Popsy Tunnel

Dette er filmen "The Swedish truck drivers", som er videre på shortlist i Cannes Lions 2012.

Lastebilsjåfører danket ut Clooney

CANNES (Kampanje): De svenske lastebilsjåførene fra Dist sin Cloetta-film vant bronse og eneste norske løve i film. Trys løve-monopol under årets Cannes Lions ble dermed brutt.

Hilde Nyman
Hilde Nyman Profil E-post
Publisert 23.06.2012 kl 21:34 Oppdatert 25.06.2012 kl 15:28

Tips en venn på e-post:

Lørdag var siste dag av den årlige reklamefestivalen Cannes Lions og løver ble delt ut i de aller siste kategorier. Og før siste prisutdeling var Try eneste norske byrå som hadde fått løver. Det ble Dist som brøt denne rekka med å danke ut både DNB-filmen «Finally married» med George Clooney og Canal Digital-filmen «The man who lived in a film».

Dist Creative hadde sendt inn tre filmer i en kampanje for Cloetta Galleberg-sjokoladen «Popsy», og av disse tre var det «Truck Driver» som ble premiert med en bronseløve.

- Det var veldig morsomt at Dist vant bronse. Jeg synes filmen er kjempefin, og hele juryen syntes den var morsom. Hele kampanjen fikk god respons. Man snakket om alle tre filmene kunne vinne som kampanje, men «Truck driver» var hakket bedre enn de andre, sier jurymedlem Camilla Bjørnhaug fra Try til Kampanje.

Hun trekker frem at Dist har gjort et smart trekk med de tre Popsy-filmene.

- Det er alltid mye snakk om kontekst under juryarbeid. Og mye må forklares siden vi kommer fra forskjellige land. Dist hadde vært smarte og skrevet to setninger om at vi i Norge har vennskapelig rivalisering med svenskene før filmen begynte. Alle kjenner amerikansk populærkultur og skjønner de amerikanske arbeidene, men for lille Norge er det viktig å forklare, sier hun og understreker at det da ble lettere for juryen å forstå humoren i filmene.

Måtte forlate rommet
Bjørnhaug forteller at hun måtte forlate juryrommet under de innledende diskusjoner da Trys filmer ble diskutert.

- Jeg trodde faktisk at de to Try-jobbene skulle vinne noe. Blant annet fordi de har gjort det så bra i andre konkurranser. Spesielt Canal Digital hadde jeg tro på, for den er veldig jury-vennlig. I første runde lo hele rommet, så jeg trodde virkelig at den skulle gjøre det bra. Men vi er jo 22 mennesker fra hele verden – med forskjellig bakgrunn, kultur, referanser, humor og alt, så ingenting er gitt, sier hun.

Totalt sendte norske byråer inn 41 filmer i år. Antall filmer norske byråer har sendt inn de siste årene har nærmest blitt halvert. I 2008 sendte norske byråer inn 81 filmer, og siden har antall innsendte, norske filmer bare falt. I år gikk fem filmer videre på shortlist, og dette resulterte altså i én bronseløve.

Les mer: Clooney kan vinne gulløve

Blir banket av svenskene
En fattig trøst over at det bare ble én filmløve i år, er at svenskene fikk nøyaktig den samme løvefangsten – vel og merke i denne kategorien. Det var en film for IQ om ansvarlig alkoholkonsum laget av Forsman & Bodenfors.

Men totalt sett henter svenske byråer hjem nærmere 50 løver i år. Fasiten for norske byråer ble seks løver; én sølv og fem bronseløver. Camilla Bjørnhaug forteller at dette er noe hun har diskutert med sin svenske jurykollega Johan Enghammer fra Forsman & Bodenfors. Og hun har en teori om hvorfor de svenske byråene gjør det så mye bedre.

- Det høres kanskje klisjé ut, men det er akkurat som de har funnet stemmen sin. Det er akkurat som at man ser at det er svenske arbeider. På en eller annen måte klarer de å snakke med noe som er genuint for Sverige. Det er som om de har funnet seg selv. Men det er jo irriterende at svenskene banker oss!

Se verdens beste reklamefilm i egen sak.

På forsiden nå


...

50 må gå i Aller

I dag har Aller Media varslet de ansatte om at mediekonsernet skal kutte 50 årsverk i løpet av 12 måneder. - Vi må redusere kostnadsnivået med mellom 80 og 90 millioner kroner, sier toppsjef Roger Hansen til Kampanje.

...

Tøffere for DN

Dårlig start på året for Dagens Næringsliv. Nå går reklamesalget tilbake både på nett og papir.

...

Journalistleder slår tilbake

- Det er en moralsk og økonomisk avgrunn mellom journalistene som utfører samfunnsoppdraget og medieeierne, som henter ut fortjeneste i bøtter og spann, mener lederen i Norsk Journalistlag (NJ).

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.