...
Pusser opp: Aman Govil i Google pusser opp ikoniske reklamekampanjer i Project Re:Brief. Foto: Dag Robert Jerijervi

Google viser veien videre

CANNES (Kampanje): Går til topps i Cannes med reklame for reklame.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 22.06.2012 kl 15:04 Oppdatert 24.06.2012 kl 13:42

Tips en venn på e-post:

For første gang har reklamefestivalen Cannes Lions skilt ut mobilkampanjer fra nettkampanjer, og den første vinneren av Grand Prix i mobil ble amerikanske Grow Interactive for Google og deres Project Re:Brief.

Project Re:Brief tar sikte på å vise reklamebransjen at det er mulig å lage digitale reklamekampanjer som rører ved mottakerne på samme måte som tradisjonell reklame. Det har Google gjort ved å løfte fire ikoniske analoge amerikanske reklamekampanjer inn i den digitale tidsalderen.

Vinnerkampanjen tar utgangspunkt i Coca-Colas berømte reklamefilm «Hilltop» fra 1971 og sangen «I’d like to buy the world a Coke». I den digitale versjonen er det nettopp det man kan gjøre.

Fra bekk til flod
Googles sjef for produktmarkedsføring, Aman Govil, er også prosjektleder for Project Re:Brief. Han forteller Kampanje at konseptet delvis oppstod under reklamefestivalen i Cannes og er ment å være en katalysator for hele bransjen.

- Digitalreklame oppstod for 18 år siden. Alle vet at det er det neste store og at vi alle må gjennom denne overgangen. Likevel er det et konstant spørsmål i bransjen om hvordan vi skal bruke denne teknologien til å bevege folk på samme måte som andre medier har bevegd dem, sier Govil til Kampanje.

Han vil se flere ikoniske digitalkampanjer.

- Jeg tror ikke vi har sett nok av dem. Selvfølgelig ser vi en betydelig fremgang hvert år vi kommer til Cannes, men det vi spør oss er hvordan vi kan gjøre denne bekken om til en flod.

Åpent sinn
Selv om vinnerkampanjen tilsynelatende er en reklame for Coca-Cola, er det Google som er avsenderen og reklamebransjen som er mottakeren. Prosjektet er i praksis reklame for reklame.

- Dette er Googles «business-til business»-kampanje. På en måte er det vi gjør akkurat nå også en del av kampanjen, som går ut på å få bransjen til å snakke om dette, sier Govil.

Coca-Cola, Volvo, Alka-Seltzer og Avis stilte sine merkevarer til disposisjon.

- Alle møtte oss med et åpent sinn og vi fikk den kreative friheten til å gjøre det vi ville med eksperimentet. Deres byråer hjalp oss med å forstå hvem som er målgruppen deres i dag og hva som er deres nåværende merkevareuttrykk. På den måten unngikk vi å lage ting som ikke ga mening for dem. Det er ikke noe poeng i å lage reklame ingen bryr seg om.

- Ikke enten eller
I Cannes har nå de fleste av de digitale prisvinnerne fått sin heder og ære, mens filmkategorien er den siste store som gjenstår og som avslutter hele festivalen. Govil mener likevel ikke at festivalen feilprioriterer.

- Jeg synes Cannes har gjort en fantastisk jobb med de digitale mediene, men man må også huske på at mesteparten av investeringene fortsatt gjøres i tradisjonelle medier. Det vi sier, er at vi nå må behandle digitale medier på samme nivå som tradisjonelle medier. Det er ikke enten eller, men begge deler, sier han.

For å gjennomføre prosjektet har Google fått med seg de kreative kreftene bak de originale kampanjene. Resultatet av arbeidet er en dokumentar som har premiere i Cannes i kveld.

På forsiden nå


...

- Jeg er ferdig med tv-bransjen

Etter 20 år i norsk tv-bransje er det nok. Nå byttes tv-produksjon ut med kreativ jobbing i marketingselskap i Aller Media-sfæren.

Canal Digital bytter ut Pål

Lanserer ny reklamefilm for T-We signert Try Reklamebyrå. Se den her.

...

Ber journalistene vurdere egne lønnskrav

Norsk journalistlag (NJ) krever at medielederne utviser moderasjon, men får ingen løfter om det. - Gjør selv det dere ber andre om å gjøre, svarer sjefen i mediekonsernet som gir ut Dagens Næringsliv.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.