge, som huser de to byråene Starcom og Zenith Optimedia, var veksten på sterke 23 prosent, og byrået passerte for første 600 millioner kroner i omsetning eller reklameinvesteringer.

- Fremgangen sammenlignet med 2010 skyldes tettere samarbeid med flere av våre eksisterende kunder, i tillegg til en rekke nye kunderelasjoner som blant andre Norsk Rikstoto og Kavlis Q-Meieriene, sier administrerende direktør i Vivaki, Peder Mittet, til Kampanje.

Også byråinntekten i de to byråene økte samlet sett fra 31,2 millioner kroner i 2010 til fjorårets 43 millioner kroner. Det var en vekst på hele 38 prosent.

- Omtrent halvparten av byråinntekten kommer fra strategisk rådgivning og digitalt. Medieplanlegging og gjennomføring står for den andre delen. Denne sammensetningen av inntekter og kompetanse er mye av forklaringen på hvorfor vi tar markedsandeler hvert eneste år, sier Mittet.

Sikter høyere
Nå har Mittet i det som er selskapets tiende år satt seg et nytt mål.

- I 2012 runder vi 10 år som virksomhet. Det skal feires med en skikkelig fest for kunder og venner av huset. Men vi kommer ikke til å bruke jubileet til mimring. Vi ser fremover og setter inn enda et gir, og har planer om å passere 50 mill i byråinntekt før året er omme.

Til å hjelpe seg med å nå det målet kommer Mittet og Vivaki til å få god hjelp fra nye store kunder som Tele 2 og Bertel O. Steen.

- Vi har hatt en god start på 2012, ikke minst med Tele2 tilbake som kunde og ved at vi nettopp vant Bertel O. Steen-pitsjen, sier han.

Les også: Bertel O. Steen velger Starcom

Vivaki er en del av det franske Publicis-nettverket og jobber i dag med kunder som Tele 2, Nille, Freia, Norges Kreative Fagskole, Maarud, WWF, og Ruter. Et lite skår i gleden over de gode tallene fra 2011 var at byrået tapte kunden L'Oreal etter en internasjonal anbudskonkurranse.

Les også: PHD kapret L'Oréal

Her ser du alle tallene til Vivaki Norway som er morselskapet til mediebyråene Starcom og ZenithOptimedia. Alle tall i millioner kroner:

Vivaki

2011

2010

Endring i prosent

Omsetning

601,7

491,1

+ 23

Byråinntekt

43,0

31,2

+ 38

Driftsresultat

9,9

5,6

+ 76

Resultat før skatt

10,7

5,9

+ 80,3

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.