...

Vant med fem år gammel film

Sølvfisken for april ble en fem år gammel film for Canal Digital. - Gode historier går ikke ut på dato, sier Jan Christian Fosseidbråten i Los&Co, som altså var byråleder i Grey som laget filmen den gang.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 26.06.2012 kl 14:40 Oppdatert 26.06.2012 kl 15:47

Tips en venn på e-post:

Tidligere i dag kunne Kampanje fortelle at sølvfisken for april gikk til en fem år gammel reklamefilm for Canal Digital. Bak filmen står det nå nedlagte reklamebyrået Grey og daværende reklamesjef Jan Christian Fosseidbråten. Filmen ble den gang regissert av Hans Petter Moland.

- Jeg tror forklaringen ligger i god historiefortelling. Og gode historier går jo ikke ut på dato, sier Jan Christian Fosseidbråten i Los&Co, som altså var byråleder i Grey som laget filmen for fem år siden.

Gullfisken er en publikumspris for reklamefilmer som blir vist på tv i Norge og hver måned kåres en sølvfisk som er kandidat til Gullfisken hvert år. Normalt er det «siste nytt» innen reklame som blir kåret til den månedlige sølvfisken, men etter at Canal Digitals film om fotballfølelser ble sendt på tv i vår ble den valgt som sølvfisk for april.

- Her våget man å vende kamera vekk fra banen og opp på tribunen. Ingen spektakulære mål, taklinger eller sinna trenere, men fokuserte i stedet på alle følelsene som hver eneste fotballhelg raser gjennom kroppen. Lidelsen, gleden, nervene, magien – grunnen til at Canal Digital i utgangspunktet gikk inn som sponsor for Tippeligaen, sier Fosseidbråten.

Juryleder for årets sølvfisk-jury er Kjetil Try fra reklamebyrået Try og selv om filmen er såpass gammel så mente altså juryen at det var en verdig vinner.

- Månedens Sølvfiskvinner er en gammel kjenning, og en film som i flere år har vist oss det brede spekteret av følelser som er knyttet til fotball generelt, og norsk fotball spesielt. Vi gratulerer laget fra nå nedlagte Grey, som kan løfte pokalen for april, sier juryen.

Med seg på laget den gang hadde Los&Co-sjef Fosseidbråten kreativ leder Jo Espen Johansen, også i Los&Co i dag. Kreatører var Christian Flatlie og Tonje Klæboe.

- Dette er en godt laget film som bruker tv-mediet til det tv-mediet virkelig kan, å formidle de store emosjonelle historiene, sier Fosseidbråten.

På forsiden nå


...

Kan få Carlsen-revansj i Oslo

Millioner av tv-seere kan rette blikket mot Norge i november, hvis Norges Sjakkforbund og store aktører i kommunikasjonsbransjen lykkes i å få returkampen mellom Magnus Carlsen og Vishny Anand hit.

...

- Spence våser

Gunnar Bjørkavåg avviser at han får bedre betalt jo flere han sier opp, og minner om at antall ansatte er doblet i hans periode som konsernsjef i NHST.

...

Fra Dinamo til Schjærven

Ny overgang i reklamebransjen.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.